Manevra prin care fiica ex-senatoarei Arcan a fost angajată la ANCOM. În trecut, „fata lu’ mama” a fost șefa funcționarilor publici din România

4
10070

 

Reprezentanții Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), entitate aflată în subordinea Parlamentului, instituție care ține salariile angajaților secret ca nu care cumva să se sperie românii, au avut de nevoie de două zile ca să spună cum a fost angajată Andreea Arcan-Apostol, fiica fostei senatoarea PSD de Neamț Elena Arcan. Persoana este una și aceeași cu cea care, în mai 2017, în vremea Guvernării PSD, a fost numită vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Decizia de atunci a fost luată de Sorin Grindeanu, care era premier. Informația, prezentată în exclusivitate de atacul.ro, a provocat un val de nemulțumiri la nivel național. 

Acum, la mai bine de 6 ani de la acel episod, Andreea Arcan revine în atenția opiniei publice cu o spectaculoasă detașare din Parlamentul României într-o instituție de stat, unde salariile sunt de ordinul miilor de euro. Mișcarea este surprinzătoare, mai ales că, în această perioadă, Guvernul Ciolacu a interzis angajările la stat, că vorba aceea, țara trece printr-un moment greu și are nevoie de bani. 

Detașările sunt … după interese

Înainte de a solicita oficial date de la ANCOM despre modul în care fiica Emiliei Arcan a ajuns să lucreze la această instituție, am sunat la Resurse Umane, unde am întrebat dacă se instituția face angajări. Răspunsul a fost clar că nu, din pricină de ordonanța lui Ciolacu. Am întrebat dacă se pot face detașări și ni s-a răspuns că nu, pentru că este ilegal. Asta o spun cei de la Resurse Umane, pentru că cei de la Comunicare ne-au transmis că detașările sunt permise. Că au avut nevoie de două zile ca să ne spună asta e o altă problemă.

Răspunsul, bineînțeles, a fost că fiica fostei parlamentare a ajuns să lucreze la ANCOM, ca expert în comunicare, prin detașare de la Parlamentul României. Adică Andreea Arcan lucra la Parlament, iar de acolo a fost detașată la ANCOM, care ducea lipsă de experți în comunicare. Mare noroc că au găsit-o pe fiica senatoarei.

„Începând cu data de 27.10.2023, doamna Maria Andreea Apostol-Arcan este detașată, cu respectarea prevederilor legale care permit detașarea, în cadrul instituțiilor publice, a personalului contractual angajat în cadrul altor instituții publice, de la Parlamentul României, la ANCOM, în funcția de expert la Serviciul Comunicare, Direcția Relații Publice, Secretariat General”, ne-au comunicat oficialii ANCOM.

La Direcția Relații Publice, în subordinea căreia se află Serviciul Comunicare, organigrama prevedea, înainte de această detașare, 21 de posturi, dintre care 18 erau ocupate.

Redactorii Atacul.ro au căutat-o pe Andreea Arcan în urmă cu două zile la birou, însă nu ai găsit-o. Am fi vrut să o întrebăm pe Andreea Arcan cum a reușit să se angajeze la Parlamentul României, iar de acolo să se detașeze la ANCOM. Sigur, informația ar fi de mare ajutor zecilor de mii de absolvenți  care nu-și găsesc de lucru în această țară. 

Voia să prezinte Meteo la Kanal D

Datele atacul.ro arată că Andreea Arcan a terminat de curând cel de-al doilea concediu de creșterea a copilului, iar funcția de vicepreședinte a pierdut-o după instalarea Guvernului Orban. Asta ar însemna că la Parlament s-a angajat de curând. Este, într-adevăr, o performanță care i-ar face să crape de invidie pe toți cei care au terminat Facultatea de Jurnalism. Pentru că, așa cum menționează pe Facebook, Andreea este jurnalist. A lucrat o perioadă la Giga TV, televiziunea penalului Pinalti, fostul primar de Piatra-Neamț.

Înainte de episodul Giga TV, în 2009, la un an după ce a terminat liceul, Andreea Arcan și-a încercat norocul la Kanal D, acolo unde își dorea să ajungă prezentatoare la rubrica Meteo. În căutările lor, șefii televiziunii au lansat un concurs și au solicitat ajutorul postului de Radio 21 și publicației Libertatea. Cea din urmă a prezentat, în serial, toate pretendentele pentru postul de prezentatoare meteo de la Kanal D. Așa se face că, în Libertatea din data de 29 martie 2009, a fost publicat un articol dedicat finalistei Andreea Arcan, care tânjea să ajungă vedetă de televiziune. (http://www.libertatea.ro/monden/vedete-de-la-ei/prima-fata-de-la-vremea-doar-in-sutien-la-radio-21-328853). Nu a fost să fie, postul fiind adjudecat de o altă tânără.

Foto: Libertatea

Acum, Andreea Arcan Apostol are 33 de ani, iar după doi ani în fruntea ANFP și alți 4 în concediu de creșterea a copiilor, revine în sistemul bugetar printr-o detașare spectaculoasă la ANCOM de la Parlamentul României. Datele noastre arată că mișcarea a fost impusă celor de la ANCOM, un rol important aici avându-l „prietenul lui Barney”, personaj cu funcție foarte importantaă în statul român.

Daniel MURARU

Citește și:

Șefa funcționarilor publici din România, în ipostaze incendiare

Fiica senatoarei Arcan, șefă peste funcționarii publici din toată țara

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

 1. sorin 4 noiembrie, 2023 at 06:43 Răspunde

  Dar sefa de la ” Alimentara” ce mai face ?? a iesit la pensie ” ?? ce osanale ii ridica lui soseta – arsene! O valoare si un parfum de tei !! Ea si cu soroceanca !

 2. FLORIN 4 noiembrie, 2023 at 22:37 Răspunde

  Sistemul mafiot PSD/PNL care a distrus Romania prin impostura,coruptie si prostie patologica unde toti analfabetii fara meserii au ajuns in toata structura acestui stat mafiot ”special”pe care l-au adus la faliment cu o datorie externa de 200 miliarde euro.
  Aici am ajuns cu acesti impostori si hoti din PSD/PNL……au facut tara praf.
  Toti acesti 200 miliarde euro au fost FURATI de aceasta caracatita transpartinica de impostori din PSD/PNL cu protectia celor din SRI/MAI/DIICOT/PARCHET/ANI/ANAF care, in schimb, au primit sub forma de SPAGI pensii speciale halucinante la 40 de ani,salarii aberante si privilegii cu nemiluita.
  Uitati-va cine e la ”carma” judetului Neamt,numai impostori si hoti fara meserii.
  Nu este unul care sa aiba vreo meserie.Si atunci ce ne mai miram ca nu avem Spital,drum express,investitii straine sau fonduri Europene.
  Cine sa le faca?Cand ei au fost pusi acolo doar pentru a FURA?Altceva ei nu stiu.Toata ziua stau si se gandesc cum sa fure banii publici,cum sa manareasca licitațiile ,cum sa-si dea tot felul de bonus-uri,cum sa faca achizitii”directe”,cum sa trucheze licitațiile pentru a ajunge la firmele familiilor lor sau la acolitii lor tot pentru a fura.
  Cam cu asta se ocupa infractorii fara meserii de la CJ/Prefectura.

 3. ion 6 noiembrie, 2023 at 08:37 Răspunde

  Șefa de la APROZAR și-a făcut fata manechin. Dar ce manechin???? Nici chiloții nu stau cum trebuie pe ea…… Le este rușine de MANECHIN….
  BLEHHHHHHHH……. RUȘINE……..

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.