Niță, viitorul prefect de Neamț: fost membru PDL și M10, afaceri suspecte la Publiserv și legături dubioase cu o firmă gălățeană

6
4977

Adrian Niță (FOTO), „aghiotantul” lui Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț, va fi noul prefect de Neamț, numirea urmând să fie făcută în cursul zilei de astăzi sau la începutul săptămânii viitoare, dacă nu se vor răzgândi pesediștii.

Niță va fi cel de-al doilea pedelist și om de-al lui Pinalti care ajunge în funcția de prefect cu sprijinul PSD-ului și al lui Arsene.

În ultimii ani, „aghiotantul” șefului CJ a lucrat la Publiserv SA, firmă a Consiliului Județean Neamț, unde, printre altele, s-a remarcat cu afaceri discutabile, la Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț, unde, în prezent, deține funcția de șef al Biroului comunicare.

Politic, Niță s-a remarcat în Partidul Democrat Liberal (PDL), unde a condus organizația de tineret în perioada în care Pinalti era „stăpânul județului”. Când nu făcea politica portocaliilor, Niță conducea, în calitate de director, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport (DJTS) Neamț. După dispariția PDL-ului, Niță a cochetat cu partidul M10, condus de Monica Macovei. A fost președintele organizației județene a M10, partid care, la alegerile din 2016, a aruncat-o în luptă pentru funcția de primar la Piatra-Neamț pe Ana Monda, fosta colegă de partid a lui Niță.

Monda, în prezent infractoare cu acte în regulă, condamnată pentru fapte de corupție, lucrează ca director tehnic la Drupo SA, firmă aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. În campania electorală, Niță a fost unul dintre cei mai duri critici ai lui Dragoș Chitic, candidat PNL la Primăria Piatra-Neamț. M10 a obținut doar 800 de voturi în Piatra-Neamț, adică nici 3%.

După alegeri, „munca” din campanie i-a fost recompensată cu postul de director al Publiserv SA, firma municipalității pietrene. La acea dată, tânărul politician era iubitul Oanei Bulai, om de încredere de-al lui Arsene, iar în prezent, deputat PSD de Neamț.

(Foto: Oana Bulai si Adrian Nita)

La Publiserv SA, Niță a obținut funcția cu sprijinul PSD spre indignarea social democraților cu vechime.

În vara anului 2017, majoritatea în Consiliul Local Piatra Neamț s-a schimbat, iar odată cu ea și directorul de la Publiserv. Niță nu a rămas pe drumuri, ci a fost numit purtător de cuvânt la Prefectura Neamț, aceeași funcție ocupând-o și la PSD Neamț. A urmat un nou pas profesional, fiind încadrat la Corpul de Control al Consiliului Județean Neamț. În prezent, se ocupă de imaginea lui inculpatului Arsene.

Operațiuni suspecte la Publiserv

După demiterea lui Niță, din vara anului 2017, din funcția de director al Publiserv SA, a fost demarată o anchetă penală privind mai multe aspecte dubioase petrecute la societatea primăriei în perioada mandatului său. Printre cele verificate s-a aflat și achiziția a două ciururi de mașini de la firma Izopoint SRL, administrată de soția fostului prefect de Neamț, Vasile Panaite, zis Piti. La acea vreme, prietenia celor doi era de notorietate. Izopoint a vândut Publiserv-ului condus de Niță două masini cu prețul de 25.000 de euro. Afacerea a fost foarte profitabilă pentru firma lui Panaite, mai ales că una dintre mașini era numai bună pentru fier vechi. Tranzacția a fost încheiată în aprilie 2017, iar în toamna anului 2018, când polițiștii au întocmit dosar penal, un expert a evaluat cele două autovehicule vândute de Izopoint SRL societății Publiserv și a stabilit că acestea, o camionetă DAF și o autoutilitară Fiat Ducato (FOTO), nu valorează mai mult de 16.000 de lei, adică 3.400 de euro. Asta în condițiile în care firma municipalității plătise 25.000 de euro.

A doua mașină (FOTO jos), un adevărat ciur, care a ajuns în curtea Publiserv a fost o autoutilitară DAF, echipată (sic!!!) cu macara și basculantă, an de fabricație 2001. Publiserv a platit 67.500 lei cu TVA inclus, adică 14.867 euro pentru această autoutilitară DAF.

Dosarul penal întocmit a fost clasat, după ce a stat o perioadă și pe la DNA. Nu se cunosc motivele care au stat la baza deciziei, dar ce mai contează o țeapă de 20.000 de euro pentru o firmă care este jefuită sistematic? Clasările pe care procurorii tot le-au dat în dosarele ce au vizat afaceri dubioase la Publiserv nu au făcut decât să-i încurajeze și pe alții să fure.

Supărat că a fost dat afară de la șefia Publiserv, Niță s-a adresat instanței, cerând anularea actului administrativ care a stat la baza decizie de demitere, plus plata drepturilor salariale. Și a fost la un pas să încaseze zeci de mii de euro. Spre surprinderea multora, Niță a avut câștig de cauză la Tribunalul Neamț. Instanța a obligat societatea Publiserv SA să-i plătească vreo 400.000 de lei. Nu s-a ajuns până aici, pentru că magistrații Curții de Apel Bacău au admis apelul Publiserv SA, schimbând în totalitate sentința Tribunalului Neamț.

