Fiii inculpaților Arsene și Ginel s-au asociat și fac afaceri cu energie și imobiliare

3
4144

Dacă Ionel Arsene nu a putut să facă afaceri cu Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, în principal din cauza statului primului, care deține o funcție de demnitate publică, fiind președintele Consiliului Județean Neamț, fiii lor nu au nicio piedică în acest sens, așa că s-au apucat de business-uri, ducând relația dintre Arsene și Vlase într-o nouă etapă.

Informațiile atacul.ro arată că Alexandru Ionuț Arsene, fiul șefului CJ Neamț, s-a asociat cu Ginel Eugen Vlasie, fiul lui Gheorghe Ghe. Vlasie, zis Ginel, juristul de la fosta Aqua Parc SRL, care controlează firma prin intermediul tatălui său – Gheorghe V. Vlasie.

Cei doi tineri, Alexandru Ionuț Arsene, de 25 de ani, și Ginel Eugen Vlasie, de 20 de ani, dețin împreună două societăți comerciale care au ca principal obiect de activitate „producția de energie electrică”, respectiv „activități imobiliare”.

Ambele firme – Energy Borzești SRL și Parc Industrial Carom SRL – au sediul în București, Sectorul 1.

Energy Borzesti SRL, care are ca principal de activitate „producția de energie electrică”, îi are ca administratori și asociați, în cote egale, pe Ginel Eugen Vlasie și Alexandru Ionuț Arsene, adică fix pe băieții celor doi cumătri Gheorghe Vlasie, zis Ginel, și Ionel Arsene.

Cea de-a doua firmă – Parc Industrial Carom -, care își are sediul la aceeași adresă, București, Sector 1, are ca principal obiect de activitate declarat „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”. Cei doi tineri sunt administratori și asociați în cote egale.

Mavgo Holding a cumpărat Carom Onești

Nu știm dacă există vreo legătură între Parc Industrial Carom SRL și Carom Onești SRL (n.r. singura companie producătoare de cauciuc sintetic din România, fondată în anul 1962), însă știm că cea din urmă a fost achiziționată, în noiembrie 2019, de Mavgo Holding SRL, firmă controlată de Ginel.

Băieții lui Arsene și Ginel nu se află la început în afaceri, cei doi având deja în portofoliu firme importante.

Ionuț Alexandru Arsene este asociat în mai multe firme, însă cea mai importantă este societatea care exploatează calcarul ornamental de la Babadag.

De asemenea, Arsene Jr. a este asociat într-o altă firmă cu finanțatorul echipei de fotbal CFR Cluj și cu unul dintre cei mai buni prieteni ai ministrului Grindeanu.

La rândul său, Ginel Eugen Vlasie deține firma Helgra Decora SRL Borlești, unde a devenit asociat unic în noiembrie 2020, la câteva luni după ce a împlinit 18 ani.

Balastiera de pe râul Bistrița, de la Săvinești, care a aparținut firmei Aqua Parc SRL, figurează, în prezent, ca activ al Helgra Decora SRL.

Arsene și Ginel, file de poveste

Ionel Arsene (foto jos)– politicianul de top, care se laudă cu performanță maximă în administrație. A agonisit mai mult de când este demnitar decât cât a fost antreprenor.

Gheorghe Ghe. Vlasie, zis și Ginel (foto jos) – om de afaceri de succes, fost patron al firmei Aqua Parc SRL (în prezent, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL), pe care, acum, o controlează prin intermediul tatălui său, Gheorghe V. Vlasie.

 

De altfel, Ginel, așa cum este de notorietate în întreaga țară, controlează mai multe societăți comerciale care au contracte finanțate cu bani publici. Cele mai cunoscute firme controlate de Ginel, prin intermediul rudelor sau apropiaților, sunt Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL, Mavgo Holding SRL, Stef Edil CDP SRL, Helgra Decora SRL, Hunting Fun SRL.

Aqua Parc, Mavgo Holding și Stef Edil CDP SRL sunt societăți abonate la contracte finanțate de Consiliul Județean Neamț (modernizări de drumuri și poduri, reabilitări poduri, deszăpeziri etc), instituție condusă de inculpatul Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare (în primă instanță) pentru corupție.

Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, nu are nicio condamnare la activ, însă este judecat în două dosare penale; într-unul pentru evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat, iar în celălalt pentru corupție – fraude cu fonduri europene.

