Dosarul de corupție al ex-deputatului Munteanu s-a reluat de la zero la Tribunalul București

10
1244

Dosarul în care fostul deputat PSD de Neamț Ioan Munteanu este judecat pentru fapte de corupție, mai exact pentru o șpagă de 400.000 de euro, s-a reluat de la zero la Tribunalul București. Înregistrată (iunie 2017) la Înalta Curte de Casație și Justiție, cauza care îl privește pe Ioan Munteanu a fost declinată spre competentă soluționare Tribunalului București, la mijlocul lunii februarie. Decizia magistraților de la Înalta Curte a venit ca urmare a faptului că Munteanu și-a dat demisia din funcția de deputat pe 23 ianuarie, motiv pentru care Tribunalul București a devenit instanța competentă în a judeca faptele săvârșite de fostul deputat. În acest moment este greu de spus dacă Munteanu urmărește să aplice tactica lui Dan Voiculescu, mogulul Antenei 3 care și-a bătut joc de instanțele din România, folosindu-se de calitatea sa de parlamentar. Voiculescu și-a plimbat dosarul în care a fost condamnat până la urmă la 8 ani de închisoare, ani la rând. Metoda a fost una simplă: când dosarul se apropia de finalizare, Voiculescu își dădea demisia din funcția de senator, iar cauza ajungea de la Înalta Curte la o instanță inferioară. Procesul își urma cursul, iar când magistrații se pregăteau să dea o sentință, Voiculescu era din nou ales parlamentar, iar dosarul ajungea, datorită noii calități, la ÎCCJ. Ei bine, Munteanu ar putea și el să aplice această tactică, deși nu este exclus să fi urmărit cu totul altceva prin demisia din Parlament. Fostul deputat PSD va fi judecat de Tribunalul București, iar decizia va putea fi atacată la Curtea de Apel București, unde instanța se va pronunța definitiv și irevocabil. Procesul se poate întinde pe durata a trei ani fără probleme, iar în decembrie 2020 Munteanu ar putea candida pentru un nou mandat de parlamentar. Dacă se va întâmpla așa și va prinde un nou mandat, dosarul lui Munteanu va ajunge din nou la Înalta Curte de Casație și Justiție din cauza calității sale de parlamentar. Mergând mai departe cu această ipoteză, Munteanu ar putea sta în Parlament până când instanța supremă s-ar pregăti să dea o soluție finală în dosarul său, moment în care și-ar putea da din nou demisia, caz în care dosarul ar ajunge din nou la Tribunalul București. Este exact ceea ce a făcut și mogulul Voiculescu, în total dispreț față de Justiție. Pe de altă parte, nu este exclus ca Munteanu să prefere să fie judecat de magistrații de la Curtea de Apel București, în apel, sperând ca aceștia să fie mai îngăduitori decât judecătorii de la ÎCCJ. Asta deși există voci care afirmă că la șpaga de 400.000 de euro luată de Munteanu, magistrații de la ÎCCJ ar fi putut fi mai îngăduitori, mai ales că în multe dintre cauzele judecate aici e vorba de șpăgi de milioane de euro.

Pohta ce-a pohtit: fiul Remus, numit secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului

În data de 23 ianuarie, Munteanu anunța că și-a depus demisia din funcția de deputat în Parlamentul României, invocând probleme de sănătate. Fostul deputat nu a renunțat și la funcțiile politice, semn că problemele de sănătate nu-l împiedică să facă politică în continuare. Munteanu este vicepreședinte al Biroului Permanent PSD Neamț, membru al Comitetului Executiv PSD Neamț, membru al Consiliului Național al PSD și membru al Biroului Permanent și Comitetului Executiv PSD la nivel național. Problemele de sănătate nu l-au împiedicat pe Munteanu, câteva săptămâni mai târziu, să coordoneze activitatea PSD Neamț în criza creată de arestarea lui Arsene. Surse demne de încredere ne-au declarat, sub semnul anonimatului, că secretarul executiv al PSD, Marian Neacșu, venit special la Piatra Neamț, a insistat pe lângă Munteanu să gestioneze activitatea organizației cât Arsene s-a aflat la răcoare. Munteanu s-a lăsat greu convins și numai în momentul în care Neacșu i-a promis că-i va pune feciorul, pe Remus Munteanu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. Munteanu și-a făcut treaba, iar fiul său a ajuns la București într-o funcție importantă. Remus Munteanu este al doilea copil de pesedist nemțean, după fiica senatoarei Arcan, care este promovat în funcții înalte. Numiri făcute (sic!) pe bază de valoare profesională, experiență…șamd.

Daniel MURARU

Citeste si:

Judecat pentru fapte de corupție, demisionat din Parlament și bolnav, Munteanu trage sforile ca PSD-ALDE să nu piardă controlul în CJ

Judecat pentru o șpagă de 400.000 de euro, deputatul Munteanu a sărăcit subit

Mafia transpartinică. Cum a luat deputatul Munteanu șpaga de 400.000 de euro de la „căpușa” lui Blaga și Pinalti

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Diana 23 martie, 2018 at 13:52 Răspunde

    Un (***). Asta a fost motivul demisiei din Parlament, sa lungeasca perioada de libertate. Nu ti-e greata acum, cand recitesti declaratiile partenterilor de gasca Arsene si Arcan care spuneau ca ei stiau cat e de bolnav?! Nu este cu nimic mai presus de Arsene, doar ca are un stil mai smecheresc de furat. Jigodii care s-au imbogatit din bani publici, ei si copiii lor mari oameni de afaceri si demnitari. Iar ce iese din pisica soareci mananca. Fii-su a fost retinut pt returnari ilegale de TVA si a scapat atunci pe baza interventiile marelui Nelu. (***), nu scapati de puscarie.

