Clica de la Apa Serv. Cum a fost angajată fiica unui consilier județean PSD la compania de apă

6
2436

Compania județeană Apa Serv se află sub controlul Consiliului Județean Neamț, asociat majoritar al societății furnizoare de apă și servicii de canalizare. De-a lungul timpului, compania s-a aflat în centrul unor mari scandaluri ce au vizat angajări făcute pe ochi frumoși, achiziții dubioase, contracte cu cântec, procese pierdute suspect în instanță, dezmăț pe banii firmei, furturi de active din stația de epurare etc. Peste toate s-a pus batista pe țambal, astfel încât nimeni nu a fost tras la răspundere. Până în prezent.

Iar lucrurile, nici acum după numirea unui nou director, în persoana lui Bogdan Mușat, nu par a se schimba. Datele noastre arată că, în continuare, în companie se fac angajări pe pile și relații. Vorbim despre societatea CJ-ului care, în timp, a fost înțesată cu persoane angajate ce au în spate diferite personaje din zona politicului.

Surse din interiorul companiei afirmă că numărul de angajați la anumite compartimente este atât de mare încât nu mai sunt locuri în birouri.

Doar în ultimele săptămâni au fost angajate trei tinere, una dintre ele fiind fiica din prima căsătorie a consilierului județean PSD Radu Tudorel (foto). Soția acestuia lucrează la Apa Serv SA de unde a câștigat, în 2019, 96.237 de lei. Adică, în medie, 8.000 de lei/lunar, deși nu am identificat-o ca făcând parte din echipa de conducere.

Fostă însoțitoare de bord, fata soților Radu, a fost angajată, recent, în urma unui concurs, la compartimentul Registratură-Secretariat. Din comisia de examinare, spun sursele noastre, ar fi făcut parte și mama sa vitregă, Cristina Radu, care a fost chiar șefa comisiei. Întrebată, conducerea companiei a refuzat să ne precizeze componența comisiei de concurs, invocând GDPR-ul (protecția datelor cu caracter personal). Noi nu am cerut decât numele celor care au făcut parte dintr-o comisie de concurs organizat de o companie de stat, nu de un SRL.

Invocând același motiv, conducerea Apa Serv a refuzat să confirme și faptul că fiica lui Tudorel Radu de la PSD a fost angajată la Apa Serv. Ni s-a comunicat doar că postul respectiv era vacant, iar în data de 7 ianuarie a fost organizat concursul, la care s-ar fi înscris cinci persoane.

Organizarea concursului, spun cei de la Apa Serv, a fost anunțată în mediul on-line, pe pagina de internet a companiei și pe pagina de Facebook. Am căutat respectivul anunț, însă nu l-am găsit. Singurul anunț postat pe pagina de Facebook a firmei, în data de 7 ianuarie, a fost cu privire la o avarie în rețea.

De asemenea, pe site-ul firmei am găsit patru anunțuri de angajare, ultimul din data de 27 ianuarie. Nu am identificat anunțul pentru ocuparea postului de la Registratură-Secretariat, deși, în mod firesc, acesta ar fi trebuit să fie vizibil și aici, dar și pe pagina de Facebook.

Asta am întrebat:

„Când și cum a fost organizat concursul pentru postul de la Registratură, câștigat de fiica lui Tudorel Radu, consilier județean? Unde a fost anunțată organizarea concursului, câți candidați s-au înscris și cine a făcut parte din comisia de concurs?”

…și asta ni s-a răspuns:

„Nu a văzut nimeni anunțul ăla și, în altă ordine de idei, cum poți să pui șefa comisiei de examinare pe mama vitregă a celei care a câștigat concursul. Vorbește toată firma de manevra asta. De asemenea, nu am auzit să fi fost mai mult de un candidat la acest concurs, adică fata domnului Radu Tudorel și a doamnei Cristina”, ne-a spus un angajat a companiei.

