Primarul comunei Alexandru cel Bun, trimis în judecată. Rotaru, acuzat că a transformat primăria în propria moșie

15
3579

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, fiind acuzat de conflict de interese – folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, infracțiune pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Neamț, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Rotaru a căpătat calitatea de inculpat după ce anchetatorii au constatat că și-ar fi folosit influența și funcția pentru a-și angaja fata, Laura Oprea, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Urbtrans, unde este președinte. Astfel, Rotaru ar fi încălcat articolul de lege care prevede că „ Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani”.

În 2018, Ion Rotaru a reușit să-și angajeze fiica la ADI „Urbtrans”, asociație pe care o păstorește în calitate de președinte. Laura Oprea a fost angajată cu jumătate de normă ca inspector de trafic rutier, funcție pe care a obținut-o extrem de ușor. Nu a mers pe normă întreagă, pentru că mai avea un loc de muncă. Postul l-a ocupat fără niciun concurs. Totul s-a desfășurat ca la noi, în administrația publică din România. A solicitat să fie angajată, iar cei de la ADI „Urbtrans” au spus da, pentru că, ce coincidență, chiar aveau nevoie de un controlor rutier trafic. 

„Nu, nu a fost concurs”

„Da, este angajată din primăvară, dacă nu mă înșel, ca inspector trafic rutier. Nu, nu a fost concurs. Noi aveam nevoie de inspector trafic, iar dânsa a venit cu solicitarea. Avea nevoie de job, iar noi de om. Ca și atribuții, doamna face controale pe traseu, oprește mașinile și verifică documentele, verifică dacă este respectat orarul, timpii etc. Dacă sunt abateri, le înregistrează. Ulterior, se merge în echipă extinsă și se aplică sancțiuni conducătorilor auto”, declara pentru atacul.ro, în urmă cu doi ani,  Adrian Grigoraș, directorul ADI “Urbtrans”.

Laura Oprea (foto) lucrează și la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”,instituție ce se află în subordinea Consiliului Județean Neamț.

(Sursa foto: Facebook/Laura Oprea)

Angajarea a făcut obiectul unor verificări, mai ales că existau suspiciuni privind comiterea infracțiunii de conflict de interese, iar în cele din urmă primarul a fost trimis în judecată.

De-a lungul timpului, împotriva primarului comunei Alexandru cel Bun au fost depuse mai multe plângeri, în multe dintre ele fiind acuzat că a transformat primăria în propria moșie. Unele dosare au fost clasate, iar altele sunt în curs de verificare.

Daniel MURARU

Citește și:

Ca la noi la nimeni. Primarul de Alexandru cel Bun și președinte la ADI „Urbtrans” și-a angajat fiica la… ADI „Urbtrans”

ADI „Urbtrans”, tarlaua lui Rotaru & Co. După fiica sa, și-a mai angajat o pilă ca inspector de trafic

Cum combate Covid-ul primarul de Alexandru cel Bun. Investiții masive din banii comunității pentru imaginea lui Ion Rotaru

Primăria Alexandru cel Bun, contracte de peste 1 milion de lei cu o firmă de construcții fără niciun angajat

15 comments

 1. Doina State 5 februarie, 2021 at 16:48 Răspunde

  Dupa cum arata (***) aia din poza, exact la cultura si arte se potriveste.
  Cay il priveste pe nenea Rotaru, asta cu angajarea artistei la trafic ( ati prins subliminalul?) e doar un mizilic. A vandut islazul comunal, a umplut primaria de neamuri fara calificare, a falimentat societatea primariei, a folosit masina scolii in campanie, zadarnicind combaterea covid, a facut judetul de ras in direct la tv, a platit din banii contribuabililor propria reclama in presa ( presa care fireste i-a suflat in dos ca sa-l racoreasca),a, a , a si iar a. De zeci de ani elefantul paraziteaza statul

 2. Consilier 5 februarie, 2021 at 18:22 Răspunde

  Poate publicatia dv va afla si unde s-a rătăcitraportul ANAF in care au fost depistate ilegalitati majore privind trecerea unor active(terenuri) in capitalul srl ului Serv Albun condus de prietena primarului spre a fi apoi vandute unor prieteni

 3. Florin 5 februarie, 2021 at 19:39 Răspunde

  Și ce face doamna la Centrul pentru Cultură?
  Poza ne duce cu gândul la alte alea, Doamne, iartă-mă!
  Pe bune! Ce produce?
  Întreb pentru un prieten.

