La CJ Neamț, informațiile publice sunt văzute ca „scurgeri de informații”. Cât a costat cuvântarea lui Arsene la Bruxelles?
„Scurgerile de informații”, așa cum a fost catalogată de către unii din Consiliul Județean publicarea de către atacul.ro a unor documente care arată prăduiala banului public, i-a adus în pragul disperării pe conducătorii instituției. Identificarea surselor atacul.ro a făcut și face obiectul unor investigații minuțioase ale oamenilor președintelui de luni bune, însă în ultima perioadă acestea s-au întețit, ultimele dezvăluiri ale publicației atacul.ro producând supărări și mai mari. Unii, plătiți pentru a presta cu totul alte servicii la Consiliul Județean, o fac pe detectivii în încercarea lor de a da de urma surselor noastre. Alții, jurnaliști obiedienți, unii și cu trecut penal, se dau de ceasul morții să-i convingă, prin intermediul instrumentelor media, evident, pe cei din CJ să nu ne mai furnizeze documente. Cel puțin două aspecte ar fi de menționat în toată această poveste. În primul rând, le reamintim șefilor din Consiliul Județean Neamț că documentele publicate de atacul.ro sunt PUBLICE și în niciun caz nu au caracter secret. În al doilea rând, investigațiile pe care le face un consilier al președintelui încep să capete conotații penale, informațiile pe care le avem din interiorul instituției arătând că există angajați care au de suferit din simplul motiv că asupra lor planează suspiciunea că ar colabora cu atacul.ro. Dar poate toate aceste abuzuri vor atrage atenția organelor de cercetare penală care sunt obligate să se autosesizeze în astfel de situații. Nu ar fi rău, de exemplu, dacă polițiștii ar demara verificări având la bază dezvăluirile noastre, cum nu ar fi deloc un lucru dificil să obțină informațiile ce nouă ne sunt refuzate. Că doar vorbim de o insitutuție publică ce lucrează cu bani publici.
Arsene, la Bruxelles ca să spună cum îi sprijină pe textiliști
Iar ca „paznicii” președintelui să înțeleagă că oamenii din interiorul Consiliului Județean sunt în continuare dispuși să vorbească și să ne pună la dispoziție documente interesante, vă prezentăm o altă informație care a fost ținută la secret. Vorbim de costurile cu deplasarea președintelui Ionel Arsene la Bruxelles, cu ocazia participării la o conferință pe tema industriei textile. Cu siguranță, acest domeniu ar fi putut fi prezentat mult mai bine de oameni care au în spate zeci de ani de experiență în industria textilă, însă subiectul conferinței a fost pe tema sprijinului pe care autoritățile locale îl acordă acestei industrii. De ce Arsene nu o fi fost însoțit și de un profesionist în domeniul textilelor nu putem să vă răspundem. În schimb, putem să vă spunem cât a costat deplasarea președintelui CJ la Bruxelles unde a cuvântat la conferința pe tema dezvoltării industriei textile. Într-o sală cu multe scaune goale, așa cum se poate vedea și din fotografie, Arsene le-a spus participanților la conferință cum stau lucrurile cu industria textilă în Neamț. Discursul, cel mai probabil, a fost făcut de un specialist în domeniu. Nu știm cât de mult a avut de câștigat industria textilă din județ de pe urma participării președintelui Arsene la această conferință, însă vă putem spune câți bani a cheltuit cu această deplasare. Conferința a avut loc în data de 14 octombrie, iar Arsene a zburat spre Bruxelles pe 12 octombrie. Bănuim că după data de 14 octombrie, Ionel Arsene a mai stat o zi în capitala Belgiei și a revenit în țară pe 15 octombrie. În varianta luată de noi în calcul, ar fi trei nopți de cazare, transport cu avionul și masă pentru această perioadă, fără a pune la socoteală diurna. Ei bine, efortul financiar a fost în valoare de 3.489 lei. Atât a costat factura achitată de Consiliul Județean Neamț agenției de turism TUI Travel Center, ce a fost achitată în data de 12 octombrie.
Într-un comunicat de presă, Ionel Arsene afirma că a luat cuvântul în cadrul conferinței pentru a susține rolul autorităților publice locale în sprijinirea dezvoltării sectorului confecții-textile în Regiunea Nord-Est a României, în special particularitățile județului Neamț.