Un lucru este cert, fiica lui Tudorel Radu, consilier județean cu state de plată vechi, președinte al ADI Aqua Neamț, asociație care trebuie să apere drepturile consumatorilor, cu soție angajată la Apa Serv pe un salariu substanțial, lucrează de câteva zile la compania județeană.

Iar astrele se pare că s-au aliniat favorabil, pentru că următorul pas pe care îl va face fata lui Tudorel ar fi postul de asistent manager, ce va fi eliberat în curând, persoana care îl ocupă în prezent urmând să se pensioneze. De altfel, informații de ultimă oră arată că, deja, fiica lui Tudorel prestează la „secretariatul domnului director Mușat”.

Daniel MURARU

6 comments

 1. constantin 3 februarie, 2021 at 14:16 Răspunde

  Nu cei de la Apa Serv hotarasc angajarile.Ei primesc cererile de inscriere pentru angajare, dau nr.inregistrare , le pun in dosar si le prezinta la judet.In functie de criterii numai de ei stiute se da liber la cine a” castigat” concursul.Nimeni nu se poate angaja la unitatile controlate de judet fara “acordul” jupanului.Incolo e poveste si mult teatru de prost gust.De aceea trebuie sa-l rugam pe jupan sa fie mai ingaduitor si sa lase pe cei in drept sa respecte legea.

 2. Costel 3 februarie, 2021 at 19:26 Răspunde

  Noi muncirori ne rupem osele in noroi pe acarii. Si fosta secretara care face cafele lui Pacala face si desface in compania asta cu abuzuri.Dna si politie ce fac?

 3. Elena 3 februarie, 2021 at 19:42 Răspunde

  Sa vedeți cu cat tupeu si atoganta ne trateaza sotia lui Radu Tudorel pe noi salariatii de parca ar fi ministru. Pana nu de mult o umila secretara a ajuns economista lui (***) dupa ce si-a cumparat (***). Sotu centreaza la adi ea da cu capu gol la apa serv. Prostii platesc apa ruginită la pret de șampanie. Domnu Arsenie chiar nu vedeți?

 4. Vasile 3 februarie, 2021 at 22:07 Răspunde

  Mare economista mare!!! Facută la fară frecvență și mare distanță .Singura ei calitate e ca e nevastă de comunist lingau specialist in motoincarcatoare la fabrica de grape ” I MCeahlaul” Si mai are una. A facut cafele la toți securistii care au trecut pragul societatii de apa.

 5. Sahara desert citizens 4 februarie, 2021 at 00:42 Răspunde

  O gașcă de partid lipsită de orice fel de competență profesională, răi, aroganți, care vorbesc foarte urat cu personalul din subordine, dar și cu abonații .
  La Bistrița și Gârcina nu este apă de săptămâni de zile .
  Locuitorii de la Nistru de pe partea de sus, str. Viforului de exemplu, plătim aer in loc de apă potabilă .
  De o lună de zile se fac că muncesc iar la reclamație am primit răspuns sictirit că au făcut tot ceea ce a fost posibil .
  Aducem apă cu bidoanele de 5 kile ba de la Bisericani, ba de la Sărata .
  Că în evul mediu .In contract au stipulat că vom avea apă non-stop pentru necesitățile abonaților .
  Sa binevoiască gașca asta de trei directorași sa ne facă o vizită pe Viforului sa explice cum se învârt APOMETRELE fara apă însă la chiuvete și toalete .
  Aici la Bistrița Viforului e zona înaltă, de munte, aer avem.
  Nu e necesar să ni-l de-a și ei prin conducte, e suficient în natură, apă de ar livra .

 6. Un cititor 9 februarie, 2021 at 14:43 Răspunde

  La adiaqua mai este unul care o freacă la rece la greu. N ar fi rău să vedeți ce face (***) trântor care în afară de (***) pe banii primăriilor și cu mașina asociației nu face nimic nimic. Sictir golanilor

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.