Sindicalistul Gladior de la Ambulanță, invitat la DNA în calitate de suspect. Procurorii vor audia și câțiva ambulanțieri care au promovat examenul

1
2820

Gladior Andronache (foto stânga), șeful Sindicatului de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț, despre care anchetatorii afirmă că a intermediat o parte din șpăgile încasate de Morenciu & Co, are astăzi o nouă întâlnire cu procurorii.

Gladior, care are deja calitatea de suspect în dosar, semn că împotriva lui a fost declanșată urmărirea penală, nu va merge singur, ci împreună cu câțiva ambulanțieri care au promovat examenul din mai, ce a dus la arestarea lui Morenciu și a asistentelor Rozoschi și Preda pentru fapte de corupție. Rămâne de văzut câți vor ieși liberi dintre cei care vor intra azi în sediul DNA Bacău, nefiind exclus ca anchetatorii să emită ordonanțe de reținere pe numele unora dintre ei.

Gladior Andronache este personajul care a avut calitatea de observator în comisia de examinare pentru posturile de șoferi de ambulanță, așa că știe foarte bine traseul șpăgii.

Există informații care arată că Andronache ar fi intermediat o parte din șpăgi și în momentul în care s-au făcut angajările în starea de alertă/urgență pe perioadă determinată. Acest aspect îi obligă pe procurori să extindă ancheta și să stabilească cine a dat mită la angajările pe perioadă determinată și cine a încasat-o.

Datele noastre indică faptul că împotriva sindicalistului șef, care și-a angajat aproape tot neamul la SAJ Neamț, există probe indubitabile.

El a făcut, pentru propria-i casă, inclusiv achiziții costisitoare după examenul din luna mai, pe care nu le poate justifica.

Cu siguranță, anchetatorii pot afla informații prețioase dacă vor asculta cu atenție înregistrările interviurilor concurenților.

Conform legii, interviurile trebuie înregistrate, așa că este puțin probabil ca cineva să fi dispus altfel.

Informațiile atacul.ro arată că în timpul interviurilor, membrii comisiilor de examinare au fost extrem de toleranți cu cei care au dat șpagă și foarte duri cu cei șase candidați care au refuzat să dea bani pentru a se angaja la Ambulanța Neamț pe perioadă nedeterminată.

În plus, procurorii au obligația să extindă cercetările și asupra testelor de evaluare anuale ale ambulanțierilor, multe dintre ele, dacă nu cumva chiar toate, promovate pe bază de mită.

În urma unei astfel de evaluări, care a avut loc în luna ianuarie la Târgu Neamț, Gladior Andronache, observator în comisie, s-a distrat de pomină la o pensiune din oraș. Filmulețul pe care l-a postat pe internet, în care apare dansând și chiuind, este edificator.

Luna trecută, procurorii DNA l-au reținut pe Dan Morenciu, directorul SAJ Neamț, și pe asistentele Elena Preda și Luminița Rozonschi, pentru luare de mită. Ultimele două au colectat bani (câte 6.000 de euro/persoană) de la o parte dintre candidații care s-au înscris la examenul de angajare pe perioadă nedeterminată pe funcțiile pe care le ocupau încă din perioada pandemiei. Anchetatorii au găsit zeci de mii de euro în mașina și casa lui Morenciu.

De asemenea, au fost găsite sume importante de bani și asupra asistentei Rozoschi. După arestarea celor trei a urmat reținerea și arestarea a opt dintre cei care au oferit șpagă.

D.MURARU

Citește și:

„Famiglia” de la Ambulanța Neamț. Sindicalistul Gladior are aproape tot neamul angajat la Salvare

Ministrul Rafila nu vede cloaca penală de la Ambulanța Neamț. Noi audieri la DNA. Șoferii picați la examen au dat în judecată instituția

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Tilică 27 iunie, 2022 at 18:15 Răspunde

    Rudele le a angajat cand era Dorice, cea care tinea,, (***),, pt examene! A chemat o cineva ca martor măcar? Cum justifica 5 credite pt 5 locuințe scrise in averea de declaratie, asa avem toti nu? Chiar suntem prosti toti? Ea l a (***) ca nu a impartit banii cum trebuie, de asta nu o cheamă nimeni la dna!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.