„Investiții” cu iz la ABA Siret: Peste 200.000 de lei pentru reparația WC-urilor. Se anunță vremuri grele pentru „familia” nemțeană

3
1792

 

De vreo două zile, angajații ABA Siret, conduși de câteva luni de oameni din Neamț numiți pe criterii politice sau de cumătrie, s-au trezit în instituție cu muncitorii unei firme de construcții care s-au apucat să scoată instalația sanitară, faianța și gresia din grupurile sociale ce au fost modernizate în urmă cu câțiva ani. 

„WC-urile arată foarte bine, așa că numai ei știu de ce le schimbă. Probabil să mai facă cineva niște bani. Cum poți să arunci faianță și gresie de calitate, dar și toalete bune, ce justificare poți să ai decât aceea că cineva trebuia să scape de stocul de instalații sanitare?”, și-a arătat nemulțumirea un angajat.

Acesta crede că directorul ABA Siret, Mihai Popescu, alintat „Miki” de către prieteni, fost director de achiziții la Consiliul Județean Neamț, dar și Doru Berea, directorul de investiții de la ABA Siret, apropiat al găștii portocalii controlată pe vremuri de Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, ar trebui să dea socoteală pentru investiția de peste 200.000 de lei în reabilitarea unor grupuri sanitare funcționale. „Sunt bani aruncați pe fereastră sau în buzunarele cui trebuie!”, afirmă angajații.

Supărarea celor care lucrează la ABA Siret este întemeiată, fotografiile în posesia cărora am intrat arătând că grupurile sanitare din sediul instituției arată decent.

În sediul ABA Siret sunt 7 cabine dotate cu WC. La parter este o cabină, plus încă una la secretariat. Etajul I are o cabină, la etajul 2 sunt două cabine, iar la etajul 3 tot două cabine. Lucrările vor fi executate de firma Megadel SRL Bacău pentru suma de 152.400 lei, fără TVA. Vorbim numai de manoperă, pentru că beneficiarul, adică ABA Siret, va pune la dispoziția constructorului materiale (instalații sanitare, gresie faianță etc) în valoare de 44.752 lei, fără TVA. În total, investiția în grupurile sanitare din sediul ABA Siret se va ridica la aproximativ 240.000 de lei, TVA inclus. În această sumă, pe lângă reparațiile celor șase wc-uri, firma va mai construi unul. În total, este vorba de reabilitarea a 60 mp de grupuri sanitare, cu tot ceea ce înseamnă tencuieli și placări, turnare șapă, reparații tavane, placare cu gresie și faianță, compartimentări etc. Vorbim, așa cum spuneam, numai de manoperă care va costa 2.540 lei/mp, fără TVA.

Angajările „piloșilor”, verificate la centru, dar și de instituțiile abilitate

Pe membrii așa zisei „familii” nemțene, angajați aproape toți pe criterii de cumătrie la Administrația Bazinală de Apă Bacău, îi așteaptă vremuri grele, avertizează surse din interiorul instituției. Articolele publicate în atacul.ro au atras atenția conducerii Administrației Naționale „Apele Române”, care a și dispus o verificare pentru a se stabili modul în care, în ultimele luni, au fost făcute mai multe angajări, mai ales cele prin detașare de la firme private. În paralel, afirmă aceleași surse, organele de cercetare penală ar analiza dacă angajările pe pile și relații nu întrunesc cumva elementele constitutive ale infracțiunilor de abuz în serviciu și trafic de influență.

Revenind la grupul de nemțeni de la ABA Siret, datele noastre arată că aceștia fac în continuare naveta în fiecare zi la Bacău, iar de cele mai multe ori ajung la serviciu cu mult după ora 08.00, când începe programul. De exemplu, ieri dimineață, echipa de nemțeni, condusă de Doru Berea, director investiții la ABA Bacău, a ajuns la serviciu la ora 10.00, în ciuda celor care se aflau la sediu de mai bine de două ore. În altă ordine de idei, să mai spunem că amicul lui Vlad Marcoci, consilierul județean PNL Corneliu Agaleanu, angajat prin concurs șofer la SGA Neamț, s-a transferat la „Apele Române”, unde va fi, cel mai probabi, șoferul directorului de investiții, adică a lui Vlad Marcoci.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum sunt angajați piloșii la stat. Ajutată de sistem, fiica șefului RAR Neamț și-a găsit job călduț la Apele Române

Ce mai face „familia” nemțeană de la ABA Siret? Surse: Ivanov a fost dat afară

Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, are om angajat la ABA Siret Bacău. Alții ar face afaceri cu combustibilul asigurat pentru Duster-ul BC 07 ZCF

Unul dintre piloșii de la ABA Siret Bacău a „boțit” Duster-ul de serviciu. Mașina, folosită la naveta pe ruta Piatra Neamț – Bacău

Cum a ajuns consilierul PNL Agăleanu șofer la SGA Neamț. Condițiile de participare la concurs, modificate în mod suspect

Angajările piloșilor la Apele Române. Lider de sindicat: „Instituțiile abilitate în combaterea corupției ar trebui să se autosesizeze!”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. petrea jan 19 martie, 2019 at 18:31 Răspunde

  oare de ce „liderul maximo de la sindicat „Don gavrilio” nu spune nimic!!????si nici cel mai micut, au interese oculte!???

 2. mihnea1 19 martie, 2019 at 20:22 Răspunde

  Miki, dupa ce a aprobat investitia de un sfert de milion de lei pentru renovarea toaletelor, a plecat sa se opereze. Nu va speriati, nu e bolnav, merge omul sa devina subtirel, adica isi taie o bucata de stomac pentru a face uitate tonele de fripturi si de bauturi consumate. Ca asa sade bine unui ditamai directorul. La psd-isti e un trend, uitati-va la militianul Vlad. Probabil spera ca va iesi la pensie de acolo. Mai bine ar investi in puscarii, ca asta-i asteapta.
  Nelegiurile lor sunt cunoscute de absolut toti cei interesati, oricat s-ar ascunde si indiferent de crama in care pun saptamanal la cale hotiile.

 3. FLORIN 20 martie, 2019 at 06:49 Răspunde

  Nu intra nimeni in puscarie.

  Ca sa intre in puscarie cineva din acesti hotii care fura bugetul public cu achizitii si lucrari inutile trebuie mai intii sa intre in puscarie cei de la Parchet,IPJ si Curtea de Conturi care sunt complici.

  Dupa ce aceste institutii inutile vor fi curatate de putregaiul uman care ”lucreaza acolo” si care de 28 de ani sunt niste slugi in folosul sistemului mafioto-politic care fura jumatate din bugeul acestei tari an de an doar atunci poate vom avea o sansa de a scapa cei care intra in politica doar pentru a se imbogati .

  Nu poti sa faci anti-coruptie cu o justitie corupta .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.