Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, are om angajat la ABA Siret Bacău. Alții ar face afaceri cu combustibilul asigurat pentru Duster-ul BC 07 ZCF

6
1417

 

Administrația Bazinală de Apă Siret Bacău a devenit, de câteva luni încoace, o a doua casă pentru câțiva nemțeni care au reușit să se angajeze aici. Unii în condiții mai dubioase decât alții, metoda cea mai uzitată, așa cum a prezentat atacul.ro, fiind transferul de la SRL-uri direct la ABA Siret Bacău. Cazurile Ioana Ilie, fiica inspectorului sef al RAR Neamț, și Cristian Rusu sunt cele mai elocvente în acest sens. Numai că cei doi nu sunt singurii care au ajuns să lucreze la ABA Siret Bacău. Recent, la instituția băcăuană s-a angajat Neculai Ivanov, fost pedelist, apropiatl al lui Pinalti, fost director al APA Serv Neamț, dar și Doru Berea, fostul patron al societății Bercons SRL. Ivanov se ocupă de fonduri europene, că cică ar avea expertiză. Foarte recent, două posturi de șofer au fost ocupate de consilierul județean PNL Cornel Agăleanu, apropiat al lui Vlad Marcoci, și de Valentin Gheorghiu. Instituția, ce este acum condusă de nemțeanul Mihai Popescu, fostul șef al Serviciului Achiziții din cadrul Consiliului Județean Neamț, unde președinte este inculpatul Ionel Arsene, se mai bucură și de serviciile lui Daniel Cojocaru. Fost pădurar în cadrul Ocolului Silvic Tazlău, Daniel Vasile Cojocaru, de loc din comuna Borlești, s-a angajat acum câteva luni la ABA Siret Bacău. Sursele noastre afirma că tânărul Cojocaru, care este judecat pentru delapidare, ar fi rudă cu Ginel Vlase, cumătrul lui Ionel Arsene și cel care controlează firma Aqua Parc Roznov, firmă abonată la lucrările finanțate cu bani de la Consiliul Județean Neamț. Daniel Cojocaru a fost suspendat din funcția de pădurar pe perioada procesului și s-a angajat la Aqua Parc SRL Roznov de unde s-ar fi transferat la ABA Siret Bacău pe funcția de inspector.

(Foto: sediul ABA Siret Bacau)

Adică merge pe teren și face verificări. Compartimentul intitulat „Inspecție” este foarte important, pentru că cei care îl deservesc, adică inspectorii, merg în teren și verifică respectarea Legii apelor de către primării, agenți economici, dar și de către persoane fizice. În situația în care constată nereguli pot aplica sancțiuni. Bineînțeles, inspectorii, adică și Daniel Cojocaru, verifică și balastierele, iar în Neamț firmele lui Ginel dețin câteva astfel de locuri în care sunt exploatate agregate minerale. Probabil, șefii de la ABA Siret Bacău nu știu că Daniel Cojocaru este rudă îndepărtată cu Ginel Vlasie, proprietarul mai multor balastiere în Neamț, motiv  pentru care au considerat că nu este nicio problemă că acesta lucrează la „Inspecție”. În urmă cu câteva zile, Cornel Agăleanu s-a angajat și el ca șofer la SGA Neamț, iar Valentin Gheorghiu șofer la Formația de lucru Bistrița amonte. Nu știm dacă informația pe care am primit-o are vreo legătură cu noii șoferi, însă noi ne facem datoria și o oferim autorităților spre verificare. Așadar, sursele noastre, de foarte mare încredere, afirmă că doi conducători auto se duc cu rândul la sediu, în fiecare dimineață, de unde iau foi de parcurs în alb pentru autoturismul Duster de culoare neagră, înmatriculat BC 07 ZCF. Foile de parcurs ar fi completate o dată la 7 zile, în fals, pe undeva pe la Piatra Neamț, printr-o crâșmă de fițe. Completarea în fals a foilor de parcurs în alb ar aduce autorilor bani, foarte mulți bani.  

