Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM
Are o condamnare definitivă de un an cu suspendare pentru fapte de corupție și este cercetat într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupție, însă asta nu l-a împiedicat să ajungă într-o funcție importantă. S-ar putea ca acea condamnare, dar și cercetarea în curs, să fi contat foarte mult pentru Gigi Dragomir, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), atunci când a luat decizia de a-l angaja în funcția de consilier personal pe Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL și ALDE. Gigi Dragomir a fost numit președinte la ANRM, agenție aflată în subordinea Guvernului României, în data de 18 ianuarie, iar după câteva zile l-a angajat în funcția de consilier personal pe Dorinel Ursărescu. Acesta fusese trimis în judecată, la sfârșitul anului trecut, de DNA Bacău într-un dosar privind fapte de corupție. Însă Ursărescu nu are numai această problemă, el fiind condamnat în luna mai 2017 la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.
Prin decizia penală nr. 119 din 12.06.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul URSĂRESCU DORINEL, deputat în Parlamentul României, președintele organizației județene Neamț a unui partid politic, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.
2.Condamnă pe inculpatul CRĂCIUN MARIUS, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență (2 infracțiuni) și instigare la folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.
3.Condamnă pe inculpații GROSU VALENTIN, director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău (D.J.A.O.V.) și ANDREI RĂZVAN, inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile și supraveghere produse accizabile – Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Grosu Valentin și Andrei Răzvan vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, primul în cadrul Primăriei Municipiului Bacău sau D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul”, iar al doilea în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 5 „S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A.” sau Administrației Domeniului Public Sector 2 București, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpatul Grosu Valentin a sumei de 5.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR din data executării, respectiv de la inculpatul Andrei Răzvan a sumei de 4.500 lei.
Obligă fiecare dintre cei patru inculpați Ursărescu Dorinel, Crăciun Marius, Grosu Valentin și Andrei Răzvan, la plata către stat a câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Ursărescu Dorinel la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel. DEFINITIVĂ
În data de 27 decembrie 2017, Ursărescu a fost trimis în judecată de procuroii anticorupție, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de cumpărare de trafic de influență:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
BANU MIHAI, aflat în stare de deținere, la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată,URSĂRESCU DORINEL, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,
ROTARU ION, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion). Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai.
Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.
Dorinel Ursărescu a fost deputat în Parlamentul României mai multe legislaturi din partea PNL. Ultimul mandat (2012-2016) l-a terminat în calitate de deputat ALDE. În ceea ce privește numirea penalului în funcția de consilier personal al președintelui ANRM, surse demne de încredere arată cu degetul spre Ionel Arsene, președintele arestat al Consiliului Județean Neamț. Cu siguranță că a contat și relația bună pe care Ursărescu o are cu Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, partid care se află la guvernare. Tot la ANRM este consilier personal al președintelui și Nicoleta Husaru, fost purtător de cuvânt al CJ Neamț. Ursărescu a fost, la jumătatea anilor 2000, în relații foarte bune cu Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț. La un moment dat, fiul lui Ursărescu a fost acționar în societatea Green Energy SRL, firma care cumpăra energie ieftină de la stat și o vindea scump… tot la stat. Relațiile dintre cei doi s-au răcit, în special după ce Ursărescu a ales să rămână în PNL, alături de Tăriceanu. S-a întâmplat la sfârșitul anului 2007, când mai mulți liberali au trecut la nou înființatul PLD care, ulterior, avea să se transforme în PDL.
Daniel MURARU
Citeste si:
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Si (***cenzurat admin) asta e platita din banii mei?Nu sa mai poate. Tre iesit in strada cu furci si topoare ca la 1907
Abia s-au estompat ecourile numirii trogloditului de Tg.Neamt in functia de Ministru pentru ca sa avem parte de aflarea unei alte numiri care ar face sa roseasca de rusine chiar si pe cei fara de rusine .
Sistemul de valori pe baza caruia s-a facut evaluarea calitatilor persoanei numite intr-o functie dintr-o institutie publica si nu oricare ,este cel putin greu de inteles si imbraca forme grobiene date fiind valentele penale ale persoanei promovate , nimeni altul decit „onorabilul” ( de ce nu?) domn Ursarescu !
Este pur si simplu o mitocanie sa sprijini si sa girezi din punct de vedere politic numirea intr-o functie a unei persoane cu un trecut care a incalcat in mod grosolan codul penal fara sa mai vorbim de faptul ca a prejudiciat in mod irecuperabil mai multe persoane , administratori de societati comerciale care au avut proasta inspiratie de a face intelegeri comerciale cu distinsul domn Ursarescu .
Daca rezerva de cadre a partidelor este atit de secatuita sau daca scala valorilor care duc la selectia unor persoane in scopul numirii in functii in institutii publice este atit de pervertita propun ca din aceasta rezerva de cadre sa faca parte si alte persoane de talia onorabilului domn Ursarescu , cum ar putea fi Valentin Garbea , Andrei Parpauta si chiar Alexandru Lucaci cel care a avut tupeul sau nebunia , pentru-ca nici nu stiu cum sa o numesc , de a da teapa lui S.N.Nuclearelectrica S.A. , cu toate persoane cu nimic mai prejos decit onorabilul si cu un set de calitati si abilitati confirmate deasemeni de instantele de judecata !
Lupulaoi
Pe cuvant de onoare ca astia au cautat pe cei mai prosti din judet. Mi-e si rusine sa mai spun ca sunt din Neamt cand plec prin tara. Toti prostii si borfasii au ajuns sa ne reprezinte. Sper ca sunteti multumiti,votanti ai psd-ului. Mie mi-e scarba.
ar trebui sa facă cineva investigatii cum s-au cheltuit si s-au efectuat la Negresti investițiile, cu balastarea ,umbrarul,poduri si podete,islazuri ,scos la,grădiniță,camin cultural si mai ales pădurea.
toți cei de mai sus au fost implicați….A se vedea contractele începând cu 2006