Cine își face vilă pe malul Lacului Snagov, într-un loc de poveste

2
8075

De câteva luni bune, o echipă de muncitori ai unei cunoscute firme de construcții din județul Neamț lucrează de zor la un proiect imobiliar deosebit – o vilă situată lângă Lacul Sangov din Ilfov, loc situat la o aruncătură de băț de aglomerata Capitală.

Terenul are ieșire la lac, context în care va apărea, cu siguranță, și un ponton unde să tragă bărcuța.

Muncitorii sunt ai societății Ștef Edil CDP SRL, firmă controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele inculpat din fruntea Consiliului Județean Neamț, printr-o rudă de-a soției.

Coincidență! Imobilul la care lucrează oamenii de la Ștef Edil se află la aproximativ 20 de kilometri de vila în care șeful CJ-ului locuiește cu chirie, în Tunari (județul Ilfov).

Asta înseamnă că, dacă dorește, Ionel, din spirit camaraderesc și patriotism local, poate să tragă o fugă până la Snagov ca să vadă cum merge proiectul, dacă muncitorii au tot ce le trebuie, dacă au nevoie de apă, mâncare sau orice altceva. Mai ales că stă mai mult prin Capitală decât la Piatra-Neamț.

Vila la care angajații firmei pietrene lucrează a fost construită la sfârșitul anilor 2000, iar cumpărătorul o modifică radical.

Datele atacul.ro arată că terenul, în suprafață de aproximativ 1.400 de metri pătrați, și casa (D+P+E) cu o suprafață desfășurată de aproximativ 250 de metri pătrați, au fost cumpărate în toamna acestui an de firma Ștef Edil CDP SRL, însă muncitorii societății lucrează la transformarea imobilului încă din primăvară. Informațiile atacul.ro indică faptul că lucrările de modernizare erau în plină desfășurare în vara anului 2021 (foto).

 

Lucrările sunt de substanță, a apărut o terasă nouă, acoperișul a fost schimbat, locul de parcare de lângă casă a fost închis și, probabil, transformat într-o cameră, urmând ca la final vila să arate cu totul altfel, pe gustul celor care vor locui în ea.

Așa arăta vila în vara anului 2019 (foto jos):

 

Ștef Edil CDP, parte responsabilă civilmente în dosarul în care Ginel este judecat pentru fapte penale

În ultimii ani, societatea Ștef Edil CDP a demarat afaceri de anvergură, în special în județul Neamț. A cumpărat activele Petrocart, construiește blocuri de locințe, inclusiv pe un teren obținut în condiții suspecte de la firma Drupo SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

În paralel prestează, pe bază de contract, lucrări pentru Consiliul Județean Neamț sau alte entități bugetare.

Ștef Edil CDP face parte din asocierea de firme care execută, pentru CJ Neamț, lucrări de întreținere a drumurilor județene, valoarea contractului fiind de peste 23 de milioane de lei, fără TVA.

Recent, o altă asociere din care face parte și Ștef Edil CDP a câștigat licitația pentru reparația podului de la Girov (13,8 milioane de lei, fără TVA).

Pentru Consiliul Județean Neamț execută și complexul de servicii de la Dragomirești, proiect în valoare de multe milioane de euro.

Firma Ștef Edil CDP are calitatea de parte responsabilă civilmente într-un dosar de evaziune fiscală, grup infracțional organizat și spălare de bani, aflat pe rolul instanței Tribunalului Neamț. În respectivul dosar are calitatea de inculpat, printre alții, și Gheorghe Vlasie, zis și Ginel. Acesta, din iunie și până în octombrie 2016, a fost administrator al firmei Ștef Edil CDP.

În prezent, asociat unic și administrator al firmei este Ancuța Corina Cadare. Firma a fost administrată, până în octombrie 2022, de Flavian Stamatache. Despre acesta, publicația supervisor.ro a scris că a fost patron al firmei Glades Top Construct, care, în primul an de activitate, a avut vânzări de 12 milioane de lei, după care a intrat în faliment.

În urmă cu câteva zile, Ștef Edil CDP a scăpat, prin sentință judecătorească, de o amendă de 100.000 de lei aplicată de Garda de Mediu, pentru că a exploatat ilegal nisip din cariera „Corniș” de la Mărgineni.

Numele firmei Ștef Edil CDP apare într-un alt dosar, cel al furtului de mii de tone de nisip dintr-o zonă a comunei Bârgăuani. O parte dintre utilajele folosite la exploatarea ilegală a nisipului, care era transportat la stația de sortare de la Săvinești a firmei Aqua Parc SRL, aparțineau firmei Ștef Edil. Dosarul cu pricina, care îl are ca personaj principal pe George Trifan, coleg de dosar cu Ginel, e în „chinurile facerii” la SICE Neamț.

În curând se împlinesc 3 ani de când polițiștii anchetează, fără a veni cu o soluție. Pe George Trifan l-am întâlnit și în afacerea digurilor de la Ion Creangă și Doljești, afacere în care Mihai Popescu, omul cu achizițiile din Consiliul Județean Neamț, este judecat pentru fapte de corupție. DNA nu l-a deranjat și pe Trifan, să nu cumva să ajungă la baronul de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

D.MURARU

Citește și:

Firma Ștef Edil a scăpat definitiv de o amendă de 100.000 de lei și de acuzația că a exploatat ilegal nisip. Tribunalul a respins apelul Gărzii de Mediu

Cresc copacii pe nisipul furat de la Bârgăuani. Ancheta, nefinalizată nici după 2 ani și 5 luni de la săvârșirea faptei

Cum a „jucat” Miki, șeful achizițiilor din CJ Neamț, în afacerea „Albuia și Țiganca”. Acuzațiile DNA

Cum a ajuns o firmă controlată de Ginel să construiască un bloc în curtea unei societăți a Consiliului Județean Neamț

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Cristian 15 decembrie, 2022 at 06:17 Răspunde

    Amănunte în privința terenului de la DRUPO , trebuiesc lămurite de infractoarea MONDA ANA , director -pensionar la aceasta societate ! Poate are și inculpata vreun apartament acolo , din moment ce are sechestru pe celelalte !

  2. V.Vasile 18 decembrie, 2022 at 11:31 Răspunde

    Ginel ar trebui sa renoveze un spatiu pe la Rahova ca cine stie daca prima instanta a dat 8 ani si 4 luni , Brasovul poate-i mai darnic…!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.