Arsene Jr. joacă la nivel înalt. Afaceri cu patronul CFR Cluj și cu prietenul ministrului Grindeanu

4
11660

Bunele relații pe care Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, cu Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, sunt cunoscute în multe cercuri. Inclusiv în contextul unor afaceri coordonate prin interpuși.

În urmă cu 3 ani, atacul.ro dezvăluia o super afacere pe care Mavgo Holding SRL, firmă controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, o pregătea cu unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Sorin Grindeanu și cu un cetățean englez. Este vorba despre înființarea firmei Zagra Mining SRL, ce avea ca principal obiect de activitate „Extracția altor minereuri metalifere neferoase”, respectiv – extractia si prepararea minereurilor neferoase (exclusiv uraniu si thoriu): – aluminiu (bauxita), cupru, plumb, zinc, staniu, mangan, crom, nichel, cobalt, molibden, tantal, vanadiu etc. – metale pretioase: aur, argint, platina”.

Fondată de Mavgo Holding SRL, cu sediul în Tașca, județul Neamț, de Vasile Sebastian Albulescu și Vast Resources PLC, cu sediul în Marea Britanie, societatea a avut, la început, doi administratori: Andrew Richard Prelea și Albulescu Vasile Sebastian. Compania britanică deținea 50% din părțile sociale, în timp ce Albulescu și Mavgo Holding SRL dețineau, în cote egale, restul de 50%.

Vasile Sebastian Albulescu este fost coleg de școală și apropiat al fostului premier Grindeanu, actual ministru al Transporturilor. Cei doi au făcut afaceri împreună, fiind asociați în firma SmartNet. Acum, Albulescu este un mare om de afaceri. Între timp, Mavgo Holding a renunțat la părțile sociale de la Zagra Mining SRL, cesionându-i-le lui Albulescu.

Trebuie spus că Zagra Mining SRL nu putea să facă afaceri cu metale prețioase fără documente eliberate de Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM), instituție controlată politic mult timp de Arsene. La ANRM au lucrat, fiind detașați, mai mulți târgnemțeni și nu numai. De exemplu, infractorul Dorinel Ursărescu, ex-deputat PNL/ALDE, a fost o bună perioadă consilierul lui Gigi Dragomir, președinte al ANRM în perioada guvernării Dăncilă.

Arsene Jr. joacă tare

Alexandru Ionuț Arsene, care, în ianuarie, a împlinit 25 de ani, joacă la nivel mare în afaceri, devenind, de curând, partener al unor puternici oameni de afaceri din România. Unul dintre aceștia este Ioan Gheorghe Varga, zis și „Neluțu” Varga, nimeni altul decât patronul echipei de fotbal CFR Cluj, care a câștigat, recent, Campionatul României.

Arsene Jr. are și el un mic palmares în business, printre altele, ca asociat majoritar al firmei care exploatează calcarul ornamental din Babadag, Tulcea. Este, într-adevăr, o performanță ca la nici 25 de ani, Arsene Jr. să coordoneze una dintre cele mai importante cariere de calcar ornamental din România, exploatare care nu poate fi realizată fără licență de la ANRM.

Arsene Jr., după o dezvoltare fulminantă în business, a ajuns să se asocieze cu Varga de la CFR Cluj și cu încă doi oameni de afaceri – Sebastian Vasile Albulescu, nimeni altul decât colegul de școală și prietenul lui Grindeanu, și Aurelian Tiberiu Duma. Primii trei dețin fiecare câte 33% din părțile sociale ale firmei Formin TJK SRL cu sediul în Caransebeș, în timp ce Duma numai 1%.

Arsene Junior a fost cooptat în afacerea Formin TJK în luna martie 2022, la doar două luni după înființarea firmei ce are ca principal obiect de activitate „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Societatea a fost înregistrată în 21 ianuarie 2022, Albulescu fiind asociat unic. Ulterior, în martie, Albulescu i-a cooptat în societatea pe Arsene Jr., pe Varga și pe Duma. Primilor doi le-a cesionat câte 33% din părțile sociale, iar ultimului, 1%.

Prezența fiului lui Ionel Arsene într-un grup de afaceriști cu puternice legături politice și cu activități finanțate de stat, nu poate fi trecută cu vederea. Mai ales că toți partenerii de afaceri ai lui Arsene Jr., din firma Formit TJK, au inclusiv afaceri ce necesită licențe de exploatare de la ANRM, o instituție pentru controlul căreia s-au dat și se dau adevărate lupte politice. Totul sub privirile indiferente ale ofițerilor SRI, care au chiar un birou în sediul ANRM.

Exploatează nămolul de la Techirghiol

Albulescu, Varga și Duma, noii parteneri de afaceri ai lui Arsene Jr., sunt parteneri și în alte firme, multe dintre ele derulând afaceri importante cu statul.

