„Famiglia” de la Ambulanța Neamț. Sindicalistul Gladior are aproape tot neamul angajat la Salvare

6
10034

Arestarea preventivă, pentru fapte de corupție, a celor trei angajați de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț, în frunte cu directorul Dan Morenciu, prins în flagrant în timp ce primea 40.000 de euro, partea sa de la 8 șoferi care voiau să fie angajați definitiv, a scos la iveală mizeria din această instituție. Numai că DNA-ul nu a fost mereu interesat de mizeriile de la SJA Neamț, iar dosarele pe care, de-a lungul timpului, le-a avut în lucru le-a clasat.

Atacul.ro a publicat, în urmă cu câțiva ani, o serie de dezvăluiri despre anchete DNA îngropate, controale mușamalizate, mită dată unui consilier din Corpul de control al ministrului etc. Despre angajări pe bani mulți se vorbește de ani în șir, însă nicio structură a statului nu s-a concentrat pe ceea ce se întâmpla acolo. Ba din contră, datele noastre arată că unii reprezentanți ai statului s-au apucat de făcut controale numai de ochii lumii, pentru că, de fapt, urmăreau să obțină pentru ei tot felul de avantaje, cum ar fi angajarea rubedeniilor, contracte pentru apropiați etc.

Dezinvoltura cu care Dan Morenciu a luat plicul cu șpaga de 40.000 de euro de la asistenta Elena Preda, pe o stradă din Piatra-Neamț, demonstrează lipsa fricii pe care șpăgarii de la Ambulanță o aveau față de rigorile legii și de autorități. Morenciu știa foarte bine că și alții au procedat la fel, așa că i s-a părut normal să înșface șpaga, pentru că era rândul lui la „încasări”. 

Revenind la actuala anchetă căreia i-au căzut victime, până acum, directorul Morenciu și asistentele Elena Preda și Luminița Rozonschi, toți arestați preventiv 30 de zile, procurorii DNA au o sarcină foarte ușoară dacă vor să dezmembreze „famiglia” de la Ambulanța Neamț.

În primul rând, este greu de crezut că au dat șpagă doar 8 candidați din cei 26 care s-au înscris la examenul pentru șoferi autosanitară. Așa cum este greu de crezut că din cei 21 de candidați pentru posturile de asistenți medicali, niciunul nu a dat șpagă. Sursele noastre afirmă că toți candidații au dat bani pentru a câștiga concursul, mai puțin cei 6 care au fost picați. Aceste informații sunt cunoscute în sistem, însă datele noastre arată că se dorește ca ancheta să nu meargă mai departe și să fie blocată în acest punct: Morenciu și cele două asistente. Lucrurile s-ar putea schimba dacă oamenii ar spune ce știu, inclusiv cei trei din arest, pentru că dețin informații și de la concursurile de acum, dar și de la cele anterioare.  Puține au fost concursurile organizate de SAJ Neamț care să fi fost promovate fără șpagă. Vorbim despre sume imense pe care unii le-au dat pentru a-și asigura locuri de muncă și salarii bune și sigure.

Gladior, șeful de sindicat, are tot neamul angajat la Ambulanță

Unul dintre personajele vizate de ancheta procurorilor este Gladior Andronache, un personaj bine cunoscut în mediul SAJ Neamț. Gladior este liderul de sindicat, iar în această calitate a participat ca și observator la cele două concursuri (de asistenți și șoferi de ambulanță). Gladior este unul dintre cei cărora procurorii DNA le-au percheziționat locuințele. Liderului de sindicat i-au percheziționat apartamentul din Piatra-Neamț, însă sursele noastre afirmă că anchetatorii ar fi trebuit să facă percheziție la Zănești, la locuința unuia dintre copiii săi. În apartamentul lui Gladior, procurorii nu au găsit nimic, însă asta nu înseamnă că sindicalistul este liniștit. Ba deloc, cunoscuții afirmă că este foarte trist și agitat. Și, spunem noi, are și de ce. Andronache este legătura dintre conducere, oricare ar fi ea, și angajați, rolul său fiind extrem de important, pentru că poate să facă parte, ca observator, și din comisiile de concurs, dar și din cele de evaluare în care, anual, intră toți ambulanțierii.

Anul acesta, după evaluarea șoferilor de Ambulanță de la Stația Târgu Neamț, pentru că totul „a ieșit bine”, Gladior (cel cu pălărie) ar fi tras un chef strașnic la o pensiune din zonă. Într-o vineri seară, pe 27 ianuarie, Gladior a postat pe internet, sub titlul „Dansatorii serii și prieteni totodată”, un video în care apare foarte bine dispus, dansând cu un alt bărbat. Așa, ca după o zi de evaluare.

Sursa: Facebook

Contactat de atacul.ro, Gladior Andronache a recunoscut că a participat la evaluările din acest an, ca observator din partea sindicatului, inclusiv la Stația Târgu Neamț, însă nu mai ține minte când a făcut cheful, după evaluare sau cu o altă ocazie. Cert este că evaluările, din spusele sale, au avut loc în perioada ianuarie-februarie.

Lui Andronache nu i-a plăcut subiectul și nici cel legat de rudele pe care le are angajate la SAJ Neamț. Supărat că-l întrebăm pe cine din familie are angajat la SAJ Neamț, Andronache ne-a închis telefonul, dar nu înainte de a apuca să ne răspundă cu „da” sau „nu” la câteva întrebări.