 4. Nica Daniela 5 februarie, 2021 at 22:16 Răspunde

  Nu este singura primarie transformata in SRL de familie. Si la Primaria Dobreni, este aceeasi situatie din luna iunie 2016 si pana in prezent. Resurse financiare din bugetul comunei Dobreni, au fost alocate discretionar, cu ajutorul nemijlocit al contabilei sefe Brahariu Gianina, catre buzunarele largi ale prietenului de familie, Popa Valer. Achizitii de bunuri si servicii de la membrii ai “familiei” ALDE Neamt, achizitii incredintate “pe din dos” chiar de catre primarita Cretu, unor prieteni de familie. In rest, dupa spusele ei, “achizitiile” erau in sarcina fraierului, conform Legii 188. Vai de capul lor! Vin zile grele. Probam afirmatiile cu documente si alte inscrisuri, in curand.

 5. nicu.@ 6 februarie, 2021 at 12:27 Răspunde

  Domnul Primar ROTARU a vrut dupa 1989 sa infiinteze un bordel in comuna Alexandru Cel Bun, Judetul Neamt pentru ca asta mai lipsea !
  In rest le facuse pe toate, scoli, retele de apa, canalizare ape uzate menajere, drumuri, podete, reparare de podete ale cetatenilor proprietate personala cu banii de la calamitati! Trebuie specificat ca acele podete nu au obtinut acte de reglementare de gospodarire a apelor si nici de mediu de la organele in drept respectiv Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt si Agentia de Protectia Mediului Neamt!!
  S-au construit ilegal pe paraul SECU – VADURI, afluient de dreapta a raului BISTRIA, podete care nu au nici macar Avizul de Urbanism si ulterior Autorizatia de Construire!! Cei drept nici Institutiile statului Roman care aveau in atributiuni controlul cursurilor de ape Sistemului Gospodarire a Apelor NEAMT si Administratia Bazinala de Apa SIRET BACAU sau de mediu respectiv Garda Natioanla de Mediu – Comisariatul Judetean NEAMT nu au miscat nici un deget pentru a stopa infractiunile ! Amplasarea Centrului SPA in zona amonte de Frontul de Captare VADURI, comuna Alexandru Cel Bun, Judetul Neamt, presupunea obtinerea nu a unui accept de la CJ APA SERV S.A. Piatra Neamt ci a unui AVIZ DE AMPLASAMENT de la A.B.A.SIRET – BACAU si a unui Referat Tehnic de la S.G.A.Neamt, dar cum sa se puna rau ing. PAVALEANU IOAN directorul S.G.A.NEAMT cu primarul ROTARU ????? trebuia repede pe inainte facuta lucrarea !!l

 6. Vasile 6 februarie, 2021 at 13:49 Răspunde

  Omul s-a autodefinit a fi analfabet direct la televizor cu ocazia mitingului analfabetilor care il aplaudau la Iasi pe infractorul Dragnea. A inteles ca daca pulimea l-a votat, l-a votat sa fure si sa-si faca un castel cu acoperis verde si turnulete ca in cartierul stanestilor. Apropo, ati vazut Aqua Parcul lui Ion? Futere. Ala e abastru.

 7. O invidioasă 6 februarie, 2021 at 16:27 Răspunde

  Cu o cultură ca cea primită de la un tată fără pic de școală, unde in alta parte putea să fie angajată progenitura decat la cultură si arte. Si în completare buget la control trafic. Poate ne spune Grigoraș(alt om de cultura) care-i sectorul de trafic in care prestează diva.În oraș sau pe centură?

  • Daniela 6 februarie, 2021 at 18:47 Răspunde

   Atat primarii(primaritele) cat si directorii de astfel de institutii, nu pot angaja decat asemenea personaje(progenituri), daca vor sa aiba slugi credincioase care sa execute fara sa puna intrebari, toate mizeriile pe care le viseaza sefii noaptea si le vor puse in practica ziua. Asta este realitatea cruda si trista, din multe institutii publice de la noi din judet. Cei care ridica glasul sau se revolta impotriva acestor tipuri de primari sau directori, sfarsesc prin a toci scarile instantelor de judecata.

 8. Mocanasu 7 februarie, 2021 at 14:12 Răspunde

  Cum is cetatenii, asa si conducatorii lor. O natie de neica nimeni, cum bine ne considera natiunile civilizate. Uita-te pe strada, cum stiu sa dea (***), uita-te in mall-uri cum casca gura sau cumpara de toti banii intr-o zi, uita-te la televizor sa vezi numa crime, interlopi, politicieni analfabeti si ziaristi libidinosi cumparati de politicieni, Dupa ce vezi toate astea nu te mira ca “primarul porno” ( asa ii zic oamenii), si-a scos fiica in trafic. Sa traiti bine!

 9. Marcica de la Malici 7 februarie, 2021 at 19:05 Răspunde

  Priviți-l pe Ion în rolul de intelectual! Cu cata delicatete exersată tine el calculatorul in fata fotografului, de parca-i tablaua cu colivă.
  Vezi Ioane ca te muscă!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.