Avram, șeful ABA Prut-Bârlad care angajează chelnerițe la dispecerat, numit în funcție în perioada de glorie a lui Arsene. Angajări similare s-au făcut și la ABA Siret-Bacău

4
1667

14 ianuarie 2019: Ioan Păvăleanu, omul lui Arsene, detașat de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț în funcția de director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad era retras și adus în Neamț. Locul lui Păvăleanu era luat de Petru Avram, consilier județean PNL la acea vreme. Mutarea, considerată absolut suspectă, mai ales că a avut loc într-o perioadă în care Ionel Arsene, mâna dreaptă a lui Dragnea, aflat în libertate la acea dată, a avut grijă ca nicio funcție importantă să nu fie ocupată de cineva din afara partidului, adică a PSD-ului. Faptul că, în fruntea ABA Prut-Bârlad, locul pesedistului Păvăleanu a fost luat de liberalul Petru Avram, cumătru cu Costel Alexe, fost ministru al Mediului, șef al CJ Iași, în prezent, și bun prieten cu Mugurel Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, a readus în discuție presupusele înțelegeri subterane ale șefilor din PSD cu cei din PNL. Fără astfel de înțelegeri , numirea lui Petru Avram în funcția de șef la ABA Prut-Bârlad nu ar fi fost posibilă. Acum, Avram a ajuns vedetă națională, după ce a reușit performanța să angajeze o fostă chelneriță în funcția de dispecer la ABA Prut-Bârlad, un caz ce a fost relatat pe larg de ziariștii de la recorder.ro.

Ceea ce s-a întâmplat la ABA Prut-Bârlad nu este un caz singular. La ABA Siret-Bacău, în urmă cu doi ani, au fost făcute angajări mai mult decât dubioase, despre care atacul.ro a relatat pe larg. Toate încadrările au fost făcute după un anumit tipic: detașări de la societăți private, metodă absolut ilegală, pentru că detașările sunt permise doar între instituții publice. Au fost cazuri în care, la ABA Siret-Bacău, au fost detașate persoane care lucraseră doar câteva zile la firme private. Mulți dintre cei angajați astfel sunt din județul Neamț, iar încadrările au fost făcute în perioada în care director general la ABA Siret-Bacău era nemțeanul Vlad Marcoci. În urma dezvăluirilor publicației atacul.ro, piloșii au fost dați afară, iar ABA Siret a scos posturile la concurs. Posturile au fost câștigate tot de cei care le ocupaseră prin detașare, adică de cei aduși pe bază de pile și relații. La vremea respectivă, DNA Bacău se autosesizase și demarase o anchetă penală. Nu este exclus ca dosarul să fi fost clasat sau, de ce nu, investigațiile să fie în plină desfășurare. Cert este că administrațiile bazinele de apă din țară au fost umplute, în ultimii ani, de pile și relații, oameni angajați pe criterii de pile și relații.

Angajați la ABA Siret fără concurs

Ioana Ilie, fiica șefului reprezentanței nemțene a Registrului Auto Român (RAR), este una dintre persoanele care, în toamna anului 2018, s-a angajat la ABA Siret prin metoda detașarii de la o firmă privată. În august 2018, Ioana Ilie a absolvit Universitatea East London, specializarea Drept și Relații Internaționale. În data de 7 noiembrie 2018, tânăra se angaja la SC M&G Consulting SRL Roznov, firmă administrată de Daniel Niță (care deține firma Trust CCDP), în funcția de șef Compartiment Achiziții Publice. În aceeași zi, adică pe 7 noiembrie, Ioana Ilie trimitea, pe adresa ABA Siret Bacău, o cerere de detașare pe postul de consilier juridic din cadrul Serviciului Achiziții, Lucrări și Servicii. Șefii de la Resurse Umane au analizat cererea, iar pe 12 noiembrie, solicitarea Ioanei Ilie a fost trimisă la Apele Române, la București. Răspunsul afirmativ a venit extrem de rapid (pe 14 noiembrie), cei de la Apele Române fiind de acord rapid cu detașarea Ioanei Ilie de la M&G Consulting SRL Roznov la ABA Bacău, în funcția de consilier juridic. Ulterior, Ioana Ilie a ajuns la SGA Neamț, unde a fost consilier juridic în cadrul Serviciului Achiziții. Și-ar fi dat demisia între timp.

