Doi angajați ai firmelor Mavgo Holding și Hunting Fun, controlate de Ginel, au murit striviți de o placă de beton

2
3378

Doi bărbați, în vârstă de 49, respectiv 52 de ani, au murit joi după-amiază într-un cumplit accident de muncă petrecut în comuna băcăuană Secuieni.

Conform ziardebacau.ro, cei doi bărbați erau angajați ca muncitori, unul la firma Mavgo Holding SRL (cu sediul în Buhoci-Bacău), celălalt la Hunting Fun SRL (cu sediul în orașul Roznov-Neamț), ambele societăți gravitând în jurul controversatului om de afaceri nemțean Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul fugarului corupt Ionel Arsene.

Conform sursei citate, cele două victime au murit strivite de o piesă prefabricată din beton, pe care un buldoexcavator o manevra pentru a o muta de pe platforma unui autocamion pe partea carosabilă. La un moment dat, placa de beton a căzut din chingile în care era legată și i-a surprins pe cei doi angajați, care au murit pe loc. Piesa din beton era necesară la lucrările de modernizare a drumului pe care s-a petrecut accidentul mortal, proiectul fiind executat de cele două societăți comerciale.

În cauză a fost deschis un dosar penal, urmând ca, în urma investigațiilor, autoritățile să propună soluția legală. Cu siguranță, cercetările vor stabili dacă au fost respectate normele de protecție a muncii.  

Presa locală precizează că firma Mavgo Holding SRL era deja vizată de o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău care ar avea la bază trei reclamații privind nerespectarea legislației din domeniu muncii.

Firmele modernizează un drum în Bacău

Așa cum atacul.ro a relatat în nenumărate rânduri, cele două firme la care erau angajați cei doi muncitori sunt în zona de influență a lui Ginel. Mavgo Holding  SRL a avut sediul, până în februarie 2020, în comuna Tașca, județul Neamț, când a fost mutat în Buhoci, Bacău. Constantin Gabi Cojocaru (foto), de 31 de ani, administratorul și asociatul unic al Mavgo Holding SRL ar fi rudă îndepărtată cu Ginel.

Societatea este abonată la contractele cu bani publici, având lucrări, în principal, în județele Neamț și Bacău, dar și în alte zone din țară. Mavgo Holding SRL a cumpărat Carom Onești, iar în urmă cu 4 ani a înființat o firmă ce avea ca principal obiect de activitate „Extracția altor minereuri metalifere neferoase”.

Mavgo Holding SRL este cunoscută în domeniul construcțiilor, fiind una dintre firmele care au exploatat și exploatează agregate minerale de pe cursurile de apă din zonă. În acest sens, societatea deține o stație de sortare la Buhoci, lângă râul Siret.

Firma Hunting Fun SRL, la care era angajată cea de-a doua victimă, îl are administrator și asociat unic pe Artimon Cehan, unul dintre cumnații lui Ginel. Firma are ca principal obiect de activitate „prelucrarea și conservarea cărnii”, iar de curând, atacul.ro a dezvăluitferma pe care o deține în comuna Bodești nu deține autorizație de mediu.

Gheorghe Ghe. Vlasie, pe care cunoscuții îl alintă „Ginel”, este judecat în trei dosare – în două pentru corupție, iar în cel de-al treilea pentru evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat.

Sursa foto: ziaruldebacau.ro

D.MURARU

Citește și:

Prietenul ex-premierului Grindeanu și cumătrul lui Arsene, afaceri cu metale prețioase

Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

Mavgo Holding, firmă vizată de DNA într-un dosar, contract de jumătate de miliard de lei cu CNAIR

Ferma de vaci de la Bodești care funcționează fără autorizație de mediu: „E a lui Ginel, dar în față e băgat cumnatul său!”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Ion ababei 1 mai, 2023 at 16:31 Răspunde

    Bunica lui Constantin Gabi Cojocaru și tata lui Ginel ,sunt frați, accidentul se cheama neglijenta în serviciu, administratorul e de vina ,daca nu a asigurat condițiile necesare de protectia muncii, sunt sigur că muncitori au fost instruiți, la o firma așa de mare nu are cum să lipsească materialele necesare bunei desfășurări ai activități și procesului de lucru, daca nu ,înseamnă că alți primesc profitul și fac tot posibilul să facă profit cu material și utilaje necorespunzătoare. Doamne ferește! Suntem așa săraci că nu știm unde ne băgăm capu și mă refer la muncitori. La Domnul din fotografie nu pare un om cu experiență,ci mai degrabă un om care i se da contracte de zeci de milioane de euro și el e o fațadă. Nu știu ce specialitate are dar pare afon,pare o marioneta, păcat că a murit doi oameni și datorită că justiția e mare nevoiașă de de bani o să mai moară multi oameni. Alo ITM urile din tara, care șefi sunt puși și sunt slugi politice , aveți mult sânge pe mâini, și bănuiesc că aveți și copii,nu ca va gândiți la acești doi amatori care au familii și care Ginel îi plătea o data la trei patru luni??????????

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.