Ex-deputatul Munteanu, 3 luni de relax. Următorul termen al procesului de corupție, după începerea noului an școlar

2
1306

Procesul de corupție al ex-deputatului PSD de Neamț Ioan Munteanu ia o pauză de trei luni, după ce, la ultimul termen, cel din 17 iunie, instanța a stabilit următoarea întâlnire pentru data de 21 septembrie, adică peste 3 luni. La termenul de săptămâna trecută, instanța a amânat cauza pentru luna septembrie „pentru a se lua la cunoștință de motivele de apel”.

La primul termen al apelului, cel din luna mai, care se judecă la Curtea de Apel București, instanța a amânat cauza pentru data 17 iunie, din pricină de lipsă apărare.

În urmă cu mai bine de o jumătate de an, ex-deputatul Munteanu a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupție, respectiv trafic de influență și spălare de bani. Munteanu a fost acuzat de procurori că, în perioada 2009-2011, a primit o șpagă de aproximativ 400.000 de euro de la omul de afaceri Bruno Horațiu Berdilă, fost patron al societății Romsys SRL, pentru a interveni pe lângă Romică Grigoriu, director la SH Bistrița în acea perioadă, în vederea deblocării plăților către firma omului de afaceri. Munteanu ar fi primit, în trei tranșe, suma de 350.000 de euro. Acestei sume i s-a adăugat o ultimă tranșă, de 261.373 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro, ce a fost încasată în cursul anului 2011, pe baza unui contract de consultanță încheiat de firma lui Berdilă cu firma Suport Total Media SRL, controlată la acea vreme de Raluca Munteanu, fiica demnitarului. Ultima tranșă, care a lăsat urme în contabilitatea firmei Suport Total Media SRL, este cea care l-a înfundat pe Munteanu. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătorul a mai dispus confiscarea de la inculpatul Munteanu a celor aproximativ 400.000 de euro, bani pe care i-a primit pentru a interveni pe lângă Romică Grigoriu, și el trimis recent în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

„În temeiul disp. art. 404 al. 4 lit. d Cod de procedură penală raportat la art. 257 alin. 2 Cod penal din 1969, confiscă de la inculpat echivalentul în lei, la data executării, a sumei de 350.000 (trei sute cincizeci mii) euro, precum şi suma de 261.373,40 lei, reprezentând sumă traficată. În temeiul disp. art. 404 al. 4 lit. c Cod de procedură penală menţine sechestrul asigurator instituit prin Ordonanţa nr. 347/P/2016 din 14/06/2017 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, asupra sumelor existente în contul deţinut la Raiffeisen Bank SA de inculpat până la concurenţa sumei reprezentând echivalentul în lei, la data executării, a sumei de 350.000 (trei sute cincizeci mii) euro, precum şi suma de 261.373,40 lei. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. i Cod de procedură penală raportat la art. 25 alin. 3 Cod de procedură penală dispune anularea contractului de prestări servicii nr.2 din 02.05.2011 încheiat între SC Romsys SRL Bucureşti şi SC SUPORT MEDIA TOTAL SRL Piatra Neamţ, comanda de prestări servicii din 02.05.2011 şi procesul verbal de recepţie din 30.06.2011”, se arată în decizia Tribunalului București, din 2 noiembrie 2020.

Daniel MURARU

 

2 comments

 1. FLORIN 23 iunie, 2021 at 07:48 Răspunde

  Spagile se negociaza acum,rotile caracatitei din justitia maronie corupta si praf de incompetenta s-au pus in miscare iar cand ”negocierea” se va termina bineinteles ca se va da o condamnare cu SUSPENDARE ca in toate procesele unor personaje cunoscute.
  Schema e cunoscuta,1000 de termene si amanari pana la disolutia interesului public ca dupa ani de zile sa aflam de o sentinta de 2 bani.
  Asta e statul mafiot Romanica cu o Justitie praf de incompetenta si coruptie care a DISTRUS aceasta tara, beneficiari de salarii aberante si pensii speciale halucinante la 40 de ani de care nu se poate atinge nimeni.

  Pai cum putea ar fi putut Munteanu si cei ca el sa voteze impotriva pensiilor speciale si pensionarilor la 40 de ani atat timp cat ei sunt praf de coruptie si cu dosarele prin sertare?

  Atat timp cat prostii prostilor de cetateni din aceasta tara care platesc si tolereaza asemenea privilegii aberante nu ies in strada nu se va schimba NIMIC.Alta solutie nu mai este.

  Clasa politica este aservita acestui stat securisto mafiot si nu mai reprezinta demult interesele cetatenilor care VOTEAZA.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.