Se clatină gașca inculpatului Arsene de la ANRM. Alertă pentru infractorul Ursărescu

4
550

Schimbările survenite în PSD, odată cu încarcerarea liderului Liviu Dragnea, ating serios interesele inculpatului Ionel Arsene, președintele PSD Neamț si președinte al Consiliului Județean Neamț. Arsene, unul dintre oamenii de încredere ai lui Dragnea, pierde ușor, ușor influența în partid, iar odată cu ea și controlul pe care îl exercita asupra unor ministere prin intermediul unor oameni susținuți de el. Cel mai relevant exemplu este numirea lui Dănuț Andrușcă, deputat de Neamț și amicul lui Arsene, în funcția de ministru al  Economiei. Alegerea nu a fost una tocmai inspirată, Andrușcă ajungând ciuca bătălilor de joc în mediul on-line. Însă Arsene are oameni care controlează și alte instituții. Una dintre acestea este Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), adică cea mai importantă agenție guvernamentală din România, care administrează toate resursele minerale ale țării. Președinte al ANRM este Gigi Dragomir, care are și calitatea de secretar de stat. Dragomir, care ar avea susținerea lui Arsene, și-a ales doi consilieri personali care nu au nicio treabă cu administrarea resurselor minerale. Unul este Gildo Vasile, fost șef al Direcției Rutiere București, pensionat după scandalul cu pedofilul din MAI, iar celălalt – Dorinel Ursărescu. Ultima dată deputat ALDE în mandatul 2012-2016, Ursărescu are la activ o condamnare cu suspendare pentru fapte de corupție și este judecat în alt dosar, tot pentru fapte de corupție.

Infractorul Ursărescu este acuzat că a adus în ANRM, la conducerea diverselor direcții, persoane aflate în cercul de cunoscuți ai inculpatului Arsene, pentru a-i proteja acestuia interesele. Atacul.ro a dezvăluit, la vremea respectivă, că în ANRM au fost angajate persoane din cercul lui Arsene. Este vorba de Carmen Tănasă și  Doinița Isache. Prima a fost transferată de la Primăria Târgu Neamț, iar cea de-a doua, soția lui Neculai Isache, lider de sindicat de poliție, a fost numită consilier juridic în ANRM.

Sorin Prioteasa, un bucureștean aflat în litigiu cu ANRM, afirmă că în urma demersurilor ilegale întreprinse de Gigi Dragomir și alte persoane din ANRM, a fost instituit un monopol asupra balastierelor din zona Moldovei, în scopul favorizării lui Ginel Vlasie, nimeni altul decât patronul Aqua Parc SRL și cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul din fruntea CJ Neamț. Prioteasa mai afirmă că, în acest moment, la nivelul Guvernului s-a decis destituirea lui Gigi Dragomir, însă, din cauza conflictelor dintre diverse ”găști” care doresc să impună o nouă conducerea, se amână publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Tocmai de aceea, bucureșteanul a lansat pe site-ul www.petitieonline.ro un apel pentru strângerea de semnături în vederea destituirii lui Gigi Dragomir, preșdedintele ANRM.

Petiția lansată de Sorin Prioteasa:

Destituirea secretarului de stat Gigi Dragomir, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale

Numit la conducerea instituției în data de 04.10.2017, deși nu avea legătură cu domeniul resurselor minerale, și-a numit doi consilieri, care, ca și acesta, aveau competențe în cu totul alte domenii: Gildo Vasile (fost șef al Direcției Rutiere București, pensionat după scandalul cu pedofilul din MAI, pe care l-a protejat) și Ursărescu Dorinel (fost deputat, condamnat cu suspendare pentru acte de corupție și urmărit penal în alt dosar pentru trafic de influență). 

După sosirea în instituție, acesta a adus la conducerea diverselor direcții, persoane aflate în cercul de cunoscuți al baronului PSD Arsene Ionel, în vederea protejării intereselor acestuia.

Astfel, urmare a demersurilor ilegale întreprinse de către Gigi Dragomir, Negreț Eugen, Ursărescu Dorinel, Carmen Tănasă și  Doinița Isache (toți numiți în funcții publice prin presiuni exercitate de către Arsene Ionel) a fost instituit un monopol asupra balastierelor din zona Moldovei, în scopul favorizării numitului Ginel Vlăsie, apropiat al liderului PSD menționat anterior.

