Anchetă penală la Primăria Podoleni. Primarul, ferma de porci și abuzul în serviciu

0
5042

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au în lucru o anchetă la Primăria Podoleni, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în prima parte a anului 2020, iar în luna iunie a aceluiași an, a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, faptă prevăzută la art. 297, al. 1, Cod penal: Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Ancheta îl vizează pe primarul localității Cristian Croitoriu (foto), suspectat că a folosit mai mulți angajați ai instituției pe care o conduce la ferma de animale pe care o deține fiul său. Ar fi vorba despre mai mulți șoferi și paznici de la primărie care au prestat diverse munci la ferma de porci a familiei primarului.

De curând, polițiștii care coordonează ancheta au solicitat de la Primăria Podoleni mai multe documente, respectiv contractele individuale de muncă și fișele posturilor a șase angajați despre care există informații că munceau la ferma de porci.

Informația că la ferma fiului primarului de Podoleni lucrează persoane ce sunt angajate la primărie circulă de mai bine de 2 ani. De altfel, gurile rele afirmă că, de fapt, ferma este a primarului, însă în acte apare fiul acestuia. Acesta ar avea concesionate mai multe hectare de islaz de la primărie pe care obține subvenții, concesiuni care au stârnit nemulțumirea unor săteni.

„Bibliotecara este vara lui C., contabilul șef este (***) primarului, personalul de pază muncește la ferma lui, S.L., S.T., A. I. și P.C. lucrează pe utilajele primăriei și ale primarului, iar I.P. le face mâncare.  Iar la magazinul lui, unde este trecut fiul său bagă (….)”, se arată într-o reclamație trimisă de un cetățean al comunei pe adresa redacției atacul.ro.

Am încercat să obținem un punct de vedere de la  primarul Croitoriu, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre.

D.MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.