Primarul Șchiopu, demis după ce și-a făcut de cap sub oblăduirea prefectului

3
139

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, a emis în urmă cu puțin timp ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Bârgăuani, Petrică Șchiopu, găsit definitiv și irevocabil în conflict de interese printr-o sentință a Înaltei Curți de Justiție și Casație. Panaite a așteptat aproape trei luni până să emită ordinul de încetare a mandatului lui Șchiopu  înainte de termen, motivele invocate făcând amuzamentul juriștilor. Mai exact, prefectul de Neamț s-a apărat spunând că instituția pe care o conduce nu primise decizia ÎCCJ, deși Prefectura Neamț avea deja un certificat de grefă care confirma decizia definitivă a instanței în cazul primarului Șchiopu. Acum, că la Prefectură a ajuns și decizia judecătorilor, protecția PSD-ului asupra lui Șchiopu, om de bază în partid, susținut puternic în special de deputatul Ioan Munteanu, cel care a fost trimis recent în judecată de DNA pentru o șpagă de 400.000 de euro, nu a mai funcționat, iar prefectul a fost nevoit să emită ordinul. Juriștii cu experiență afirmă că prefectul Panaite a încălcat legea deoarece ordinul putea fi emis și pe baza certificatului de grefă trimis la Neamț de inspectorii de integritate. Împotriva lui Panaite se puteau îndrepta reprezentanții opoziției, însă aceștia, din motive știute de ei, dar și de alții, nu au mișcat niciun deget în acest sens. Cert este că Șchiopu a semnat documente în calitate de primar și după data de 30 martie, atunci când ÎCCJ a stabilit definitiv că este în conflict de interese. Toată această poveste, începând de la întârzierea emiterii ordinului de încetare a mandatului și până la semnarea de către Șchiopu a unor documente în calitate de primar intră în sfera penalului.

op_299_24.07.2017

Daniel MURARU

Citeste si:

Râsu’-plânsu’ la Prefectura Neamț. Ce motive invocă „Piti” pentru a nu-l demite pe primarul de Bârgăuani

Prefectura Neamț, SRL-ul lui „Piti” & Co?

Țara lui „Penal Vodă”. Incompatibilul Șchiopu, protejat de Prefectură

Primarul Șchiopu, mai tare ca prefectul?

3 comments

  1. valisor 24 iulie, 2017 at 21:47 Răspunde

    Au uitat să invoce chestii de prin teoria relativității, că o mai duceau o bucată determinată doar de limita la care natura îi taie omului macaroana. Dar de ce să-și puie mintea la cazne? că, de-o fi unul, de-o fi altul, toți o apă ș-un pământ, care-i răi și-i pentru noi, tot un drac! Așa, au făcut și ei o manevră, să lase impresia că au vreun dumnezeu într-ale democrației, dar noi toți știm că n-au.

  2. Diana 24 iulie, 2017 at 22:30 Răspunde

    E unul dintre momentele pline de penibil (a se citi abuz) pentru administratia locala. Unii sunt destituiti in ziua in care sunt condamnati, iar acest primar, iubitor de avere, se tine cu dintii de scaun, condamnat fiind. Rusine, PSD! Pentru ei legile sunt doar jaloanele pe care trebuie sa le ocoleasca. Sa ne fereasca Dumnezeu de ceea ce sunt capabili!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.