Contabil de Bîrgăuani, cooptat în gașca lui Arsene de la Agenția pentru Resurse Minerale

5
302

În ultimii doi ani, în Agenția pentru Resurse Minerale (ANRM), instituție de importanță strategică, aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, dar controlată pe linie politică de inculpatul Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, și-au găsit locul și câțiva nemțeni. Aceștia nu au ajuns la ANRM în urma susținerii unor concursuri, ci prin detașare de la fostele locuri de muncă.
Metoda a fost aplicată recent și în cazul lui Radu Sebastian Gavriluț (foto), contabilul Primăriei Bîrgăuani, județul Neamț, care a fost detașat la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, unde va lucra, timp de o jumătate de an, pe funcția de contabil. Detașarea lui Gavriluț a început pe data de 24 iunie și este valabilă 6 luni, cu posibilitatea de prelungire. Profesional, Gavriluț nu a avut timp să arate cât este de pregătit, însă noii săi colegi din Capitală au putut să-i admire bolidul de lux, un BMW X3 (foto).

 

Așadar, în acest moment, Gavriluț lucrează la ANRM de aproximativ o săptămână. Problema pe care o are cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil la finele anului trecut, nu a reprezentat o piedică pentru detașarea acestuia. În noiembrie 2018, ANI a comunicat faptul că Gavriluț Radu Sebastian, funcționar public în cadrul Primăriei Bîrgăuani, se află în incompatibilitate. Motivul: în perioada 15 aprilie – 9 iulie 2014, Gavriluț a deținut și exercitat simultan funcția publică de conducere de șef serviciu Contabilitate în aparatul de specialitate al primarului și funcția de contabil în cadrul Școlii Gimnaziale Bîrgăuani, încălcând prin aceasta prevederile legale.

 

Detașat de la o instituție din Târgu Neamț este și directorul economic al ANRM, Carmen Tanasă, care a lucrat ca director executiv adjunct la primăria orașului de sub Cetate. De asemenea, Doinița Isache, soția lui Neculai Isache, cunoscut sindicalist al polițiștilor, a fost detașată ca și consilier juridic la ANRM. Doinița Isache este consilier juridic, din 2017, și la SNPPC, acolo unde soțul este secretar general. Înainte de a se angaja la SNPPC, Doinița Isache, care a renunțat la mandatul de consilier local PMP în Consiliul local Petricani, a lucrat ca jurist la firma tatălui său. Tot la ANRM lucrează și infractorul Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL/ALDE. Ursărescu, care are o condamnare cu suspendare pentru fapte de corupție și este judecat în prezent în alt dosar, este consilierul personal al lui Gigi Dragomir, președintele Agenției.

(Sursa foto: Seby Gavrilut/Facebook)

Daniel MURARU

5 comments

 1. Alina 1 iulie, 2019 at 14:28 Răspunde

  Dna Dancila va trebui sa inceapa curatenia de vara, prin schimbarea lui Arsene de la conducerea CJ Neamt. Apoi “piesele domino-ului” se vor prabusi singure. Presupun ca nu-i sint straine atit comportamentul infractional si dictatorial, cit si poftele nelimitate ale lui Arsene in materie de furat. Sau este posibil ca in schimbul sustinerii la votul pentru alegerea mai marelui in PSD, Dna Dancila sa-i lase friu liber lui Arsene in ale furatului. Ezitarea Dnei Dancila, in luarea sau neluarea deciziei de a starpi clica lui Arsene, acum cind are ocazia, va fi taxata la viitoarele alegeri. Depinde cit de combinati sint.

 2. Apreutesei vica 1 iulie, 2019 at 16:10 Răspunde

  Fantastic! Asta vine pe linia (***). Toate maimutele si ciurucurile din zona rurala a judetului Neamt au fost trimise la Circul de Stat din Bucuresti.Cred ca de la Afumati incolo, capitala pute a sloi de oaie si branza de burduf

 3. Ion numa 2 iulie, 2019 at 09:22 Răspunde

  Ni-l-ai cit ii de mindru ficioru!!!!! Mai bun ca el in tata tara nu-i, clar! Ii singurul care stie a socoti ce-i in minus ca sa iasa pe plus!!!!
  Mare noroc aveti voi moldovenii! Asa baiet!!??!!?! No, unde l-ati tinut pina amu?????

 4. Alina 3 iulie, 2019 at 00:52 Răspunde

  Acest contabil este una si aceeasi persoana cu cel care a fost folosit in smecheriile cu achizitiile si facturile pentru balastru carat doar pe hartie, pe drumurile comunale din Bargaoani?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.