Trafic de influență la nivel înalt. Angajările la stat sunt blocate doar pentru muritorii de rând. Cum a fost angajată odrasla unui politician nemțean la ANCOM, o instituție unde salariile sunt atât de mari încât au fost secretizate

0
7688

De mai bine de 24 de ore, de când publicația atacul.ro a intrat în posesia unei informații bombă care arată că persoane importante din statul român au făcut trafic de influență pentru a ajuta la angajarea în sistem a unor agreați, lucrurile s-au precipitat în anumite cancelarii. Și nu degeaba, pentru că vorbim despre o încadrare într-o entitate a statului român, în condițiile în care, așa cum se știe, angajările la stat sunt blocate printr-o ordonanță de urgență a Guvernului.

Angajarea despre care vorbim a fost făcută de cei de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) –  o autoritate publică independentă a statului român, aflată sub control parlamentar.

Aici a fost încadrată, la Serviciul Comunicare, odrasla unui politician nemțean. Cu precizarea că la ANCOM salariile sunt atât de mari încât a fost luată măsura ca ele să fie secretizate. Ca să ne facem cât o idee, în 2019, un șefuleț de direcție din ANCOM încasa, în medie, 20.000 de lei/lună. E de la sine înțeles că acum, în 2023, salariul a mai crescut cu câteva mii de lei.

Angajarea despre care vorbim a fost făcută în urmă cu câteva zile, în condițiile în care pe site-ul instituției se spune clar că angajările au fost blocate, iar concursurile anulate. Ca să ne convingem, am sunat și noi la Serviciul Personal al instituției de unde ni s-a transmis că, în niciun caz, nu se mai fac angajări și nici detașări, deoarece sunt ilegale.

În aceste condiții, întrebarea este cum a fost încadrat personajul nostru, dacă angajări nu se fac și nici detașările nu sunt permise.

Am luat legătură cu reprezentanții ANCOM cărora le-am cerut clarificări. Asta se întâmpla ieri după-amiază, când persoana cu care am discutat ne-a cerut, cum altfel, să facem o adresă scrisă în conformitate cu Legea 544/2001, cu promisiunea că vom primi un răspuns foarte rapid. Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că nici la această oră, redacția atacul.ro nu a primi răspunsul la o întrebare simplă: cum a fost angajată persoana respectivă (concurs, detașare etc), iar dacă a fost detașată de la ce entitate a ajuns la ANCOM?

Un simplu telefon la Resurse Umane ar fi risipit misterul. Însă nu acesta este interesul, ci altul, și anume blocarea informației, astfel încât cetățenii să nu afle mârșăviile la care se pretează puternicii zilei.

Informațiile atacul.ro arată că persoana care a fost angajată la ANCOM a ajuns acolo prin detașare și cu susținere de la persoane sus-puse din Parlamentul României, mai exact Camera Deputaților. Detașarea ar fi fost făcută, se pare, de la un cabinet parlamentar. Cel care a făcut presiuni ca persoanei respective „să i se facă un loc la ANCOM” este un personaj cunoscut în PSD la nivel național, cu o funcție foarte importantă, așa că nu a fost loc de refuz.  

Metoda angajării prin detașare de la cabinetele unor parlamentari în posturi călduțe la stat nu este nouă. Însă unele detașări s-au lăsat cu dosare penale și trimiteri în judecată (a se vedea cazul consilierului județean liberal Marius Nechita).

Redactorii atacul.ro au căutat-o pe norocoasa odraslă de politician la serviciu, însă nu au găsit-o. O colegă de-a ei ne-a promis că o să fim contactați, ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

Atacul.ro va dezvălui numele persoanei, precum și alte informații importante, în momentul în care cei de la ANCOM vor reuși să răspundă adresei pe care am trimis-o încă din cursul zilei de ieri.

Daniel MURARU

Citește și:

Atacul.ro a avut dreptate! Marius Nechita, proțăpit în fruntea SGA Neamț, a fost trimis în judecată de DNA. Găină, de la ABA Siret, și-a recunoscut vinovăția

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.