ANAF execută din nou moștenirea lui Asaftei. Terenul arabil scos la licitație este cel mai scump din România

4
229

Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, este dator vândut Fiscului. Demnitarul, care este și președinte ALDE, are datorii la bugetul de stat în valoare totală de 827.078 lei, confirmate de două sentințe judecătorești din anii 2010 și 2013, despre care publicația atacul.ro a scris.

Ei bine, ANAF încearcă să recupereze banii de la datornic, prin scoaterea la licitație a unui teren ce aparține lui Asaftei. Vorbim de un teren agricol, situat în comuna Tupilați, în suprafață de 3.197 mp, pe care Asaftei l-a primit moștenire în anul 2005. Așadar, cei de la Fisc speră ca prin vânzarea acestui teren să recupereze măcar o parte din datoria de aproape 200.000 de euro pe care Asaftei o are la bugetul de stat.

Terenul lui Asaftei, cel mai scump teren arabil din țară

Cei interesați să cumpere moștenirea lui Asaftei se pot prezenta în data de 24 aprilie, la ora 10.30, la licitația organizată de Fisc: 3.197 metri patrati de teren extravilan, situat în punctul „Manea” – zona Hanul Ancuței, judetul Neamț. Prețul de pornire a licitației – 29.047 lei. În documentul ANAF se precizează că prețul de pornire a licitației este prețul de evaluare a terenului, ceea ce este și normal de altfel. Nu știm cine a făcut evaluarea, însă nu se poate trece cu vederea faptul că moștenirea lui Asaftei a fost supra – supraevaluată.

Și o să vă și spunem de ce: un calcul simplu ne arată că un metru pătrat din terenul lui Asaftei a fost evaluat la 9,085 lei, adică 1,95 euro la cursul valutar de astăzi, 23 martie. Asta ar însemna că un hectar de teren arabil (10.000 metri pătrați) ar costa, în zona Hanul Ancuței – Tupilați, 19.500 euro sau 90.969 lei la cursul de azi al BNR. Prețul este exorbitant, în condițiile în care în Neamț terenurile agricole se vând cu 3.500 – 5.000 euro/hectar. Mai mult decât atât, conform site-ului agrointel.ro, cel mai scump teren agricol în România se vinde cu 10.000 de euro/hectar, în județele Ilfov și Ialomița. Așa stând lucrurile este puțin probabil că se va găsi un cumpărător pentru terenul lui Asaftei. ANAF a scos terenul la vânzare și în primăvara anului trecut, însă nu s-a arătat nimeni interesat de el. Cu toate acestea, ANAF insistă și mai scoate terenul o dată la vânzare, deși mai sigură ar fi o poprire pe leafă în vederea recuperării datoriilor. Mai ales acum că Ion Asaftei are o indemnizație de vreo 8.000 de lei/lună, bani pe care i-a câștigat în jumătate de an la firma la care a lucrat înainte de a fi ales consilier județean și președinte de Consiliu Județean. 

Iată terenul de aproape 2 euro/mp- proprietatea lui Ion Asaftei- pe care ANAF îl scoate la vânzare:

Daniel MURARU

Citeste si:

ANAF îl lasă pe vicele CJ Neamț fără moștenire

Vicele ”justițiar” Asaftei, victima forțelor ”oculte”

Asaftei, șeful interimar al Consiliului Judetean Neamț, prins cu mâna-n în banii firmelor sale. Instanța a dispus atragerea răspunderii personale pentru 827.000 de lei

Vicele „Jan” centrează, iar „aldiștii” încasează bani din contracte cu statul

„Familia” ALDE Neamț se căpătuiește. Firma lui Melu și Jipa, 824.504 lei din bani publici

 

 

4 comments

  1. mihnea1 23 martie, 2018 at 15:43 Răspunde

    Pacat de varsta lui. Cand il vezi ca mai iese si ne tine lectii despre dragostea de tara, despre dusmanul pe care-l reprezinta “statul paralel”, despre dorinta de a schimba fata judetului, iti vine sa-ti iei campii. Cine a ajuns sa ne conduca! Ce sa mai spunem, cu cine se putea asocia Arsene daca nu unul de teapa lui (chiar daca in privat, cand nu e de fata, Arsene nu-l scoate din “(***)” pe Asaftei, spun unii).

  2. Justitiarul 24 martie, 2018 at 21:15 Răspunde

    cand zice prost se refera la somitatile din tara asta…eu asta cred sincer. Ca daca se raporteaza Arsene la propriai persoana…e mai destept (***)Asaftei ani lumina. Oricum poprirea se face pe pensie daca nu ajung banii…pensua militara de aprox. 7000 lei…e speciala, ca doar stie prea multe ca sa nu-i dam

  3. mihnea1 29 martie, 2018 at 20:03 Răspunde

    Nenea Asaftei, cica e venit Orlando prin judet sa caute bani pentru buget. Ce sa-i spunem? Ca aveti datorii mari la buget dar si sume imense in pixul de serviciu (ca sunteti ordonator de credite).

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.