Prietenul ex-premierului Grindeanu și cumătrul lui Arsene, afaceri cu metale prețioase

4
526

Nu cu mult timp în urmă, un fost ofițer de informații afirma că în jurul resurselor României roiesc escrocii. Dacă ținem cont de cine a făcut declarația și o raportăm la ceea ce s-a întâmplat în ultimii 29 de ani cu resursele țării, putem spune că, într-adevăr, escrocii au reușit să-și facă de cap cu bogățiile Romaniei. În urmă cu o lună, atacul.ro, citând surse demne de încredere, dezvăluia faptul că numirea Oanei Bulai ca președinte în Consiliul de Administrație la Societatea Națională a Sării a avut o miză imensă, respectiv mina de grafit de la Baia de Fier, județul Gorj, grafitul fiind un minereu extrem de scump și aflat la mare căutare. Inițial, în fruntea CA a Salrom a fost ales Andrei Ursărescu, fiul ex-deputatului Dorinel Ursărescu, care acum este consilierul directorului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, agenție aflată în subordinea premierului Dăncilă. Despre inculpatul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, un om de afaceri care se află în conflict deschis cu cei din conducerea ANRM, afirmă că este cel fără acceptul căruia nu mișcă nimic în instituția care gestionează resursele minerale ale României. Faptul că în ANRM au fost numite, în funcții cheie, persoane apropiate lui Ionel Arsene, ce au fost aduse de la Târgu Neamț, orașul lui de baștină, pare să confirme afirmațiile omului de afaceri.

Cumătrul lui Arsene se pregătește să facă afaceri cu prietenul ex-premierului Grindeanu

Sorin Grindeanu, fostul premier al României demis în urma unei moțiuni de cenzură, în iunie 2017, chiar de partidul care îl numise, este amic cu Ionel Arsene, om de incredere al lui Liviu Dragnea.

Cei doi au fost surprinși de paparazzi într-un restaurant din București, întâlnirea fiind catalogată la categoria chef. La vremea respectivă, surse demne de încredere declarau că Grindeanu și Arsene ar fi fost prinși în derularea unor diverse afaceri, însă dacă a fost așa, cu siguranță politicienii nu au fost implicați direct. Dacă Grindeanu s-a dus de la inima lui Dragnea, prinzând totuși o funcție importantă la șefia ANCOM, Ionel Arsene i-a rămas, pare-se, aproape. Nu este exclus, dacă ne raportăm la afacerea pe care cel mai bun prieten al lui Grindeau vrea să o facă cu firma controlată de cumătrul lui Arsene, ca actualul director ANCOM să fi rămas în relații la fel de bune cu inculpatul din fruntea județului Neamț. Cu câteva zile înainte de Crăciunul anului 2018, la Registrul Comerțului era înregistrată societatea Zagra Mining SRL. Fondată de Mavgo Holding SRL, cu sediul în Tașca, județul Neamț, de Vasile Sebastian Albulescu și Vast Resources PLC, cu sediul în Marea Britanie, societatea are doi administratori: Anrrew Richard Prelea și Albulescu Vasile Sebastian. Compania britanică deține 50% din părțile sociale, în timp ce Albulescu și Mavgo Holding SRL dețin, în cote egale, restul de 50%.

Obiectul principal de activitate al firmei Zagra Mining SRL este „Extracția altor minereuri metalifere neferoase”, clasă care include:

– extractia si prepararea minereurilor neferoase (exclusiv uraniu si thoriu): – aluminiu (bauxita), cupru, plumb, zinc, staniu, mangan, crom, nichel, cobalt, molibden, tantal, vanadiu etc. – metale pretioase: aur, argint, platina

Vorbim de activități de exploatare a resurselor minerale, activități care nu pot fi efectuate în România fără acceptul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), unde consilierul președintelui este infractorul Ursărescu și unde, spun sursele noastre, nimic nu mișcă fără știrea și aprobarea lui Arsene. Noua firmă, Zagra Mining SRL, are trei acționari și doi administratori, iar legăturile cu Arsene/Grindeanu sunt evidente.

