Manifest împotriva liderului de sindicat de la Ambulanță: „Trimiteți-l acasă pe Gladior!” Acesta e acuzat de DNA de complicitate la luare de mită în formă continuată

1
3526

Acuzat de comiterea unor fapte grave de corupție, Gladior Andronache (foto), liderul de sindicat de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț, continuă să meargă aproape zilnic la fostul loc de muncă, deși s-a pensionat în urmă cu mai bine de două luni. Face acest lucru folosindu-se de funcția sa din sindicat, unde nu mai este dorit de o parte a angajaților, care nu mai vor să fie reprezentați de o persoană cercetată penal pentru fapte de corupție. Pe fondul acestor nemulțumiri  a apărut un manifest împotriva lui Gladior Andronache, prin care salariații sunt încurajați să ia atitudine împotriva cercetatului penal și să nu-l mai accepte ca lider. Documentul în posesia căruia am intrat este asumat de unul dintre angajați și a fost distribuit lucrătorilor SAJ Neamț. Manifestul, care a fost afișat inclusiv la avizierul sindicatului, conține date valoroase care ar putea fi valorificate inclusiv de autorități.

Informația că Gladior, pensionar fiind,  merge la fostul loc de muncă, deși nu are voie să intre în contact cu persoanele care sunt cercetate în același dosar penal și care continuă să lucreze la Ambulanță, ar trebui să dea de gândit. Despre obiceiul lui Andronache de a-și petrece timpul la SAJ Neamț se vorbește și în manifestul care circulă printre angajați.

„Apropo, mă întreb cum are îndrăzneala să vină în sediul nostru în condițiile în care are interdicție de a intra în contact cu unii angajați: Ori, poate, pentru asta vine!!!”, spune autorul manifestului.

Documentul integral:

Scrisoare apel: Dragi colegi, treziți-vă!

APELUL MEU PENTRU NOI: TRIMITEȚI-L ACASĂ PE GLADIOR!!!

Dragi colegi, sunt membru al Sindicatului Ambulanța, ca o mare parte dintre voi, plătesc cotizații lunar și asist neputincios la manifestările acestei organizații sindicale, care a fost înființată pentru un cu totul alt scop, dar care, între timp, s-a transformat în „cooperativa” Andronache.

Din start vă spun că aș dori ca această scrisoare să aibă regim intern, să nu fie făcută publică, pentru că eu sper, ne ajunge rușinea și umilința pe care a trebuit să le îndurăm în decursul timpului, dar mai ales odată cu întâmplările din luna mai – an curent, când liderului de sindicat (!!!), unor asistenți medicali, managerului spitalului li s-au aplicat măsuri ca: arest, control judiciar etc pentru fapte penale de corupție.

Această scrisoare pe care v-o adresez a fost provocată de dezgustul trădării și vreau să vă spun că prin intermediul ei nu doresc să stârnesc cheful vostru de revoluție, ci vreau să vă trezesc conștiința și să vă dezmorțesc demnitatea de a nu mai sta sub conducerea unui „lider” cu probleme penale, care, mai mult decât atât, este și pensionar.

Este momentul să marcăm decisiv un pas pentru evoluția Sindicatului Ambulanța.

Nu înțelegeți greșit, nu doresc să înging spiritele, pentru că vânez o funcție, ci nu mai suport statutul persoanei care ne reprezintă.

Cred că este momentul să se elaboreze un plan de măsuri cu revindecări reale, care să ne reprezintă și care să fie bine ancorat în nevoile angajaților din SAJ Neamț.

Consider că este momentul ca „liderul” actual să nu mai participle la diverse sindrofii pe banii noștri, căci acolo, de regulă, își apără doar propriul interes, pozând fals într-un adevărat salvator al ambulanțierilor, pe care, în realitate, ani la rând i-a dijmuit!

„Cooperativa” instituită de liderul actual, G.A., la nivelul sindicatului și al instituției trebuie să înceteze. Acest individ a creat un zid decizional de care nu trece vreo inițiativă izolată sau a unui grup de opoziție, iar în interiorul acestui zid sunt protejații: toți cei care îndeplinesc grade de rudenie cu el, în mod direct sau indirect.

Cred cu tărie că aveți maturitatea necesară de a dărâma acest zid!

Nu funcția îl face pe om să strălucească, ci omul dă strălucire funcției, lucru care, în situația dată, se traduce așa: suntem conduși de un „lider” pensionar cu probleme penale, un om care și-a pus mai presus de orice interesele și care, alături de alții, a înnegrit imaginea Ambulanței și continuă să o facă.

Apropo, mă întreb cum are îndrăzneala să vină în sediul nostru în condițiile în care are interdicție de a intra în contact cu unii angajați: Ori, poate, pentru asta vine!!!

Zic unii că majoritatea celor care votează ar face parte din „cooperativă”, însă am convingerea, cunoscându-i pe mulți dintre ei, că se vor trezi și că nu-l vor mai lăsa pe acest individ mediocru să ne toace cotizațiile și să-și rezolve problemele.

