Om de afaceri reținut pentru dare de mită

0
2610

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2022, a unui suspect, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În perioada 16.11.2021 – 07.04.2022, suspectul, sprijinit de o altă persoană, i-ar fi promis unui funcționar din cadrul Primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu.

Concret, suspectul i-ar fi promis martorului sumele de:

– 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan,

– 50.000 euro pentru întocmirea unui proiect imobiliar și eliberarea autorizației de construire pentru ansamblul de locuințe care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

N.R.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.