Totodată, Gigi Dragomir era sprijinit în demersurile sale ilegale de către reprezentanți ALDE din cadrul Secretariatului General al Guvernului, care mușamalizau rezultatele controalelor, dar și de către vicepreședintele ANFP, Andreea Arcan, aceasta fiind numită în funcție tot prin filiera instituită de către Arsene Ionel.

În vederea înlăturării din instituție a persoanelor incomode, numitul Gigi Dragomir a emis ordine ilegale, aceste fiind ulterior anulate de către instanță (http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000857510&id_inst=3&fbclid=IwAR0WJqQTf74sEaIrAJD1Ad_7jd-VKMkDvXZg4kvUfEPfs5DI7AoutS5-Rpw).

În acest moment, la nivelul Guvernului s-a decis destituirea acestui individ, dar, pe fondul conflictelor dintre diverse ”găști”, care doresc să impună o nouă conducerea, se amână publicarea deciziei în Monitprul Oficial.

Deoarece păstrarea într-o funcție de decizie a unui individ incompetent și șantajabil este un risc la adresa siguranței naționale (https://www.profit.ro/stiri/politic/surpriza-rosia-montana-gold-corporation-a-semnat-cu-anrm-prelungirea-cu-5-ani-a-concesiunii-aurului-de-la-rosia-montana-redeventa-a-fost-majorata-cu-50-19041023?source=biziday), pe fondul lipsei de implicare a reprezentanților instituțiilor abilitate, condider că o petiție în vederea destituirii unui analfabet funcțional este ultima soluție.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Resursele minerale ale României, pe mâinile unui infractor condamnat pentru corupție. Acum, Ursărescu este judecat pentru trafic de influență

Plângere penală la DNA împotriva fostului deputat Ursărescu. I se trage de la un contract de importanță strategică

Prietenul ex-premierului Grindeanu și cumătrul lui Arsene, afaceri cu metale prețioase

Apropiata lui Arsene, numită director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Să crape pesediștii de ciudă! Consilier local PMP, numit în conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului

Sinecură pentru fostul purtător de cuvânt al CJ Neamț. Nicoleta Husaru, membru provizoriu în CA la Romatsa

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. mihnea1 25 iunie, 2019 at 18:59 Răspunde

    Cred ca nu aveti nici cea mai mica indoiala in legatura cu ceea ce urmeaza pentru aceasta gasca. Ce spune dl Muraru, documentat, de aproape 2 ani a ajuns subiectul unei petitii publice. Ani grei de puscarie, indiferent cati analfabeti se vor lega cu lanturi de gardurile ambasadelor. Doar acest fapt, de a obtine absolut toate lucrarile pt soferul Ginel, ne arata ca nu sunt doar (***) ci si de o (***) fara margini. Nu au trezit doar institutiile statului ci si-au creat dusmani pe viata in partid si intre prieteni, care au contribuit cu varf si indesat la dezastrul care urmeaza pentru ei. Toate judetele din Moldova (si nu numai) au cedat lucrarile mari catre (***) prin (***). Sa va pregatiti bagajul ca “acolo” va fi rece.

  2. sandu ilie 25 iunie, 2019 at 20:22 Răspunde

    Uitati cum da din maini !!! este clar a luat-o razna ! nasol !!parca ar spune:..” nu vreau sa stau departe de seful direct Dragnea !!asa la atata distanta de celula lui…”!!!de puiule daca ai fost lacom si te-ai dat specialist in balastiere, diguri , lucrari de poduri, gabioane, iazuri, asfaltari, drumuri silvice, etc !! ce sa spui al doilea dupa marii profesori universitari de baraje din IASI!!!Ial Doamne si dul la bulau unde ii este locul impreuna cu gasca irecuperabila Marcoci Popescu si compania!!

  3. Alina 27 iunie, 2019 at 07:44 Răspunde

    Ospatar!!! Adu-mi meniul! Cel de la Beciul Domnesc, sa ma obisnuiesc cu el. Obisnuieste-te soseta cu el, este mai putin de o lungime de stadion pina ajungi acolo, tu si toata pleava care te sustine.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.