Performanță! Fiica ex-senatoarei Arcan și rețeta succesului. De la Parlament la ANCOM în numai două zile

1
2555

De fix 8 zile au avut nevoie cei de la Direcția comunicare și relații publice din cadrul Camerei Deputaților să răspundă întrebărilor atacul.ro privitoare la angajarea la Parlamentul României și, ulterior, la detașarea la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a fiicei ex-senatoarei PSD de Neamț Emilia Arcan. Iar ceea ce am aflat întărește informațiile inițiale, și anume că manevra a beneficiat de sprijin politic de la cel mai înalt nivel, persoane importante fiind implicate în această poveste.

După 4 ani de concedii, direct la Secretariatul grupului parlamentar PSD

Într-o perioadă de austeritate impusă de Guvernul României, care, pentru feri țara de faliment, a cocoșat mediul de afaceri cu taxe și impozite și a luat inclusiv măsura interzicerii angajărilor la stat, „performanța” fiicei Emiliei Arcan, de a se angaja în sistemul bugetar este una demnă de toată jena. Este un imbold pentru orice cetățean care vrea să părăsească această țară și încă mai stă pe gânduri.

Cazul Andreei Arcan Apostol ar trebui să facă măcar obiectul unei verificări ample din partea autorităților statului, chiar și cu riscul ca, într-un final, să aflăm că „fapta nu există sau nu este prevăzută de legea penală”. Și asta pentru că mârșăvia este prea mare.

Ar trebui să fie luați la întrebări toți cei care au pus umărul ca Andreea Arcan Apostol să fie angajată la Parlamentul României, iar de aici să fie detașată la ANCOM, o instituție aflată sub controlul Parlamentului, unde salariile angajaților sunt de ordinul miilor de euro.

După patru ani de concediu de maternitate, această tânără a fost angajată, după cum precizează oficialii Camerei Deputaților, la Grupul parlamentar al PSD – Secretariatul grupului parlamentar.

„Doamna Arcan-Apostol Andreea-Maria ocupă funcţia de consilier, pe durată determinată, la DEPARTAMENTUL SECRETARIATULUI TEHNIC – Direcţia secretariate tehnice, registratură şi arhivă – Grupul parlamentar al PSD – Secretariatul grupului parlamentar, de la data de 25.10.2023, potrivit art.5 alin.(3), respectiv art.13 din Legea nr.7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar. Începând cu data de 27 octombrie 2023, doamna Arcan-Apostol Andreea-Maria a fost detaşată la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, la cererea ANCOM, potrivit prevederilor art. 45 – 47 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”, ne-a transmis Biroul pentru informare publică și relația cu societatea civilă din cadrul Direcției comunicare și relații publice a Camerei Deputaților.

Suculeț e șef al Grupului PSD

În primul rând, Andreea Arcan Apostol a fost încadrată în funcția de consilier, pe perioadă determinată, la Grupul parlamentar al PSD. Că liderul Grupului PSD din Camera Deputaților este deputatul PSD de Neamț Ciprian Șerban, zis și Suculeț, nu poate fi decât o mare, mare coincidență. Nu-i așa?

În al doilea rând, spun cei de la Camera Deputaților, Andreea Arcan ocupă funcția de consilier în conformitate cu prevederile art. 13 din Legea nr.7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar, care stipulează că: Numirea funcţionarului public parlamentar care îşi desfăşoară activitatea la Cancelaria preşedintelui, la cabinetele membrilor Biroului permanent, la cabinetele liderilor grupurilor parlamentare sau la grupurile parlamentare se face la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor sau al Senatului, după caz, a membrului Biroului permanent respectiv sau a liderului grupului parlamentar, după caz.

ANCOM-ul a cerut-o

Așadar, observăm că numirea Andreei Arcan Apostol putea fi făcută la propunerea președintelui Camerei Deputaților, care, în acest moment, este Alfred Simonis, alintat și „Fredy”, de membrul Biroului permanent sau de către liderul parlamentar, adică nimeni altul decât Ciprian Șerban, că el deține această funcție. Sigur autoritățile vor afla, că nu e complicat, cine a a numit-o pe Andreea Arcan Apostol în funcția de consilier la Secretariatul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților.

Gurile rele din ANCOM spun că cineva cu funcție foarte importantă a făcut presiuni ca Andreea Arcan să fie detașată la ANCOM. Personajul ar fi „prietenul lui Barney”…

De asemenea, nu putem să nu observăm că Andreea Arcan Apostol, angajată la Camera Deputaților în data de 25 octombrie, două zile mai târziu, adică pe 27 octombrie, era detașată la ANCOM. Și, atenție, detașarea a fost făcută la solicitarea celor de la ANCOM.

„Începând cu data de 27.10.2023, doamna Maria Andreea Apostol-Arcan este detașată, cu respectarea prevederilor legale care permit detașarea, în cadrul instituțiilor publice, a personalului contractual angajat în cadrul altor instituții publice, de la Parlamentul României, la ANCOM, în funcția de expert la Serviciul Comunicare, Direcția Relații Publice, Secretariat General”, ne-au transmis cei de la Biroul de presă al ANCOM.

De aici tragem concluzia că dacă Andreea Arcan Apostol nu se angaja la Camera Deputaților, ANCOM rămânea fără expert în comunicare.

În ceea ce privește „detașarea cu respectarea prevederilor legale”, despre care vorbesc cei de la ANCOM, spunem doar că un angajat al aceleiași instituții, de la Resurse Umane, ne-a transmis că la ei nu se fac angajări și că detașările în această perioadă sunt ilegale.

Înainte de expertă ANCOM, cocoțată vicepreședintă la ANFP

Așadar, vorbim despre o măgărie „croșetată” de oameni grei, cu funcții în aparatul de stat român, oameni pe care îi vedem aproape zilnic cum dau lecții de moralitate.

Reușita Andreei Arcan Apostol este și mai impresionantă dacă amintim că vine după două concedii consecutive de creștere a celor doi copii. Înainte de concedii a fost vicepreședintă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), funcție obținută prin numire, în vara anului 2017, într-o perioadă când mama acesteia era senator PSD cu influență în partid. Acum, Emilia Arcan nu mai este senator și nici măcar membru în PSD. Ultima dată era șefă în Neamț la APP-ul lui Dragnea. Cu toate acestea, odrasla, beneficiind de puternice proptele social democrate la nivel înalt, a reușit … din nou. Ce-i drept, nu la ANFP, însă nici postul de la ANCOM nu e de lepădat. Înainte de fi numită vicepreședinte la ANFP, într-o perioadă când premier era Sorin Grindeanu, Andreea Arcan lucrase la firma familiei.

Foto: Andreea Arcan Apostol și mama sa, Emilia Arcan

D. MURARU

Citește și:

Trafic de influență la nivel înalt. Angajările la stat sunt blocate doar pentru muritorii de rând. Cum a fost angajată odrasla unui politician nemțean la ANCOM, o instituție unde salariile sunt atât de mari încât au fost secretizate

Manevra prin care fiica ex-senatoarei Arcan a fost angajată la ANCOM. În trecut, „fata lu’ mama” a fost șefa funcționarilor publici din România

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.