Daniel MURARU

Citeste si:

Unul dintre piloșii de la ABA Siret Bacău a „boțit” Duster-ul de serviciu. Mașina, folosită la naveta pe ruta Piatra Neamț – Bacău

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. mihnea1 18 februarie, 2019 at 18:04 Răspunde

    Prima chestie care-mi vine in minte este sa intreb daca o persoana cu dosar penal pentru delapidare poate indeplini sarcini de control (de aplicare a sanctiunilor). Intreb pentru un prieten. El a fost suspendat ca padurar si a devenit inspector. Asa ceva se poate intampla doar in lumea penalilor. Mare lucru sa nu descoperiti ca la ruda lui penala- ginel, cumatrul penalului arsene, sa se fi ocupat chiar de blastiere. Si ma mai intreb ce zic psd-istii care si-au rupt pingelele facandu-le campanie penalilor cand vad acum ca pilosii pe care-i angajeaza sunt pnl-isti, pdl-isti si alte scursuri. Si inchei intrebandu-ma ce simt profesionistii (cati au mai ramas) din institutiile acestea cand vad ce scursuri sunt angajate in posturi de conducere si de executie. Votati psd, va scoate din noroaie.

  2. Alina 18 februarie, 2019 at 18:37 Răspunde

    Acum inteleg de ce Akua Parc face angajari pe banda rulanta. Una doua vedem in ziarul „Realitatea Nemteana” posturi vacante la aceasta societate. Cel care iese in evidenta mai mereu este postul de „expert achizitii”. Oare ce experienta trebuie sa aiba potentialul ocupant al acestui post? Probabil trebuie sa-si „tina gura” si sa intre in hora smecherilor. Este de inte- les de ce aceasta firma se pregateste sa asfalteze drumul spre „Beciul Domnesc” de la Bacau, mai cu seama cel din spatele Garii Bacau. Pe acolo vor traversa inculpatii de azi, condam- natii de miine. Cit despre promisiunile lor desarte de a asfal- ta drumul de la PN spre Bacau, nu mai trebuie material. Ajunge sa-i dea cineva crezare si treaba este ca si facuta. Naivi sint destui. Sint primari care s-au saturat de prostiile lui Arsene, dar sint legati de miini si de picioare deocamdata. Abia asteapta sa scape de jug.

  3. Apostol 18 februarie, 2019 at 19:06 Răspunde

    Stiti ce angajare urmeza sa se faca la ape Bacau? Vreun fost ofiter de la dipi care sa securizeze informatiile in institutie. Degeaba, la ce macel au facut in randul angajatilor bacauani de la ape va toarna si femeia de serviciu. Mai bine lasati dracului toate vrajelile cu drumuri expres si blocuri turn pe post de spital si faceati o puscarie la Neamt ca o sa aveti nevoie. Doar daca va ganditi ca toti ceilalti de la Bacau si din toate institutiile nu va toarna doar la jurnalisti. Fiti convinsi. Nimeni nu va iubeste.

  4. Diana 18 februarie, 2019 at 19:15 Răspunde

    Cred ca intuitia feminina ma ajuta sa anticipez ca viitorul ministru al apelor va fi omul de cultura Cornle Agaleanu. Situatia pare trasa la indigo cu situatia ministrului muncii Marius Budai. Singura legatura a lui Budai (care a terminat facultatea la 40 de ani) cu Ministerul Muncii este faptul ca a fost sofer la DGASPC Botosani timp de 13 ani. Pam, pam.

  5. Didi 18 februarie, 2019 at 20:16 Răspunde

    Faina tare prima fotografie din articol. Ionel, la picioarele lui Ginel. E singurul de la care mai ia cash, in rest se fereste de oricine, dupa spusele unor cunoscatori. Oare si Doi dinti a parasit-o pe Nicol (Husaru)? O fi primit jsi el ordin.

  6. Alina 18 februarie, 2019 at 23:42 Răspunde

    Sint curioasa sa-i vad reactia dlui Arsene cind va auzi si va vedea denuntul impotriva primaritei Cretu de la Dobreni, trimis exact acolo unde trebuie in cel mult 72 de ore. Va avea „niste multe” pagini insotite de documente si probe, inscrisuri cu semnatura si stampila primaritei. Pe el nu l-a dus mintea sa faca potlogariile pe care le-a facut ea.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.