Noi ne respectăm activitatea și ne facem datoria, respectăm regulamentele care ne guvernează și nu cred că ne sunt de ajutor „chetele” pe care le inițiază A.G., sub pretextul unor împrejurări.

Acum este momentul de schimbare, căci așa-zisul „lider” este tot mai vulnerabil, are probleme cu legea și nu mai are nicio susținere (probabil nu a mai reușit să „adune” pentru șeful de la Centru, la care, adesea, se raporta).

În încheiere, dragi colegi, vreau să știți că această scrisoare-apel nu este o prigoană împotriva „liderului penal”, care încă ne reprezintă, CI ESTE UN APEL LA TREZIREA LA REALITATE A TUTUROR SINDICALIȘTILOR.

Cazul Ambulanța Neamț este notoriu și cred că, prin puterea noastră, reușim să instituim o nouă regulă, aceea de a avea în frunte un om onest, aplecat asupra problemelor noastre.

Ar fi fost ideal, dacă avea un dram de onoare, ca acest „lider de carton” să se retragă sub o formă sau alta, dar cum ar putea renunța la butoiul cu miere, ca să nu zic ciubăr!?

Cred că avem dreptul să cunoaștem situația financiară a sindicatului, să fim la curent cu toate cheltuielile efectuate până acum și sper ca aceasta din urmă să fie ultima deplasare a acestui individ pe banii mei/ai noștri în țară!”

 

Gladior, acuzat că a strâns șpaga pentru Morenciu

Gladior Andronache, încă lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, este unul dintre cei 29 de angajați acuzați de fapte de corupție comise cu ocazia organizării examenului de definitivare pe post a celor încadrați în perioada de pandemie.

Procurorii DNA afirmă că sindicalistul a strâns o parte din șpaga încasată de Dan Morenciu, fostul șef al instituției, de la candidații dornici să fie angajați pe perioadă nedeterminată.

„În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecților Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior și Doarbeș Ionuț, ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată. Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecții Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț”, se arată în comunicatul DNA

După demararea anchetei de către DNA, Andronache a făcut cerere de pensionare, sindicalistul intenționând să iasă la pensie și să rămână, în continuare, angajat ca șofer de ambulanță. Adică să cumuleze pensia cu salariul, așa cum fac mii de bugetari în România. Asta ar fi însemnat, pe lângă pensia de cca 3.000 de lei/lună, să mai încaseze câteva mii de lei/lună ca ambulanțier. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg, iar liderul de sindicat a rămas pe dinafară, pentru că de pe 1 iulie nu s-au mai făcut angajări în sistemul bugetar. Iar ca sindicalistul să rămână, în continuare, în sistem a fost nevoit să facă o cerere de angajare, ce i-a fost respinsă, în principal, pe considerentul menționat mai sus.

În plus, SAJ Neamț nu ar mai fi avut posturi vacante de ambulanțier. Așa că, dată fiind situația, Gladior, care are aproape toată familia angajată la SAJ Neamț, a rămas cu pensia. Numai că nu a renunțat și la calitatea de lider de sindicat, deși este acuzat de grave fapte de corupție. Și nu numai că nu a renunțat la funcția din sindicat, dar cu un tupeu nemărginit, merge aproape zilnic la sediul SAJ Neamț, invocând calitatea de lider de sindicat. Asta se întâmplă în condițiile în care procurorii afirmă că Gladior, alături de asistenta șefă Luminița Rozoschi și de Ionuț Doarbeș, alt angajat al Ambulanței, ar fi pretins și primit de la 12 candidați la examenul de angajare câte 4.000 de euro/persoană.

Cu alte cuvinte, liderul de sindicat ar fi acționat ca un adevărat intermediar al șpăgilor între angajații dornici să-și asigure o pâine bună și managerul Morenciu.

Poate procurorii nu vor uita și vor verifica și modul în care s-au făcut, în acest an, evaluările șoferilor de ambulanță, evaluări la care Gladior a participat în calitate de observator, la fel ca și la examenele măsluite recent, ce au dus la inculparea a 29 de angajați pentru corupție. După evaluarea șoferilor de la Stația Târgu Neamț, Gladior a făcut un chef de pomină la una dintre pensiunile din zonă. S-a și filmat dansând nebunește, semn că evaluările au mers ca și unse.

D.MURARU

Citește și:

Acuzat că a strâns mita pentru Morenciu, liderul de sindicat Gladior s-a pensionat

Sindicalistul Gladior de la Ambulanță, invitat la DNA în calitate de suspect. Procurorii vor audia și câțiva ambulanțieri care au promovat examenul

„Famiglia” de la Ambulanța Neamț. Sindicalistul Gladior are aproape tot neamul angajat la Salvare

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Tetelu 10 septembrie, 2022 at 15:50 Răspunde

    Este in continuare sef de sindicat pentru ca mafia la ambulanța nu a căzut. M……..ciu a fost pentru 2 luni sef si a fost arestat. Nu s a schimbat nimic, doar conducerea mafiei a facut schimb. Cine crede că s a schimbat ceva acolo,este ori prost ori prost. A…bu il tine pe G…..ol lider de sindicat, ca sa și țină gura. Nu misca nimeni in fata Reginei!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.