Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

Home » Dezvăluiri » Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

By admin on februarie 15, 2019. 8 Comments

Mina de grafit de la Baia de Fier, județul Gorj, unică în România și printre puținele din Europa, este închisă de un sfert de veac, iar în acest interval la guvernare s-au perindat atât CDR-ul (PNȚCD și PNL), PSD-ul lui Iliescu și Năstase, dar și cel al generației Dragnea – Ponta, plus PDL-ul lui Băsescu, Blaga și Boc. Niciuna dintre guvernările pomenite nu a reușit să pună în valoare minereul de grafit pe care alții, dacă l-ar avea, l-ar exploata cu mâinile goale. De ce? Pentru că în afară de creioane și acumulatori, grafitul mai are și alte întrebuințări care aduc celor care îl exploatează miliarde de euro. Cercetătorii au reușit să transforme grafitul în grafen, un material extrem de ușor și rezistent, folosit în nanotehnologie. Coreeni de la Samsung, de exemplu, au inventat bateriile din grafen, care se încarcă în câteva minute. Cu alte cuvinte, țările, puține la număr, care dețin mine de grafit, obțin deja miliarde de euro. Mai puțin România, care a închis mina de grafit de la Baia de Fier din anul 1994.

Escrocii roiesc în jurul resurselor României

Cum România nu este în stare să-și exploateze bogățiile subsolului, au apărut așa zișii investitori dispuși să o facă. Mina de la Baia de Fier se află în subordinea Societății Naționale a Sării SA (Salrom), acolo unde, din decembrie, președinte al Consiliului de Administrație este Oana Bulai, fost administrator public al Consiliului Județean Neamț și om de încredere al inculpatului Ionel Arsene, amicul și protejatul lui Liviu Dragnea.

(Foto: 15 decembrie 2018, comuna Tazlau) Ionel Arsene si Oana Bulai, la taiatul porcului 

Ei bine, Salrom deține licența de exploatare a minereului de grafit de la mina Baia de Fier. Licențele de exploatare a resurselor naturale ale României sunt gestionate de către Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), ce se află în subordinea Guvernului României. În incinta ANRM, Serviciul Român de Informații (SRI) deține un birou deservit de ofițeri care ar trebui să vegheze ca resursele minerale ale României să nu fie traficate de mafia politică. Însă, voci autorizate afirmă că lucrurile nu stau tocmai așa și că un grup infracțional organizat s-ar pregăti să pună mâna pe resursele de grafit ale României, resurse evaluate la miliarde de euro. Înainte de a prezenta opinia lui Sorin Prioteasa, un fost ofițer SRI ce se află în conflict deschis cu șefii din ANRM, trebuie să facem câteva precizări. Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL/ALDE, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție și judecat în prezent în alt dosar tot pentru corupție, este consilierul personal al președintelui ANRM. Conform celor spuse de Sorin Prioteasa, Ursărescu este una dintre persoanele influente ale Agenției, fiind reprezentantul intereselor ALDE aici.

(Foto: 15 decembrie 2018, comuna Tazlau) Dorinel Ursarescu (dreapta, cu ochelari) sta de vorba cu Daniela Soroceanu, prefectul judetului Neamt. Totul, intr-un cadru calduros, tovarasesc, la taierea porcului

În ziua de 23 octombrie 2018, în Adunarea Generală a Societății Naționale (SN) a Sării, cei doi membri l-au numit pe Andrei George Ursărescu membru și președinte al Consiliului de Administratie la SN a Sării SA, pentru o perioadă de 4 luni. Andrei Ursărescu este fiul lui Dorinel Ursărescu, consilierul președintelui ANRM. Numirea nu a fost întâmplătoare, cu siguranță. Numai că, în decembrie, Ursărescu jr. (foto) a renunțat la mandat, fără niciun fel de justificare. Atacul.ro a dezvăluit la vremea repectivă că Ursărescu jr. nu avea cum să fie uns ca președinte la CA a Sării din motive ce țin de cazier fiscal (instanța i-a atras răspunderea personală într-un dosar de faliment, pentru un prejudiciu de 3,3 milioane de lei).

Cum varianta Ursărescu jr a picat, sforarii au găsit rapid un înlocuitor de încredere, Oana Bulai fiind numită, în decembrie, președintele CA-ului la Salrom. Cu Oana Bulai la Salrom, Ursărescu la ANRM, spune Sorin Prioteasa, gruparea din jurul lui Ionel Arsene s-ar pregăti să dea marea lovitură, respectiv să pună pe tavă unor „investitori” minereul de grafit de la Baia de Fier.

„Mina de grafit se află în atenția unui grup infracțional din anul 2017! Încă din decembrie 2017, un individ care se pretinde general SRI, Dan Grigoriu (atacul.ro a scris despre acest personaj aici: http://atacul.ro/2017/09/08/toarna-stefane-toarna/), se plimba prin țară, având o mapă ce conținea informații clasificate referitoare la zăcământul de grafit. Documentele fuseseră obținute de la Institutul Geologic al României, după îndepărtarea din instituție a unei persoane care refuzase să le ofere de bună-voie, că așa merg lucrurile în România, nu!? Fiind interesat să pună mâna pe licență, Dan Grigoriu și-a trimis unul dintre ”locotenenți” să obțină datele necesare din ANRM… Acesta a încercat ”recrutarea” unei surse în cercul relațional al președintelui ANRM, dar demersurile sale au fost stopate de către persoane care l-au recunoscut… Nu, nu este vorba de ofițerii SRI, aceștia fiind ocupați cu inventarea de informații, normal! Așa că ”generalul sri” Dan Grigoriu, împreună cu Dorin Iacob l-au contactat pe politicianul Arsene Ionel, care controlează grupul infracțional aflat la conducerea ANRM! În noul context, Arsene Ionel și-a mutat protejata, adică pe Oana Bulai, la Salrom. Adică șarlatanii controlează societatea care deține licența (n.n.Salrom), dar și grupul infracțional care trebuie să aprobe transferul licenței către o altă firmă!”, a arătat Sorin Prioteasa. Acesta oferă informații extrem de interesante, afirmând că firma pregătită să preia licența a fost înființată în Marea Britanie, în decembrie 2018, iar 75% din acțiuni sunt deținute de un englez născut în 26 martie, de ziua SRI-ului (sic!). Însă, în opinia lui Prioteasa, lucrurile sunt destul de complicate și grave.

