Dosare penale pentru delapidare, abuz în serviciu, deturnare de fonduri la primăriile Dămuc, Dragomirești și Ruginoasa

1
2329

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamț au deschis dosare penale în cazul primăriilor Dragomirești, Dămuc și Ruginoasa, după sesizările întocmite de auditorii Camerei de Conturi Neamț.

Este vorba despre un dosar penal întocmit de anchetatori pentru comiterea faptelor de delapidare și neglijență în serviciu la Primăria Dragomirești. Prejudiciul estimat a fi cauzat bugetului local este de 431.336 de lei.

Primăria Dămuc a fost luată în vizor de oamenii legii după sesizarea întocmită de auditori, faptele săvărșite fiind cele de abuz în serviciu, delapidare, fals în declarații și deturnare de fonduri pentru un prejudiciu estimat la 504 .316 de lei.

Ultima sesizare întocmită de auditori și trimisă procurorilor, care au și deschis un dosar penal, are drept subiect Primăria Ruginoasa, pentru delapidare, prejudicial estimate fiind de 219.661 de lei.

Cauzele sunt în curs de cercetare.

La nivel național, cele mai mari prejudicii au fost create de Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie (SAPE) (1.827.186.439 de lei și 1.569.144.452 de lei), Primăria Sectorului 1 București (66.834.962 lei, dosar finalizat cu clasarea cauzei) și Comuna Pietroșani, județul Teleorman (34.995.035 lei).

(Sursa foto: www.emirates247.com)

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Nica Daniela 3 mai, 2022 at 19:29 Răspunde

    Decizia Camerei Curtii de Conturi Neamt de a sesiza autoritatile in legatura cu faptele de natura penala, constatate in urma verificarilor la cele trei unitati administrative, nu poate trece neobservata si este una laudabila. Mai cu seama, atunci cand pot fi identificate fara tagada, persoanele vinovate. Nu despre aceeasi atitudine, se poate vorbi in cazul controlului efectuat de Camera Curtii de Conturi Neamt, in anul 2018, la UAT Comuna Dobreni. Desi au existat motive intemeiate pentru a fi sesizate organele de cercetare si urmarire penala, pentru fapte de coruptie, fals in inscrisuri si uz de fals, trafic de influenta, abuz in seviciu, cei care le-au descoperit au ales sa nu consemneze in procesul verbal absolut nimic in acest sens. Intr-un fel sau altul, au fost determinati de catre persoane foarte interesate in ascunderea adevarului, sa nu initieze nici o actiune de extindere a cercetarilor. Mai mult de atat, s-a renuntat si la verifi- carea modului cum s-au facut anumite plati discretionare catre un anume furnizor, cu mult inainte de finalizare lucrarilor si receptionarea fizica a acestora. Detaliile, intr-o plangere penala, fara nici o legatura cu cea deja existenta. Cineva trebuia sa ia taurul de coarne.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.