Afirmație dubioasă a șefei Serviciului RUONS, după angajarea soției patronului SOS Security la Spitalul Județean Neamț: „Nu am știut ce este firma SOS Security, cine o deține”

2
2874

Angajarea soției lui Marius Danciu, patronul firmei SOS Security, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, pe funcția de economist în cadrul Serviciului Resurse Umane, Organizare, Normare și Salarizare (RUONS) a stârnit nemulțumiri în rândul salariaților. Mai mult, a obligat Direcția de Sănătate Publică Neamț (DSP) să ceară lămuriri cu privire la acest subiect. Cel căruia i s-au cerut clarificări este managerul spitalului, Alexandru Filimon, care, la rându-i, a cerut informații de la Carmen Moroșan, șefa RUONS. Moroșan este cea care a solicitat suplimentarea numărului de posturi în cadrul serviciului pe care îl conduce, prin schimbarea unei funcții de magaziner la Serviciul Administrativ într- una de economist la RUONS. Modificarea organigramei a ridicat suspiciuni serioase în ceea ce privește respectarea Ordinului Ministrului 1224/2010  privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţ medicală spitalicească.

Într-o adresă înaintată managerului Filimon explică faptul că nu a fost încălcat OM nr. 1224/2010, argumentând, în același timp, necesitatea angajării unui economist în serviciul pe care îl conduce.

 

Carmen Moroșan face, în scris, și o afirmație cel puțin dubioasă, potrivit căreia nu a auzit de firma SOS Security și nici nu știe cine o deține. Este greu de crezut acest lucru, pentru că SOS Security este una dintre societățile care derulează numeroase contracte cu Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și a devenit de notorietate pe fondul relațiilor comerciale cu spitalul, mai ales în contextual pandemiei.

Dar dacă Moroșan nu a auzit de SOS Security, cu siguranță că acest lucru nu i-a scăpat Maricicăi Drăgan, directorul financiar contabil al spitalului. Relațiile comerciale dintre firmă și spital s-au derulat prin departamentul condus de aceasta, în special când a venit vorba de plata facturilor.

Maricica Drăgan a făcut parte din comisia de concurs, alături Carmen Moroșan, Mihaela Scurtu, directorul de îngrjiri medicale, și de managerul Alexandru Filimon.

În adresa în care oferă explicații managerului despre concursul în urma căruia a fost angajată fiica lui Amihăesei (fostul șef al Serviciului Judiciar din Poliția Neamț), Carmen Moroșan nu explică de ce a făcut această încadrare înainte de a-i asigura noului angajat și un loc (fizic) într-un birou. Neamaivând loc, Monalisa Danciu a fost nevoită să-și desfășoare activitatea pe colțul unui birou pe care nu încăpea niciun laptop, situația creată fiind comentată în diverse moduri în spital.

Cunoscătorii spun că Monalisa nu avea prea multe variante de a se angaja în spital, decât la Serviciu RUONS. Dacă s-ar fi dus, de exemplu, la Finanicar ar fi intrat în conflict cu afacerile pe care soțul său le derulează cu spitalul prin SOS Security.

Monalisa Danciu a fost angajată în urma unui concurs organizat în aprilie-mai. Ca să se ajungă aici, spitalul a cerut modificarea organigramei, iar consilierii județeni au aprobat fără probleme. Citește AICI și AICI despre cum a fost angajată Monalisa Danciu și suspiciunile privind încălcarea OMS 1224/2010.

Direcția de Sănătate Publică trebuie să se pronunțe cu privire la această încadrare, iar o decizie în acest sens ar trebui luată după o atentă analiză a tot ceea ce s-a întâmplat. Pe lângă clarificarea suspiciunii privind încălcarea OMS 1224, cei de la DSP sunt obligați să verifice, pas cu pas, dacă legea a fost respectată.

De asemenea, trebuie analizat dacă, într-adevăr, volumul de muncă de la Servciciul RUONS a crescut atât de mult încât mai era nevoie de încă un angajat. În urmă cu 5 ani, la Serviciul RUONS lucrau 5 persoane, iar acum lucrează 9.

Daniel MURARU

Citește și:

 

2 comments

  1. Maria Sfetcu 11 iunie, 2021 at 14:03 Răspunde

    Azi am chef să râd de partidul istoric (numai cu numele!!!) care conduce țara împreună cu parveniții (ăștia a lui Julien și Dănuț!!) și se arată a fi numai nește oportuniști: băăă, vă face Șosetă de n-aveți aer! Și bine va face fiindcă arată că sunteți politic nește impotenți. Mă gândesc cu groază că mai are trei ani de stat în fruntea județului. Trei ani in care vă va umili in fiecare zi!
    O zi frumoasă tuturor

  2. Nico 12 iunie, 2021 at 13:59 Răspunde

    Și-a bătut pensula de ei asta de la personal! I-a pus pe toți in comisie ca sa nu fie vreunul (dintre directori) în stare să o tragă la răspundere fără să recunoască faptul că a fost imbecil! În subordinea ei sunt destule podoabe precum Nicoleta Bichiș din Dinastia Grădinaru (fata lui Grădinaru care a fost responsabil RU la noi la DSP și sora lui Gradinaru de la Medicină Legală), tovarășa Andrei (plantată de soț pe un loc călduț), “verișoara” Sorlescu sau doamna Vali (import Roznov). Cei de la achiziții și administrativ sunt de-a dreptul sufocați de treabă și dosare (a mai plecat și unul din caii de bătaie de la ei la noi la DSP) iar cei 9 de la personal se calcă pe picioare și își fură aerul în birouri minuscule. Mă rog, șefa are ditamai namila de birou și stă singurică, să se poată conversa la geam cu odrasla (parcat și el tot la Medicina Legală), că e salariul mai bunuț. Alex, te-ai luat de Drăgan și Moroșanu? Zilele tale sunt numărate 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.