„Ținând cont de faptul că atât ”generalul” Dan Grigoriu, cât și Dorin Iacob au legături cu un fost director SRI, a cărei nepoată este soția unui fost șef al Direcției Generale Securitate Economică, e cam greu de crezut că se va încerca stoparea transferului licenței. Totuși, sper că în instituția numită SRI, mai există și oameni care gândesc…Pentru cei care nu știu, grafitul, în afară de creioane și acumulatori, mai are și altă utilitate! În principiu, mărești randamentul unui reactor nuclear, dar și durata de viață a barei de uraniu! Zăcămintele care pot fi utilizate în obținerea de grafen sunt destul de puține”, a mai arătat Prioteasa.  

(Foto: Facebook/Oana Bulai si Facebook/Neculai Puscasu)

Daniel MURARU

Citeste si:

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

Revoltător! Au pus șef la Compania Sării un personaj cu cazier fiscal. Ursărescu jr., lovitură de 3,3 milioane de lei

Facebooktwitterlinkedin

8 Comentarii la Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

 1. V.Vasile   februarie 15, 2019 at 6:00 pm

  A,stati asa, zacamintele de grafit emana la exploatare un praf negru ? Daca da, avem ,,dragii mei nemteni,, un mare specialist care nu cuvanta, tine umbrela sefului si pricepe semnele de la prognoza meteo(vezi la tv in dreapta jos). Daca e ca negrul de fum de la vulcanizare Tg. Neamt, gata ne-am scos, pe langa apa grea, cuprumin, chestia asta cu grafitu, e par la ceas pt unul care a luat examenele cu creionul chimic in gura.
  Vai mama noastra, cine administreaza bogatiile tarii, cred ca impuscatul s-a rasucit….

  Răspunde
 2. mihnea1   februarie 15, 2019 at 9:06 pm

  Uitandu-ma doar la fotografii imi vine in minte o singura replica: strans uniti in jurul conducatorului iubit. Toti oportunistii judetului, unii autodeclarati apolitici, zambind la fiecare vocala sau respiratie a sefului lor. O mimoza cu un (***) devenita cea mai “importanta” femeie a judetului. Unii dintre cei prezenti in fotografii vor deveni victimele autodeclarate ale regimului psd-ist dupa ce acesta se va fi terminat. Curand. Referitor la miza mimozei, daca-mi este permis jocul de cuvinte, e clar ca acest grup infractional organizat are drept unic scop inavutirea cu orice pret. Chiar cu pretul condamnarii la puscarie dupa ce vor fi alungati de la putere. Gunoaie.

  Răspunde
 3. Dorina   februarie 16, 2019 at 7:48 am

  Doamna a trecut (***) printr-un liceu la Roman, după aceea a fost câțiva ani (***), a strâns ceva bănuți, și-a deschis un salon de coafură și masaj în Roman, a cumpărat terenuri în jurul orașului și, între timp, a absolvit o facultate, deci este licențiată.S-a măritat, dezmăritat, PDL-izat, PSD-izat. Asta e ascensiunea de succes a unui tânăr.Vă amintiți de Elena Udrea?Am o vagă impresie că, peste câțiva ani, doamna Bulai își va căuta exil prin Coasta de Fildeș.Ca să nu ajungă la ocnă(de sare).

  Răspunde
 4. koss   februarie 16, 2019 at 12:59 pm

  Doar Tepes , mai poate salva ceva din aceasta tara !!! Sinecuri tradatoare , in posturi cheie !! Astea sunt meritele si valorile politicienilor din Romania ..Mama ei de *coregrafie * politica !!!

  Răspunde
 5. Dorina   februarie 16, 2019 at 1:37 pm

  (***) si (***) sunt cuvinte jignitoare? Se supără Mihai Petre.Nu folosesc niciodată cuvinte care nu pot fi suportate de hârtie.

  Admin.: Nu, nu sunt cuvinte jignitoare, numai ca nu stiu nici ce performante a avut domnisoara in liceu si nici ce activitati a desfasurat dupa… Din CV nu reiese ca ar fi prestat activitatea pe care o mentionati d-voastra. Problema este ca s-a tot spus, dar fara sa-si asume nimeni, ba una, ba alta… Daca dumneavoastra va asumati, cu nume si prenume, ceea ce sustineti, comentariul nu va fi cenzurat. Va garantez.

  Răspunde
 6. Nicu Gherman   februarie 16, 2019 at 9:15 pm

  Daca ar avea contor la boticu ala mancaoar mama de iumista ce e ea cred ca ar indica distanta de la Piatra la sediu SALROM

  Răspunde
 7. Iolanda   februarie 17, 2019 at 12:12 pm

  Ce tupeu !
  Dar iti dai seama de caracterul ei, dupa fotografiile postate!
  Stati liniștiti – pentru ca nu mai este mult pana departe !

  Răspunde
 8. Anton cu capul de carton   februarie 18, 2019 at 12:07 pm

  Da, da!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.