Apa Serv, condusă de fostul jurist de la Aqua Parc, lucrează cu firmele controlate de Ginel

6
2254

Compania județeană Apa Serv, care a majorat recent prețul apei și al serviciului de canalizare, a fost și este la cheremul celor care, efemer, ajung să controleze banii județului. Fiind o societate cu acționar majoritar Consiliul Județean Neamț, Apa Serv  SA nu are cum să iasă din sfera de interese a politicienilor care ajung la „butoanele” județului.

Faptele unora dintre cei care au administrat defectuos banii județului în favoarea găștilor politice au fost cercetate, însă niciunul nu a fost tras la răspundere. Pe fondul indiferenței anchetatorilor, tupeul a crescut, iar unii au ajuns să fure până și pompele de la stația de epurare din Piatra-Neamț pe care, evident, au descompletat-o. Acestea, însă, sunt la capitolul găinării, pentru că la Apa Serv SA se fac și afaceri complexe,  apanajul celor din conducere. Achiziții supraevaluate, angajări pe sprânceană, lucrări cu dedicație etc. De notorietate sunt întâmplările petrecute în perioada în care compania a fost controlată de oamenii din PDL, ce a guvernat județul și țara ani de zile. Puterea politică s-a schimbat, apucăturile nu.

În prezent, compania este condusă de Bogdan Mușat, care a câștigat concursul de director general în urmă cu câteva luni. Înainte de asta, Mușat a condus, o perioadă, compania în calitate de director interimar.

Mușat (FOTO), în vârstă de 42 de ani, a ajuns pe fotoliul de director general al celei mai importante companii a Consiliului Județean Neamț, din poziția de consilier juridic la Aqua Parc SRL (actualmente, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL), fiind coleg cu nimeni altul decât Ginel (Gheorghe Vlasie),  timp de 5 ani, între 2015 și 2020, și acesta consilier juridic la firma tatălui său.

Așadar, colegul lui Ginel de la Aqua Parc SRL a avut oportunitatea de a propulsa în carieră, de la consilier juridic la director general al singurei companii din Neamț care vinde apă și oferă servicii de canalizare nemțenilor.

Apa Serv SA este a Consiliului Județean Neamț, acolo unde președinte este inculpatul pentru fapte de corupție Ionel Arsene, cumătrul lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cel care, oficial, lucrează ca și consilier juridic la firma Aqua Parc SRL (actualmente, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL), pe care, de fapt, o controlează prin intermediul asociatului unic – tatăl său.

Ștef Edil și Mavgo s-au apucat de reparații la Apa Serv

În ultima perioadă, au apărut informații că multe dintre lucrările companiei Apa Serv sunt executate de firme controlate de Gheorghe Vlase, cum ar fi Ștef Edil CDP SRL sau Mavgo Holding SRL. Ba mai mult decât atât, se vorbește despre închirierea de utilaje de la anumite societăți agreate. De curând, conform surselor noastre, o echipă de la Ștef Edil CDP a reparat, la Girov, o conductă spartă accidental de niște muncitori care lucrau la drumuri.

„De aia s-au luptat să pună pe cine trebuie la Apa Serv, ca să poată închiria el (n.r. Ginel) utilaje și să facă lucrări? Are camion închiriat la Sarata și echipă de la Ștef Edil la Girov, unde repară o conductă de apă ruptă de muncitorii unei firme de drumuri. Constatarea au făcut-o cei de la Apa Serv, iar lipitura cei de la Ștef Edil. Nu aveau cei de la Apa Serv oameni și utilaje ca să rezolve această problemă? Mă îndoiesc!”, ne-a declarat o sursă din cadrul Apa Serv SA.

Într-adevăr, la avaria de pe Petru Movilă, compania Apa Serv a beneficiat și de serviciile unui autocamion al firmei Mavgo Holding SRL. Cum lucrarea era pregătită de câteva săptămâni, cei de la Apa Serv SA au avut timp să caute cel mai bun furnizor de astfel de servicii. Cum pe platforma electronică de achiziții publice nu am găsit niciun contract privind lucrarea de la Girov și nici în legătură cu închirierea unei autobasculante, l-am rugat pe directorul Mușat, în două rânduri, să ne lămurească. Au trecut 6 zile de la prima solicitare și n-am primit niciun răspuns.

Surse din interiorul companiei afirmă că, în ultima perioadă, închirierea de utilaje de la firme „prietene”, precum și oferirea unor contracte cu dedicație au devenit o practică frecvent utilizată la compania Apa Serv SA.