Prieteni, afaceri, bani publici

În septembrie 2017, o firmă a unor gălățeni încheia primele ei contracte cu Consiliul Județean Neamț. Explicația: unul dintre asociați era bun prieten cu cuplul Adrian Niță – Oana Bulai.

Prima lucrare cu Ideal Windows SRL a fost cu Parcul Național Ceahlău, pentru schimbarea acoperișului Centrului de Vizitare Turistică de la Izvorul Muntelui. Muncitorii firmei au fost atât de bine pregătiți încât nici o scară nu au avut, cerând una cu împrumut de la localnici.

Tot firma Ideal Windows SRL a prins contractul pentru întocmirea proiectului „Axial”, care, în cele din urmă, a fost făcut de altă societate.

Au urmat și alte contracte bănoase, iar firma a avut o evoluție spectaculoasă de a ajuns să încheie și contracte finanțate cu fonduri europene. Dar a dat chix cu un astfel de contract obținut de Mănăstirea Văratec. Reprezentanții firmei au fost acuzați că nu i-au plătit pe meseriașii care au montat acoperișul Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”. Sursele noastre afirmă că Niță a fost unul dintre cei care au supravegheat, din partea Ideal Windows SRL, derularea contractului și înțelegerile cu firmele care au executat diverse lucrări. În cele din urmă, firma gălățeană a pierdut contractul, iar la puțin timp a intrat în reorganizare judiciară, situație care se află și în prezent.

O perioadă, autoturismul folosit de Adrian Niță, un Peugeot, a fost înmatriculat în Galați, fiind achiziționat de la o societate din orașul de pe Dunăre.

Firma gălățeană a ajuns până într-acolo încât a făcut parte dintr-o asociere de firme, cu lider Aqua Parc SRL, care a câștigat licitația pentru centura orașului Galați. Se pare că acest contract, dar și altele, se află în colimatorul anchetatorilor.

Daniel MURARU

Citeste si:

(DOCUMENT) Publiserv SA, furnizor de parale pentru Oana Bulai, mâna dreaptă a șefului CJ Neamț

Ciururile ex-prefectului „Piti”, cumpărate de Publiserv cu 25.000 de euro, evaluate de experți la nici 3.000 de euro

Afacerea „Ciururile lui Piti”, caz închis. Dosarul a fost clasat, chiar dacă un expert a constatat un prejudiciu de aproape 20.000 de euro

Prietenii de milioane la Consiliul Județean Neamț

Prietenii de milioane la Consiliul Județean Neamț (II). Afacerea „Coșul de fum”

Proiectul Axialului – executat de o firmă de comerț. „Este o adevărată afacere cu aceste proiecte, iar la Consiliul Județean sunt persoane care știu acest lucru!”

VIDEO. BMW-ul lui Arsene, depășire criminală. Mașina aghiotantului Niță, aceeași manevră

Firma prietenilor lui Bulai, mâna dreaptă a șefului CJ Neamț, a dat lovitura: 100.000 de euro pentru reabilitarea unei școli

Cu cine s-a asociat cumătrul lui Arsene pentru a prinde un contract de 25 de milioane de euro

Scandalul proiectelor europene de la Văratec. Prietenii lui Niță de la CJ nu i-au plătit pe meseriașii care au montat acoperișul Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”

De ce au pierdut prietenii lui „Niță de la CJ” contractul cu finanțare europeană de la Mănăstirea Văratec. Câți bani au încasat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

 1. Costel Roca 17 decembrie, 2021 at 17:07 Răspunde

  Cata vreme judetul vaq fi condus de un valutist inculpat pentru fapte de coruptie , si ucenic a lui pinalti, toate institutiile statului vor fi conduse de astfel se specimene.

 2. Observator 18 decembrie, 2021 at 11:17 Răspunde

  E în logica lui Șosetă. El iubește ob- ul, ob-ul iubește iubărețul de lebede, iubăretul de lebede îi ciuge ciorapii lui Sosetă, și uite-asa cercul amantlâcurilor curvăsărărăilor
  și concubinăriilor libidinoase din pesede se închide și judetul se “modernizează.”

 3. V.Vasile 18 decembrie, 2021 at 14:03 Răspunde

  Mai oameni buni, nu va este clar ca buruienele au napadit peste tot ? Suculet, intre doua becuri schimbate (pe multi bani) se baga-n presa, cu vesti bune pt. agricultori , OB se baga si ea in seama ca de, are naravul cu bagatu-n…La cat baga gastile astea in buzunare lunar , in raport cu plusvaloarea creata , este nesimtire crasa, asa si ? Pe unde o fi ,,timidul,, de Andrusca , s-o fi intors la negrul de fum ? Am ajuns la concluzia ca , nulitatile sunt mai parsive ca…covidu* !

 4. Doina State 19 decembrie, 2021 at 13:38 Răspunde

  O increngatura de oameni de ultima speta. Citeam mai deunazi pe fb ca puscariasul Dragnea a reinviat si vrea sa salveze patria. Cu cine? Cu Arcan de la PSD sustinuta de Soseta, iar pe post de presedinte executiv un triplu puscarias- Farcasanu. Sa nu-ti iei lumea in cap?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.