Cum a ajuns consilierul PNL Agăleanu șofer la SGA Neamț. Condițiile de participare la concurs, modificate în mod suspect

Home » Atac la nesimțire » Cum a ajuns consilierul PNL Agăleanu șofer la SGA Neamț. Condițiile de participare la concurs, modificate în mod suspect

By admin on martie 4, 2019. No Comments

Corneliu Agăleanu (foto), consilierul județean PNL, lucrează de aproape 3 luni ca șofer în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, instituție subordonată Administrației Bazinale de Apă Siret, unde, până de curând, director a fost Vlad Marcoci, avansat între timp director de investiții la Apele Române. Angajarea lui Agăleanu, care a lucrat și ca recepționer la o pensiunea a familiei Marcoci, a coincis cu perioada în care Marcoci, prieten vechi de-al său, era director la ABA Siret Bacău. Însă, până a ajunge șofer la SGA Neamț, Agăleanu a avut de așteptat o perioadă de o lună și jumătate, fiind nevoit să susțină un concurs ce a constat din trei probe (scrisă, practică și interviu). Dacă analizăm condițiile de participare la acest concurs și le comparam cu un alt concurs, desfășurat în 2016, pentru ocuparea aceleiași funcții de șofer la SGA Neamț, realizăm că cineva a modificat criteriile de participare.

În data de 2 noiembrie 2018, ABA Siret anunța pe site „organizarea concursului pentru ocuparea postului vacant corespunzător funcției contractuale de execuție, pe perioadă nedeterminată a două posturi vacante de șofer în cadrul Formațiunii Bistrița Amonte și Formațiunea Service- Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, locul în care cei doi șoferi urmau să-și desfășoare activitatea. Cu toate acestea, pe site-ul SGA Neamț nu a fost anunțat concursul pentru ocuparea celor două posturi.

La condițiile de participare, pentru postul de șofer în cadrul Formațiunii Bistrița Amonte, organizatorul a trecut:

Pentru postul de șofer în cadrul Formatiunii Service, candidații ar fi trebuit să întrunească următoarele condiții: absolvenți de studii medii+permis de conducere; specializare: mecanic+permis de conducere; vechime în specialitate: nu; domiciliul în Piatra Neamț; disponibilitate la lucru peste program.

Așa cum se vede, pentru postul pe care a candidat consilierul Agăleanu, organizatorul nu a solicitat nici vechime, dar nici vreun curs de calificare sau școala profesională. Că cineva a „prelucrat” condițiile de participare o dovedește un alt concurs, organizat în 2016, pentru ocuparea funcției de șofer la Formațiunea Service de la SGA Neamț. Vorbim de același post de șofer pentru care a candidat Agăleanu, în decembrie 2018.

Candidații la concursul din septembrie 2016 pentru postul de șofer Formatiunea Service trebuiau să îndeplinească următoarele condiții: studii medii+curs calificare sau școală profesională; specilizare: șofer; vechime specialitate: minim 1 an; disponibilitate la lucru peste program.

La concursul din noiembrie-decembrie 2018, cineva a modificat câteva condiții, astfel încât să poată participa cine trebuie. Este clar că Agăleanu nu avea vechime în specialitate de minim 1 an și nici specializarea șofer, altfel nu ar fi fost modificate condițiile de participare la concurs.

O altă curiozitate este aceea că leafa unui șofer la ABA Siret/SGA Neamț este de 2.500-3.000 de lei/lună net, în funcție de calificare și vechime. La concursul organizat pentru ocuparea celor două posturi de șofer de la SGA Neamț au fost doar doi candidați, câte unul pentru fiecare post, iar la un alt concurs organizat pentru un post de șofer, tot în luna decembrie, dar la CJ neamț (leafă de 3.000 lei/lună) au participat 19 candidați. Dacă cei de la SGA Neamț ar fi publicat anunțul și pe siteul lor, dar și pe rețelele de socializare sau în presă, probabil că numărul candidaților pentru cele două posturi de șofer ar fi fost mult mai mare. Însă, SGA Neamț nu s-a mai complicat.

Astfel, cei doi candidați au avut o misiune ușoară si au fost declarați admiși: Corneliu Agăleanu, cu un punctaj total de 84, 89 puncte (75 puncte la proba scrisă, 91,67 puncte – proba practică și 88 puncte – proba interviu).

Gheorghe Valentin a obținut un punctaj total de 80,66 puncte:

Să mai spunem că circulă tot mai insistent informații cu privire la „sponsorizarea” unor „trompete” online de către cei care au afaceri în zona balastierelor, ABA Siret Bacău și SGA Neamț având atribuții clare pe această linie. Sumele care ar intra în buzunarele marilor deontologi (la unii pe factură, la alții la negru) ar fi de ordinul miilor de lei/lunar. Însă, acest subiect îl vom dezvolta zilele viitoare.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum sunt angajați piloșii la stat. Ajutată de sistem, fiica șefului RAR Neamț și-a găsit job călduț la Apele Române

Angajările piloșilor la Apele Române. Lider de sindicat: „Instituțiile abilitate în combaterea corupției ar trebui să se autosesizeze!”

Unul dintre piloșii de la ABA Siret Bacău a „boțit” Duster-ul de serviciu. Mașina, folosită la naveta pe ruta Piatra Neamț – Bacău

Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, are om angajat la ABA Siret Bacău. Alții ar face afaceri cu combustibilul asigurat pentru Duster-ul BC 07 ZCF

Mișcare suspectă. Omul lui Arsene de la conducerea ABA Prut-Bârlad, înlocuit cu un apropiat al liberalului Mugur Cozmanciuc

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.