Daniel MURARU

Citește și:

Juristul de la Aqua Parc, numit director general interimar la Apa Serv

Apa Serv SA, țeapă în fiecare casă, locul unde se fură pe rupte. Stații de epurare devastate, bunuri furate, pagube nerecuperate

Clica de la Apa Serv. Cum a fost angajată fiica unui consilier județean PSD la compania de apă

 

6 comments

 1. Liviu 12 august, 2021 at 10:16 Răspunde

  Mai bine ar lua compania pe persoană fizică, dacă toți banii platiti de noi se duc la Ginel. Cum e la Ceahlau, alimentarea cu apa si Canalizarea, bunuri de utilitate publica, sunt privatizate de familia Tărâța. Asa ceva e de noaptea mintii. Apaserv nu are utilaje? Si ne mirăm de ce avem un pret atat de mare la apă. Multumim tovarașe Arsene.

 2. V.Vasile 12 august, 2021 at 10:24 Răspunde

  Nu mai trebuie demonstrat nimic, au fost depuse documente , au fost date declaratii despre convocari pe dealuri la care telefoanele ramaneau in masini si multe altele si ce , toate au fost bagate sub pres . Acest combinagiu hraparet de un tupeu si o nesimtire nemaiintalnite, impreuna cu cozile lui de topor , andrusci , tudorei ,puscasi , franari , combinati cu lacheii din interiorul companiei , nulitati demonstrate dar cu salarii grase, si-au atins scopul . Deci ,,dragii mei nemteni ,, platiti , platiti si ce nu consumati , ca are gasca o foame……

 3. constantin 12 august, 2021 at 14:46 Răspunde

  Este bine ca si judetul Neamt are mafioti si jefuiesc continu.De ce sa rada cei de la Bucuresti, Iasi ,Timisoara ,Cluj etc. ce tari sunt si cati mafioti au.Ginel -cel cu bani e peste tot.A vrut ca omul lui sa fie primar la Borlesti, Mutu e primar.A vrut ca omul lui sa fie director la Apa Serv imediat s-a rezolvat chiar daca cel in cauza nu stie nici formula apei.Vrea contracte cu bugetul judetului le are, fara numar.Il doare undeva pe Ginel ca prostimea se agita.Stie drumul la Runc si imediat dispare de nici Arsene nu-l mai gaseste.

 4. ert citizen 12 august, 2021 at 15:12 Răspunde

  Nu doar camionul și excavatorul cel albastru de la Sărata erau de la Ginel, dar și doi dintre sudori care au lucrat .
  Nu mai zicem că și blocul unde ajungea apa este al lui, cel nou reabilitat .
  Sper că nu are nimeni naivitatea să creadă că datorită doamnei Doinița Podaru au schimbat conducta întreaga nu peticirea tradițională cu cep de brad .
  O, nuuuu, pe lângă beciul inundat a treia oară la fam Podaru, acum apa nesimțită inunda blocul .
  Și asta nu se face.
  A, apropo apa la Bistrița pe zona înaltă, Viforului, Plopusor, Armoniei, are presiunea tradiționala de trei ani deja cat face pipilica băiețelul meu de trei ani !!!
  Încă face tot posibilul conducerea companiei credem noi, dar inca nu…
  Când a venit de la maternitate, exact acum trei ani, nu era apă.
  Era, dar nu avea presiune. Nici astăzi, după trei ani de zile încă nu este!

 5. Maria Sfetcu 12 august, 2021 at 20:03 Răspunde

  Oameni buni, incepe să-mi fie dor de Ivanov, de Pinalti, de Dughir!
  La fel cum imi este dor de Hrebenciuc, de Bombonel, si gasca de șobolani rozalii!
  Nea caisă tâmplarul care ne e președinte, in incapacitatea lui intelectuală ne-a umilit pe toți, ne-a transformat în niște rahați (acel dulce turcesc) spălați pe creier. Imi place cum sfidează si justitia! Ce procese are nea si cate termene!!! Oooooooooo, e tare boss-ul. Tu ca om de rand la al doilea termen erai desființat. Mi-e puțină greață in acest moment!
  O zi frumoasă tuturor

 6. Gigi Contra 12 august, 2021 at 22:04 Răspunde

  Nu mai avem pic dar pic de bun simț…… Nu mai facem licitații, nimic, dăm totul lui Gigel. Da bine mă, ia să plece Arsene din fruntea cjului și să-l lasam pe Gigi la butoane, că mi se pare că cam încurcă. Dacă e așa de competent Gigel!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.