Arsene și Ginel sunt mai mult decât apropiați, primul botezând copilul cel mai mic al afaceristului Vlasie. Sunt cumetri, însă asta nu înseamnă că firmele pe care Ginel le controlează nu au putut să obțină contracte cu CJ-ul condus de inculpatul Arsene. Mai ales că nu Ginel este cel care figurează în acte ca asociat sau administrator. El este doar un simplu consilier juridic la Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL.

Daniel MURARU

Citește și:

Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

Arsene junior, mare afacerist la 25 de ani. Exploatează calcarul ornamental din Cariera Codru Babadag

Arsene Jr. joacă la nivel înalt. Afaceri cu patronul CFR Cluj și cu prietenul ministrului Grindeanu

Dezastrul ecologic, în cifre, provocat pe râul Bistrița de „balastiera lui Ginel”. Depășiri de 40 de ori ale concentrațiilor maxime admise la indicatorul „materii în suspensii”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. Liviu 7 septembrie, 2022 at 22:15 Răspunde

  Majoritatea banilor produși în țară au fost investiți în imobiliare în Italia, în cartiere întregi. Sa fie clar, ne referim la banii obtinuți prin diverse comisioane din fondurile aduse în Neamt de șosețică. Vorbim de zeci de milioane de euro. Oare nu deschide nimeni ochii sa vada unde se duc banii murdari?

 2. FLORIN 9 septembrie, 2022 at 09:17 Răspunde

  Pai,aici sunt banii nostri,banii furati prin marele program PNDL unde s-au asfaltatfacut apa/canal unde nu s-a racordat NIMENI in bataie de joc comune si sate parasite care nu au nici un aport la bugetul national,lucrari de cea mai proasta calitate receptionate de comisiile de hoti din CJ.
  Adica,hotii isi receptioneaza propriile hotii.Despre asta e vorba in PNDL.
  250 milioane euro,aruncati pe fereastra,fara nici un beneficiu pentru platitorii de taxe si impozite in acest JUDET.
  Un mic calcul din care rezulta ca in jud Neamt cu PNDL s-au furat cel putin 50-60 milioane euro,cu care s-au ”capitalizat”firmele de 2 bani ale lui Arsene,AquaPark,Mavgo,etc.
  Orasul Piatra Neamt a ramas in paragina.Spitalul la fel.Drumurile la fel.
  NIMIC nu s-a facut pentru cei care platesc aceste MEGA HOTII.
  Rusine institutiilor corupte si complice platite degeaba SRI/DNA/PARCHET/MAI/DGA care nu fac nimic si protejeaza acesti hoti care au distrus judetul Neamt.
  Exodul din aceasta tara furata la os de securisti si analfabeti va continua pana la disparitia Romanicei.

 3. Ochi de soim 11 septembrie, 2022 at 10:58 Răspunde

  Este lăudabilă atitudinea unora dintre noi privind hoțiile comise în județ de către politicienii care s-au trambalat la putere în ultimii 32 de ani dar ce te faci când vezi că despre hoțiile adevărate nu se scrie mare spre deloc începi să cazi la gânduri! O fi adevărat că prin firmele lui Ginel s-au furat în numele lui Arsene și pentru Arsene vreo 50 milioane de euroi dar cum vine cu probatul că nu prea iese calimera la stinghie. Între timp unul Carabelea care face și desface tot felul de coțcării în numele primăriei continua glorioasa epoca Pinalti fara nici o jenă. Cum nu știți cine este Pinalti, este tartorul care a câștigat prin mana pietrenilor 3 mandate de primar și pe această bază a călărit judetul ați înțeles bine judetul vreme de 10 ani. Găurile lăsate de Pinalti și gașca lui în județ daca ar fi anchetate cu simt de răspundere ar sari binișor de 500 milioane de euro. Dar cum suntem stat eșuat vorba unui clasic în viața se pare că nu prea o sa vedem în curând rezultate. Între timp tripleta sau ne-sfanta treime liberală formata din Lazar Leoreanu și Tapu – rămână vorba intre noi dar cică ăștia și-o trag la gioale pe unde apuca – vor să prindă funcția de președinte de consiliu județean de la pesedei. Ăștia incurajati de Ciolacu și mai nou de prostănacul Geoană în speranța acaparării totale a puterii în 2024 pregătesc contraatacul. Se anunță vremuri interesante pentru politicieni dar grele pentru omul de rand mai vedem ce o fi dar bine nu va fi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.