  2. mihnea1 23 martie, 2018 at 15:47 Răspunde

    Procesul va fi reluat ca urmare a smecheriilor speculate de ex-deputatul care a uscat judetul asta de nemerniciile facute cu firma lui fii-su, prin amenintarea primarilor. Ghiniounul lui este faptul ca procedura va fi una accelerata si nu vor trece 2 ani, mai ales ca faptele sunt limpezi ca lumina soarelui.

  3. Avram 23 martie, 2018 at 20:06 Răspunde

    Un ipocrit împreuna cu toată familia lui . Rușine să i fie , cica se dădea bolnav , (***) . Acum circula numai cu Mercedes , iar copii lui niște hoți .
    HU ! RUȘINE !

  4. UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE . 24 martie, 2018 at 11:50 Răspunde

    OARE EXISTA IN ROMANIA MACAR UN POLITRUC P.S.D-ist CARE SA NU-SI SI BAGAT RÂTUL IN BANI NEMUNCITI SI NEMERITATI ?????

    • valisor 24 martie, 2018 at 22:16 Răspunde

      Da, a fost unul cu „probleme la mansardă”, dar l-au prins și l-au împușcat, l-au scos din toată istoria Evidenței Populației și PSDul a redevenit pur…, și simplu, răul în sine; așa, ca o glumă de râs mânzește despre adevărul că suportăm să ne temem de IMPOTENȚI și doar aparent ai lor mușchiuloși.
      Și nici nu există „aburiți de PSD”, care îi votează în necunoștință de cauză, căci ori ei direct prin ei, ori prin bastarzii lor, paradoxal progenituri legale, în realitate femele așa luate cu dracu, participă în deplină cunoștință de cauză la marea hoție.
      Oare, pentru viața ta, în război nu-ți ucizi vrăjmașul?! Oare nu e în derulare războiul Statului Tâlharilor împotriva cetățeanului care voiește să trăiește?
      (a nu se interpreta fatalmente eronat ca instigare la nu știu ce și cenzura în consecință, că la o adică instigarea la revoluție, ci nu la revolta prostiei, nu e deloc faptă prevăzută și sancționată de vreun Cod Penal din tot Universul Cunoscut!)
      Deci CE?… CRUCEA MAMEI LOR!

  5. Justitiarul 24 martie, 2018 at 21:19 Răspunde

    Chiar daca lu geste perioada pana la incarcerare, in lumea sus pusa la care Ion n-are acces, se zvoneste ca Tribunalul Bucuresti da numai cu executare, fata de provincie unde se da cu suspendare, evident pana la calea de atac unde se reformeaza.Anticipez ca in septembrie va fi incarcerat…Ohihna usoara!

  6. ROMATSA 30 martie, 2018 at 08:55 Răspunde

    ORGANIZARE
    CIRCUMSCRIPTIE
    DOSARE
    SEDINTE
    CITARE PRIN PUBLICITATE
    JURISPRUDENTA
    INSTANTA IN CIFRE
    INFORMATII DE INTERES PUBLIC
    ACHIZITII PUBLICE
    BINE DE STIUT
    CONTACT
    e-justice.europa.eu
    Portal > Tribunalul BUCUREŞTI > Informaţii dosar
    Informaţii dosar
    Informaţii generale

    Părţi

    Şedinţe

    Căi atac

    Citare prin publicitate

    Informaţii generale
    Nr. unic (nr. format vechi) : 6295/3/2018
    Data inregistrarii 23.02.2018
    Data ultimei modificari: 29.03.2018
    Sectie: Secţia I Penală – Camera Preliminara / Fond
    Materie: Penal
    Obiect: infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)
    Stadiu procesual: Fond

    Părţi
    Nume Calitate parte
    MUNTEANU IOAN Inculpat

    Şedinţe
    26.04.2018
    Ora estimata: 11:00
    Complet: CF39
    Tip solutie:
    Solutia pe scurt:
    Document:

    20.03.2018
    Ora estimata: 12:30
    Complet: CF39
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei şi acordă termen în vederea administrării probatoriului la data de 26 aprilie 2018, ora 11.00, sala 239, pentru când inculpatul Munteanu Ioan are termen în cunoştinţă.
    Document: Încheiere de şedinţă 20.03.2018

    01.03.2018
    Ora estimata: 11:00
    Complet: CF39
    Tip solutie: Amână cauza
    Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei faţă de lipsa apărătorului inculpatului şi acordă termen de judecată la data de 20.03.2018, sala 139, ora 12.30, pentru când inculpatul Munteanu Ioan are termen în cunoştinţă.
    Document: Încheiere de şedinţă 01.03.2018

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.