”Astfel, am vorbit celor prezenți despre tradiția sectorului confecții textile în județul nostru și evoluția post-revoluție a sectorului confecții-textile. Totodată, am făcut o prezentare a clusterului textil ASTRICO Nord-Est, care a fost lansat în decembrie 2010 la Piatra-Neamț. În încheiere, am precizat că dezvoltarea inteligentă a sectorului confecții – textile din Regiunea Nord-Est în perioada următoare va trebui să aibă în vedere un proces de reconfigurare strategică spre o producție responsabilă și sustenabilă, bazată pe inovare și competitivitate. Rolul autorității publice locale în sprijinirea industriei textile este unul important, pe care vrem sa ni-l îndeplinim în mod eficient și în interesul nemțenilor”, se arăta în comunicatul cu pricina.
Cuvinte frumoase, trebuie să recunoaștem, dar oare cât de mult au avut de câștigat de pe urma acestei acțiuni textiliștii din Neamț? Cât de mult a influențat cuvântarea lui Ionel Arsene într-o sală cu multe scaune goale?
Daniel MURARU
Citeste si:
(FOTO DOCUMENT) La Consiliul Județean Neamț, fițe pe bani publici
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Art. 217 din Legea 98/2016.
(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a întocmi dosarul achiziţiei publice pentru fiecare contract de achiziţie publică/acord-cadru încheiat, respectiv pentru fiecare sistem dinamic de achiziţii lansat.
(2) Dosarul achiziţiei publice se păstrează de către autoritatea contractantă atât timp cât contractul de achiziţie publică/acordul-cadru produce efecte juridice, dar nu mai puţin de 5 ani de la data încetării contractului respectiv.
(3) În cazul anulării procedurii de atribuire, dosarul se păstrează cel puţin 5 ani de la data anulării respectivei proceduri.
(4) Ulterior finalizării procedurii de atribuire, dosarul achiziţiei publice are caracter de document public.
(5) Accesul persoanelor la dosarul achiziţiei publice potrivit alin. (4) se realizează cu respectarea termenelor şi procedurilor prevăzute de reglementările legale privind liberul acces la informaţiile de interes public şi nu poate fi restricţionat decât în măsura în care aceste informaţii sunt confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală, potrivit legii.
Derogări (1), Jurisprudență (57)
(6) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), după comunicarea rezultatului procedurii de atribuire, autoritatea contractantă este obligată să permită, la cerere, într-un termen care nu poate depăşi o zi lucrătoare de la data primirii cererii, accesul neîngrădit al oricărui ofertant/candidat la raportul procedurii de atribuire, precum şi la informaţiile din cadrul documentelor de calificare, propunerilor tehnice şi/sau financiare care nu au fost declarate de către ofertanţi ca fiind confidenţiale, clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuală.
Jurisprudență (57)
(7) Conţinutul dosarului achiziţiei publice se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi. ]
Putin, cate putin, se umple paharul D-le Muraru. Sper sa vada ,,dragii nemteni,,adevarata fata a unor emanati care habar nu au cum se face banul prin munca.
Poate mai publicati din cand in cand ,,performantele,, lor in afaceri inainte de a se cocota pe banul public.
Astia sunt afectati de caldura? Ce scurgere de informatii poate fi intr-o institutie care cheltuie foarte, foarte multi bani…PUBLICI! Si doar bani publici! Treziti-va naibii ca nu sunteti pe mosia voastra. Cu niste securisti ratati, folosind niste scursuri care-si spun jurnalisti, voi credeti ca ne acoperiti ochii sa nu vedem ca de cand va treziti pana va culcati nu va ganditi decat sa furati??!!! Bravo, dle Muraru. Niste gunoaie platite din banii nostri. Oricat ar vrea sa-si ascunda hotiile, nu vor reusi. Se vor turna intre ei in scurt timp. Singurul lucru concret pe care l-au facut timp de un an a fost sa cheltuie o multime de bani ca sa isi faca imagine publica. In rest, absolut nimic nu au facut pentru acest judet. ZERO!!!
Eu am înțeles că industria aia e textilă, dar lui Arsene i-a șoptit careva desen să înțeleagă că nu e nici sextilă, nici testicolă?
Despre comunicat, cu toții am fost otrăviți cu cuvântările neregretatului, deci e clar, după formulare, că e o scurgere din nefron de Ștefan Gheorghiu. Asta spune multe despre sentimentul patriotic din țâța CîJîiului.
Nu am deloc știință, nici ordinară, nici paranormală, să înțeleg cum poate incontestabil prostul școlii ținea confrerință scaunurilor de la Bruxeni!?