În octombrie 2018, ajungea la ABA Siret Bacău, tot prin detașare, Cristian Doru Rusu. Angajat la ADI Urbatrans Piatra Neamț, Rusu solicita, în 3 octombrie 2018, aprobarea cererii de angajare la ABA Siret pe o funcție de inspector la Inspecția bazinală de apă. O zi mai târziu, șefii ABA Siret aprobau cererea lui Rusu, fără să țină cont, de exemplu, că acesta venea din funcția de inspector trafic la ADI Urbtrans. Este evident că nu există nicio compatibilitate între cele două funcții, însă asta nu l-a împiedicat pe Rusu să fie angajat la ABA Siret. De munca la privat a scăpat și Ioana Cristina Luca care, în octombrie, s-a detașat de la firma Lucanin Com SRL Piatra Neamț la ABA Siret, în funcția de economist în cadrul Serviciului Achiziții Lucrări și Servicii. În septembrie 2018, Emilia Maria Jipa se detașa de la SC Lucivas Construct SRL la ABA Siret, pe postul de economist la Resurse Umane. Și în acest caz, Jipa a fost cea care a solicitat detașarea, iar șefii de la ABA au fost de acord într-o clipită. Înainte de a se detașa, Maria Jipa lucrase ca secretară la Lucivas Construct SRL și absolvise un curs de inspector/referent resurse umane. Pentru a i se face loc, șefii de la ABA Siret au solicitat și au obținut de la București aprobarea transformării unui post de inginer în economist, ca să i se potrivească secretarei de la Lucivas.Mihail Popescu, fost director al ABA Siret, a fost numit în locul lui Vlad Marcoci, cel din urmă fiind avansat în funcția de director investiții în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”. În 5 noiembrie, Miki Popescu solicita, printr-o adresă înregistrată la ABA Siret, să-i fie aprobată detașarea de la ADI Eco Neamț pe funcția de inginer în cadrul Serviciului Promovare Investiții. Șefii ABA Siret nu au stat la discuții și chiar de a doua zi au cerut celor de la ADI Econeamț documentele necesare finalizării procedurii de detașare. Bucureștiul nu s-a opus, motiv pentru care Popescu a obținut funcția dorită la ABA Siret. Foarte interesant este că pe 1 noiembrie 2018, Popescu era numit director la ADI Econeamț, iar pe 5 noiembrie cerea să fie detașat la Bacău. O problemă în cazul lui Miki Popescu, asa cum i se mai spune, dar care pentru șefii de la București nu contează, este aceea că are experiență în achiziții, însă a fost detașat pe o funcție la investiții, domeniu în care are o experiență redusă. Tot la ABA Siret a lucrat și Doru Berea, fostul patron al firmei Bercons SRL, o agreată a lucrărilor cu bani publici în perioada guvernării portocalii. Berea a fost director de investiții la ABA Siret.

(Sursa foto: (Sursa foto: www.facebook.com/pages/Sinagoga-Merarilor)

Daniel MURARU

Citește și:

Mișcare suspectă. Omul lui Arsene de la conducerea ABA Prut-Bârlad, înlocuit cu un apropiat al liberalului Mugur Cozmanciuc

Cum sunt angajați piloșii la stat. Ajutată de sistem, fiica șefului RAR Neamț și-a găsit job călduț la Apele Române

Angajările piloșilor la Apele Române. Lider de sindicat: „Instituțiile abilitate în combaterea corupției ar trebui să se autosesizeze!”

Cum încearcă „piloșii” de la ABA Siret, care au fost dați afară, să revină pe posturi

DNA anchetează cum s-au angajat „piloșii” la ABA Siret

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. ina.@ 2 februarie, 2021 at 20:05 Răspunde

    Este bine ca se aduce aminte despre abuzurile repetate ale ” Gastii Soseta- MARCOCI VLAD” , care a adus prin abuzuri grosolane personaje, care ulterior s-au dovedit corupte prin incalcarea Legii ! ( a se analiza ” investitiile ALBUIA si TIGANCA”, judetul Neamt!
    Iata acum se repeta figura cu ospatarita de la IASI, pe care ing AVRAM directorul A.B.A.PRUT o vrea la dispeceratul ABA PRUT! Acest PETRU AVRAM era in lucru la DNA IASI cu lucrarile incepute de fostul director de la ABAPRUT, care deocamdata este la pensie !

  2. Ion 3 februarie, 2021 at 07:24 Răspunde

    Daca unii din PSD au furat se pare ca unii din PNL tre sa radă, pe principiul sa nu ramana nimic dupa noi. Mereu cei de dreapta au fost mai ticalosi decat toti, in schimb ceea ce e mai trist e ca noua clasa politica devine mai rea decat cea veche, mai hoata si mai inumana.

  3. Liviu 3 februarie, 2021 at 10:30 Răspunde

    Cel de la Iasi este un servant ideal pentru Cozmanciuc si Arsene, scop in care a fost numit acolo. Desigur, l-a ajutat si pe cumatrul tabla Alexe. Cum si la Neamt micuțul Nechita este butonat de Stoica, omul de afaceri liberalo – pesedist. O gasca de hoti, cu nimic mai prejos decat Marcoci, Miky Popescu si compania.

    https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-cere-o-investigatie-la-apele-romane-dupa-ce-o-fosta-chelnerita-a-fost-angajata-mesajul-acesta-nu-este-doar-pentru-cei-cu-functii-de-conducere_1624640.html

  4. cornel.@ 3 februarie, 2021 at 12:26 Răspunde

    Sa il citam pe domnul Prim Ministru Catu care a afirmat recent in legatura cu chelnerita lui AVRAM PETRU de la A.B.A.PRUT: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Minstrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.
    Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
    – fară penali în funcții publice;
    – profesioniști;
    – fară nepotisme;
    – fară conflict de interese”, a spus Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.
    Nu numai la ABAPRUT trebuie sa faceti controale Domnule CATU, trebuie sa faceti controale temeinice la toate ABAurile din sistemul A.N.APELE ROMANE!
    Verificati toate sesizarile facute de cetatenii comunei CEAHLAU, Judetul NEAMT ajunse cu confirmari de primire la toate Institutiiler Staului Roman inclusiv la Primul Ministru LUDOVIC ORBAN si la COSTEL ALEXE fostul Ministru al Mediului si care au fost musamalizate sau oprite la sertar!!! Aceste Sesizari se refereau la evacuarea de ape uzate de la un depozit de deseuri construit ilegal pe un torent; apele uzate se evacueaza in Lacul IZVORUL MUNTELUI al HIDROELECTRICA SA.
    Deasemenea sesizari legate de exploatarile de agregate minerale care nu respecta LEGEA APELOR 107/1996 pe raurile MOLDOVA, SIRET , SUCEAVA, BISTRITA; Praful s-a ales de aceste sesizari! DOVEDITI ca vreti sa respectati LEGEA si dispuneti controale severe in toate Bazinele Hidrografice din Tara care sa nu fie anuntate la clientii politici!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.