Alături de Gladior, la Ambulanța Neamț mai lucrează:

  • Alexandra Anton (fiica lui Gladior) – economist la RUNOS;
  • Vlad Andronache (fiul lui Gladior) – ambulanțier;
  • Corina Andronache (nora lui Gladior) – economist RUNOS;
  • Roxana Andronache (cumnata lui Gladior) – asistentă;
  • Lică Blaga – (fostul cumnat) – gestionar magazie

Lista ar continua, spun cârcotașii, cu „jumătate din comuna Zănești”, localitatea de baștină a sindicalistului. Suficient cât să evidențieze sistemul care guvernează la SAJ Neamț. Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că Andronache, recent ales pentru încă 4 ani în fruntea sindicatului, vrea să se pensioneze și să o lase în loc, la sindicat, pe fiica sa – Alexandra. Adevărată moștenire de familie funcția de lider de sindicat la Ambulanța Neamț!

Oamenii au început să vorbească. De pildă, am aflat că unii ambulanțieri beneficiază de tratament preferențial, în sensul că trec mai rar pe la muncă, pentru că stau mai mult prin Germania, de unde aduc mașini pentru a le vinde. Alții se ocupă de afacerile în domeniul taximetriei etc. Toți aceștia sunt bine cunoscuți de oamenii cinstiți care lucrează la Ambulanță și care nu pot face nimic, pentru că dacă ar spune ceva, ar declanșa furia șefilor. Pentru că aproape toți șefii au protejații lor și, bineînțeles, afacerile lor de pe urma cărora câștigă sume colosale. Averile pe care unii dintre ei le-au strâns în doar câțiva ani sunt greu de justificat chiar și cu salariile mari de la Ambulanță. Că unii și-au ascuns șpăgile în tot felul de investiții realizate pe numele copiilor sau rudelor sunt, la fel, cunoscute. Mai trebuie ca și autoritățile să-și facă treaba și să verifice cum unii au adunat averi imense: vile, apartamente, cabane la munte, mașini și conturi babane.

Daniel MURARU

Citește și:

Cloaca penală de la Ambulanța Neamț. Când a luat șpaga de 40.000 de euro, directorul Morenciu n-a trecut pe la muncă. Cum a justificat asistenta Rozoschi cei 8.000 de euro pe care procurorii i-au găsit asupra ei

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Virgil 24 mai, 2022 at 05:47 Răspunde

    Famiglii sunt in toate instituțiile iar mai vinovați decât toți sunt autoritățile. Asta-i marea famiglie de la care s-au dezvoltat și celelalte. Politie, parchet, justiție=cei mai mari vinovați.
    Mai grav decât toate este că viețile noastre sunt lăsate pe mâna unor netrebnici care evident că neștiind meserie ne omoară. doar nu o crede careva că în spital e un corp de profesioniști, sau in politie sau oriunde vreți.
    Așteptăm anchete serioase în toate instituțiile.

  2. Viorel 24 mai, 2022 at 07:43 Răspunde

    Ma mir cum de nu sunt în strada gugustiucii să-l apere pe tâlhar de rigorile legii…. Nimic nu ne mai scăpa de acest cancer în metastaza numit corupție care a ocupat toate instituțiile statului mafiot construit cu mare migala de de către PSD și gașca de ticăloși…… Poate „doar” vreun cutremur sau vreo calamitate naturala sa distrugă tot ce este pe verticala și început de la zero cu alte vietăți decât oamenii….. Avea dreptate guzganul psd-ist „Piedone”,,,, „traista-n bat și valea cât mai urgent posibil”

  3. Ionescu 24 mai, 2022 at 15:06 Răspunde

    Directorul tehnic, Ceaiu Viorel, este o persoana adusa de Morenciu pe pile. Parte din angajari, cele de la parcul auto nu se faceau fara el. Daca ancheta evolueaza se vor putea vede toate conexiunile din acest Serviciu de Ambulanta. Acest Ceaiu a fost adusde la Panauto din Piatra Neamt, un service de pe strada Fermelor, unde incarca facturile celor ce veneau in service. Si masinile de la Ambulanta erau servisate tot acolo. Are experienta iar relatia cu Panauto ii face bine si acum. Nu are avere delarata dar sta la o vila de sub Pietricica, pe strada Privighetorii.

    • Denis 25 mai, 2022 at 22:15 Răspunde

      Asa i cu (***). Legenda spune ca (***) a primit o vila
      in drum spre Bacau si ca a avut probleme pe acasă din cauza acestor legaturi stranse….din zvon…a devenit divorț acum.

  4. Vasile 24 mai, 2022 at 15:46 Răspunde

    Eu zic sa căutați mai în amănunt și despre dna Atanasoaie -Iacob Cristina Daniela dacă tot se spune despre PSD, ca marea familie Andronache e acolo datorita dumneaei și ce mai spunem ca doamna doctor e în unele comisii și se mai razbuna.

  5. Titi Pedală 25 mai, 2022 at 16:31 Răspunde

    Rechinul de ambulanta Neamt este Albu, ea taie si spanzura tot ce mișcă. Morenciu a intrat manager pt ca voia o pensie mai mare dar asta mică cand a vazut ca nu imparte spaga cu ea l a denunțat stiind traseul spagii in cei 10 ani de colectat, este foarte simplu. Declaratia ei de avere spune ca are credit la 5 apartamente, ca toti oamenii na, dar unde locuiește cucoana a verificat cineva, sigur nu intr unul din amaratele de 5 apartamente. Mercedesul nou tot din salariu? DNA face nani de 10 ani si pt un flagrant a cazut la intelegere cu fosta managera…care i l a pus pe tava pe mos sa fie lasata in pace înapoi pe funcție. Culmea ironiei Rozoschi asistenta care a cazut cu mita si care o informa in permanentă pe Albu era si mana ei dreaptă, scopul scuza mijloacele si un milion de euro agonisite prin mită ……si tot ca o ironie Morenciu era la sefia DSP care numea pe vremuri sefii la Ambulanța ( adica el a uns o șefă acum 10 ani).

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.