Sebastian Albulescu și Ioan Gheorghe Varga dețin împreună 80% din acțiunile firmei Formin SA. Diferența, până la 100%, este deținută de Pavel Flavius Matei. Aurelian Tiberiu Duma, cel care deține 1% din firma Formin TJK SRL, are calitatea de administrator la Formin SA.

Anul trecut, în iulie, a fost aprobată licența de concesionare pentru exploatarea resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Lacul Techirghiol Est, județul Constanța. ANRM a avut calitatea de concedent, iar firma Formin SA, cu sediul în Caransebeș, calitatea de concesionar.

Trebuie menționat că firma Formin SA a obținut licența de explorare a resurselor de nămol de la Techirghiol în decembrie 2016. Activitatea de explorare a durat până la finele anului 2018, iar licența de exploatare a fost eliberată abia în vara anului trecut.

Informațiile oficiale ale ANRM indică faptul că Formin SA, care are ca principal obiect de activitate ca noua Formin TJK SRL, în care este asociat și fiul lui Arsene, mai deține câteva licențe de exploatare: zăcăminte aurifere la Ciclova Montană (Caraș-Severin), auro-argentifer la Cracul de Aur (Caraș-Severin) și zăcăminte poliometalice la Măgura Țebii, județul Hunedoara.

Formin SA este racordată la țeava de bani publici, prin lucrările finanțate cu fonduri publice, una dintre acestea fiind întreținerea fântânilor ornamentale din orașul Timișoara, un contract care a generat un val de nemulțumire în rândul timișorenilor.

Asociații firmei Formin SA sunt puternic înfipți la lumea politică, având relații în aproape toate partidele politice. De exemplu, Ludovic Orban, fostul oder al PNL, a lucrat la o firmă din Mureș, care era controlată de Albulescu. Anul trecut, la ziua celui din urmă, organizată la Palatul Suter, deținut de Albulescu, au participat, printre alții, Vasile Dîncu, actualul ministru al Apărării, Marcel Ciolacu, președintele PSD, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și infractoarea Elena Udrea. Este aceeași Elena Udrea care, la finele lunii octombrie 2021, a fost fotografiată de paparazzi la o întâlnire de taină cu Ionel Arsene, la Restaurantul „Stejarii” din București.

Foto deschidere: Alexandru Arsene, alături de tatăl său, Ionel Arsene

D.MURARU

Citește și:

Arsene junior, mare afacerist la 25 de ani. Exploatează calcarul ornamental din Cariera Codru Babadag

Prietenul ex-premierului Grindeanu și cumătrul lui Arsene, afaceri cu metale prețioase

Ce firme din Neamț au pompat sute de mii de euro în IRES-ul lui Dîncu, nou fruntaș al PSD. Banii ar fi ajuns la granguri din SRI

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Codul Penal 6 iunie, 2022 at 18:14 Răspunde

    Exploateaza si ei ce mai pot. Cu gazul in Neamt, au legat-o de gard. Asocieri fastuoase, inchinaciuni, totul in zadar. Nici un proiect aprobat si finantat. Fruntasii judetului Neamt aduna ani de condamnari si bani din smenuri. Cat timp ne vor reprezenta aceste vip-uri, vom avea parte de praful de pe toba. Dragi nemteni, sa ne traiasca fruntasii.

  2. V.Vasile 7 iunie, 2022 at 07:57 Răspunde

    Prost sa fii (si suntem), orb sa fii si tot iti dai seama ca potlogarii astia rad de noi , ne sfideaza si-si ,,rezolva treburile , ,,dragii mei nemteni,, ! Paturica la primul temen la apel, a cerut amanare ca nu are avocat , hai sa mori tu mai curs valutar , cu ce pleci la asa treaba, cu nasu* mare, cu tata socru ? La asa evidenta nesimtire, ,,onorata,, trebuia sa-i dea un termen scurt si fara stramutari, permutari…altfel hienele vor jubila iar noi stingem becul sau… !

  3. Dana 7 iunie, 2022 at 09:05 Răspunde

    La primul termen de judecare a apelului, a cerut in primul rand, stamutarea procesului la o alta Curte de Apel, deoarece stie sigur ca, la Bacau o va incasa rau pe cocoasa. A intrezarit un loc unde si-ar putea inca exercita influenta financiara. A renuntat la serviciile avocatei care l-a reprezentat pe fond, deoarece s-a priceput ca i-a luat banii si “l-a rezolvat”. Cind stii ca ai o condamnare cu executare deloc neglijabila, cum sa te prezinti in fata instantei de apel, de unul singur? Ce nu pricep cei ca el, este ca astfel de comportamente nu reprezinta altceva decat o prelungire a starii de agonie, inainte de ultimul capitol. Toti cei ca el, odata ajunsi la portile Bacaului, si nu numai, devin mici. Iar dupa ce-si desavarsesc “studiile”, pe chipurile lor nu se mai vede stralucirea si indolenta de odinioara. Multi dintre noi sant sceptici in privinta verdictului final. Mai lipseste o singura semnatura.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.