În primul rând, să spunem că firma Mavgo Holding SRL Tașca este o firmă controlată prin interpuși de Ginel Vlasie, patronul Aqua Parc și cumătrul lui Ionel Arsene. Mavgo a fost înființată în anul 2015 de Valentin Gheorghe Tănase (50% părți sociale), cumnatului fiului ex-deputatului Ioan Munteanu, care acum este asociat unic la Pro Invest SRL, și Dumitru Florin Pavel (50% părți sociale). În septembrie 2017, după retragerea lui Tănasă din societate, Pavel a rămas asociat unic, iar administrator Constantin Gabor Cojocaru, echipă care figurează și acum la Mavgo Holding SRL Tașca. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 6.238.606 lei și un profit de 310.741 lei, cu 31 de angajați. În 2018, firma a prins și mai multe contracte, în special cu Consiliul Județean Neamț și instituții subordonate. 

Vasile Sebastian Albulescu, care deține 25% din părțile sociale ale firmei Zagra Mining, este fost coleg de școală și cel mai bun prieten al fostului premier Grindeanu. Cei doi au făcut afaceri împreună, fiind asociați în firma SmartNet. Albulescu, prin firma Formin SA unde deținea 50% din acțiuni, a încercat să obțina, în 2018, licență pentru exploatarea nămolului de la Techerghiol, dar și pentru exploatarea zăcămintelor pretioase din Munții Apuseni.

Anrrew Richard Prelea, cel de-al doilea administrator al firmei Zagra Mining, este fiul fostului consul al Australiei la București. Prelea, care a făcut diverse afaceri în România, în special în domeniul imobiliar, a fost numit, în ianuarie 2018, CEO al Vast Resources PLC, compania care detine 50% din părțile sociale ale Zagra Mining. 

Compania minieră britanică Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005 și are ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În anul 2013, britanicii au intrat în România și exploateză cupru și zinc la Mina Mănăila din Iacobeni, județul Suceava, și Mina Băița Plai din Bihor. În Zimbabwe și Africa de Sud, firma britanică expoatează aur.

Daniel MURARU

Citeste si:

Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

 

 

4 comments

 1. valisor 12 martie, 2019 at 08:31 Răspunde

  La ce perspective tâlhăricești au derbedeiii ăștia cu apetit de limbric și radiind spori de ciuperca piciorului și la cât s-au plănuit și și-au organizat, de când le-am dat liber la făcut ei pe noi la liber, fără legitimație blio de utecist-securel-ciocănel, cum dracu să se lease conduși la diribau?! Decât să plângă mama lor, mai bine să plânge istoria după România! e cartea pe care… tocmai ne calcă pe scăfârliile noastre de palmagii blazați.

 2. Stefan 12 martie, 2019 at 15:01 Răspunde

  Evident , o alta firma de securisti:Grindeanu, fiul consulului din Australia, etc.!Ginel e bun doar sa bage bani si sa dea spagi, dar nu o sa castige nimic de aici!

 3. mihnea1 12 martie, 2019 at 16:46 Răspunde

  Nemernicii astia nu vor scapa fara 50 de ani de puscarie. Toti nemernicii care distrug Romania. Le vor iesi pe gat toate metalele pretioase si toti banii furati. Nu se vor bucura de nimic, nici ei nici rudele lor. Toate mizeriile legislative vor fi anulate. Mai greu va fi cu situatia economico-financiara care nu se va reface decat in foarte multi ani.

 4. Ionut 12 martie, 2019 at 16:54 Răspunde

  Ginel (***) impreuna cu Suculet il vor extermina pe Arsene si pe cei din jurul lui cand va veni momentul, iar daca nu o vor face vor fi luati la pachet

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.