VIDEO. BMW-ul lui Arsene, depășire criminală. Mașina aghiotantului Niță, aceeași manevră

8
6443

Pentru mulți dintre conducătorii auto respectarea regulilor de circulație a devenit opțională, cauză care a dus la o creștere alarmantă a numărului accidentelor rutiere și al victimelor. În topul cauzelor generatoare de evenimente rutiere se află și depășirile neregulamentare, manevre care duc la producerea a numeroase tragedii rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești. Depășirile în zone interzise, în locuri marcate cu linie continuă, pe poduri sau în intersecții, sunt la ordinea zilei, chiar dacă pedepsele pentru această contravenție sunt drastice (amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile).

Într-o astfel de ipostază am surprins recent bolidul de lux folosit pe post de mașină de serviciu de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, dar și autoturismul pe care îl folosește Adrian Niță, angajatul CJ-ului care este nedezlipit de șeful său în vizitele de lucru pe care le face pe șantierele din județ.

Vineri după amiază, puțin după ora 17, pe DN 15, Bicaz – Piatra Neamț, în localitatea Vaduri, din comuna Alexandru cel Bun, am surprins manevra riscantă a celui care conducea BMW-ul X6, înmatriculat NT 01 WNT, proprietatea CJ – ului. În apropierea școlii din Vaduri, într-o zonă cu linie continuă și trecere pentru pietoni, cel care conducea mașina de serviciu a lui Arsene s-a angajat în depășirea unei coloane de trei autovehicule. În imagini se vede cum șoferul, aflat în depășire chiar pe trecerea pentru pietoni, frânează și forțează revenirea pe banda sa de mers, pentru că din sens opus se apropia un alt autoturism. Înainte de BMW-ul X6, proprietatea CJ-ului, s-a dat în spectacol persoana aflată la volanul autoturismului Peugeot – NT 01 AWN, mașină folosită de Adrian Niță, angajatul CJ-ului. Conducătorul autoturismului Peugeot, aflat în fața BMW-ului X6 al CJ-ului, s-a angajat în depășirea unei coloane de patru autovehicule, fără să țină cont că în zonă era linie continuă și o trecere pentru pietoni.

Dacă mașina de serviciu a lui Arsene este condusă, de regulă, de șoferul angajat al Consiliului Județean Neamț, Peugeot-ul este condus, de obicei, de Adrian Niță.

Indiferent cine au fost persoanele care au condus cele două autoturisme surprinse punând în pericol viețile celorlalți participanți la trafic, un lucru este sigur, și anume că astfel de manevre au stat și stau la baza producerii multor evenimente rutiere în care își pierd viața oameni nevinovați. Dacă Arsene nu se afla în autoturism în momentul în care șoferul mașinii de serviciu s-a hazardat în acea depășire, n-ar fi rău dacă i-ar atrage atenția. Același lucru, dacă au curaj, bineînțeles, l-ar putea face și polițiștii rutieri.

În ziua în care au fost filmate cele două depășiri, Ionel Arsene a fost în comuna Borca, unde a evaluat stadiul lucrărilor de pe Drumul Talienilor. O spune într-o postare de pe o rețea de socializare, tot acolo unde apar și imagini filmate din BMW-ul X6 care, câteva ore mai târziu, a fost surprins în timp ce depășea pe linie continuă.

Că drumurile sunt pline de inconștienți și că nu numai cei aflați la volanul autoturismele „granzilor” fac manevre riscante, o demonstrează și imaginile de mai jos, surprinse luna trecută, tot pe DN 15, în comuna Tarcău. Șoferul unui autoturism Audi se angajează în depășirea unui autovehicul într-o curbă la dreapta. Nu se oprește aici și depășește alte două autovehicule. În aceleși imagini se vede cum un alt șofer, la rându-i, depășește un camion, fiind la un pas de a intra în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus.  

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. ADY 19 iulie, 2020 at 10:37 Răspunde

    aveti probele iar militienii ar trebui sa se autosesizeze si sa le ridice permisele pt 90 de zile. auziti bai militienilor sau sunteti sclavii lui arsene ever????!!!!!!

  2. Virgil 19 iulie, 2020 at 11:03 Răspunde

    Regulile nu sunt pentru ei, imparatii. In plus, cred ca au vrut sa fenteze si camera video pentru roviniete. Era o gluma. N-ar fi prima data cand soferii lui soseta, zmeii de la consiliu, au fost sanctionati pentru astfel de abateri. Dar nu cred ca asteptati asta de la seful circulatiei pe judet. Oamenii sunt pe santierele judetului (nu am spus ca alearga dupa comisioane) si noi suntem rautaciosi.

  3. gion 19 iulie, 2020 at 11:07 Răspunde

    Are grija Alinuta de permisul lui Vasilica.Nu se vede nr.la masina.

    Admin.: Cu puțină concentrare se vede și numărul mașinii, trebuie găsit unghiul favorabil!

    • gion 19 iulie, 2020 at 12:38 Răspunde

      Tribunalul Neamt a pronuntat in 11 iunie sentinta definitiva intr-un proces in care un sofer lasat fara permis pentru ca a condus cu peste 100 km/h in localitate a contestat procesul-verbal de contraventie. Judecatorii au anulat procesul-verbal pentru ca imaginile surprinse de radar nu au fost clare.

      A.N. a fost lasat fara permis pentru ca in data de 17 ianuarie 2019 a condus prin localitatea Podoleni, judetul Neamt a fost surprins de radar conducand cu 103 km/h pe un sector de drum pe care viteza maxima permisa era 50 km/h. Pentru ca viteza legala a fost depasita cu mai mult de 50 km/h, A.N. a ramas fara permis.

      Soferul a contestat procesul-verbal in instanta, iar in prima faza, Judecatoria Piatra-Neamt a respinse cererea, mentinand sanctiunea aplicata de politisti. In apel, Tribunalul Neamt a admis plangerea soferului si a anulat procesul-verbal, motivand hotararea prin faptul ca in imaginile surprinse de radar nu se poate distinge numarul de inmatriculare al masinii.

      „Beneficiind de prezumtia de nevinovatie, petentul nu este obligat sa-si dovedeasca nevinovatia, sarcina administrarii probelor revenind organului constatator si orice indoiala profitand persoanei acuzate de savarsirea contraventiei (in dubio pro reo ). In consecinta, constatand ca din inregistrarea video nu se poate retine, dincolo de orice dubiu, ca autoturismul care este inregistrat ca circula cu viteza neregulamentara ar avea numarul mentionat in procesul verbal, din inregistrare nu se poate vedea numarul de inmatriculare al autoturismului deoarece este indescifrabil, nu se poate retine in sarcina acestuia contraventia consemnata in actul constatator, nefiind indeplinite elementele obiective ale contraventiei”, se arata in sentinta Tribunalului Neamt, prin care procesul-verbal de contraventie a fost anulat. Hotararea este definitiva.

  4. Stefan 21 iulie, 2020 at 09:56 Răspunde

    Aici nu e vorba de radar, ci de o depasire neregulamentara si foarte periculoasa!Baietii astia nu sunt doar nesimtiti, ci si foarte prosti!Bineinteles, nu vor pati nimic , fiindca d-na judecatoare hastag va avea grija!

  5. Ion 23 iulie, 2020 at 07:04 Răspunde

    Sunt curios pe dl Lazăr George când o sa îl filmați când merge cu sirene și girofar mai ceva decât șeful politiei ori vreau ministru??? Abuzează de numărul cu MAI și Dusterul negru achiziționat exclusiv pentru a fi confundat cu șeful politiei

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.