Unul dintre piloșii de la ABA Siret Bacău a „boțit” Duster-ul de serviciu. Mașina, folosită la naveta pe ruta Piatra Neamț – Bacău

2
418

Asta da performanță: să te angajezi în sistemul de stat fără să susții niciun concurs, având de partea ta doar relațiile, compania să-ți pună la dispoziție o mașină si carburanți pentru a face naveta zilnic vreo 120 kilometri, iar tu să distrugi autovehiculul într-un accident rutier. Nu este o poveste, ci cruda realitate ce are în centru pe unul dintre piloșii din Neamț, angajat la Administrația Bazinală de Apă Siret Bacău. Numărul nemțenilor angajați la ABA Siret pe baza pilelor, cunoștințelor și relațiilor ar fi depășit, spun sursele noastre, cota 10, iar despre unii dintre ei v-am povestit în urmă cu câteva zile. Că angajările au fost făcute, după cum spune liderul Federației „APEHID”, fără respectarea Contractului Colectiv de Muncă, probabil interesează mai puțin pe cei care ar trebui să declanseze o anchetă. Lăsând la o parte modul jenant prin care au fost angajați, piloșii de la Piatra Neamț beneficiază de un regim preferențial, ABA Siret Bacău punându-le la dispoziție un autoturism pentru a face naveta zilnic de la Piatra Neamț la Bacău. Vorbim de aproximativ 120 de kilometric dus – întors. Tărășenia a ieșit la iveală în momentul în care autoturismul folosit de către piloși, un Duster argintiu înmatriculat BC 07 ZEF, proprietatea ABA Siret Bacău, a fost avariat într-un accident rutier. Cel care se afla la volan este Cristian Doru Rusu, angajat la ABA Siret în luna octombrie a anului trecut. Informația inițială indică faptul că Rusu ar fi venit, vinerea trecută, cu mașina instituției la Piatra Neamț, unde a fost implicat într-un accident rutier, Duster-ul fiind avariat serios pe partea dreaptă. Datele noastre arată că, într-adevăr, autoturismul Duster BC 07 ZEF, condus de Cristian Doru Rusu, a fost implicat într-un accident rutier, fără victime, luni, 11 februarie, undeva între Piatra Neamț și Bacău. În autoturism s-ar fi aflat mai mulți pietreni, salariați ai ABA Siret, care fac naveta de la Piatra Neamț la Bacău. Se pare că cei din conducerea insitituției le-au pus la dispoziție piloșilor din Piatra Neamț, autoturismul cu tot cu combustibilul necesar, pentru a face naveta la serviciu. Cică așa prevede Codul Muncii în cazul angajaților detașați. Problema este că cei despre care atacul.ro a vorbit au fost detașați cu încălcarea legii, ajungând la ABA Siret Bacău de la firme private, la solicitarea lor. Aplicând acest principiu înseamnă că orice angajat al unui SRL se poate transfera oricând la ABA Siret Bacău. Ceea ce, evident, nu se poate decât dacă are pile acolo unde trebuie. Așadar, pietrenii angajați pe pile la ABA Siret Bacău fac naveta pe banii și cu mașina instituției. Asta în condițiile în care angajați ai altor structuri de stat se plâng că nu au bani pentru combustibilul mașinilor de serviciu.

Doru Cristian Rusu a fost detașat în octombrie 2018 la ABA Siret Bacău, de la ADI Urbatrans Piatra Neamț. Rusu solicita, în 3 octombrie 2018, aprobarea cererii de angajare la ABA Siret, pe o funcție de inspector la Inspecția bazinală de apă. O zi mai târziu, șefii ABA Siret aprobau cererea lui Rusu fără să țină cont, de exemplu, că acesta venea din funcția de inspector trafic la ADI Urbtrans. Ce treabă are jobul de inspector trafic cu cel de inspector Ape, numai cel care a aprobat detașarea ar putea spune. Noi sperăm să o facă rapid în fața organelor de cercetare penală. În trecut, Rusu a fost angajat la Publiserv și a candidat din partea PMP la Consiliul Local Piatra Neamț, la alegerile din 2016. Sursele noastre afirmă că și-ar fi dat demisia din PMP, iar acum ar fi simpatizant/membru PSD, fiind un apropiat al viceprimăriței Luminița Vârlan. Nu știm când și cum a fost angajat Rusu la Adi Urbatrans, pentru că directorul Adrian Grigoraș nu a răspuns apelurilor noastre.

(Sursa foto: olx.ro)

Daniel MURARU

Citeste si:

Angajările piloșilor la Apele Române. Lider de sindicat: „Instituțiile abilitate în combaterea corupției ar trebui să se autosesizeze!”

http://atacul.ro/2019/02/14/angajarile-pilosilor-la-apele-romane-lider-de-sindicat-institutiile-abilitatea-in-combaterea-coruptiei-ar-trebui-sa-se-autosesizeze/

2 comments

  1. janel iosub 15 februarie, 2019 at 14:17 Răspunde

    Tot asa, insa mai rau au facut Dusterul de la Locativserv praf si cica l-au carpit, insa numai masina nu mai era. (***) de la curtea de conturi trimisi de o (***) cu functie mare la judet, s-au facut ca ploua!! Pai bai (***) dauna era de 820 de milioane lei vechi, iar eu cand conduceam acea masina altii imi pupau dosul rau tare, insa eu am lasat masina cu 18.000 de km la bord si impecabila. Asa se intampla cand nu e bunul tau si muncit de tine!!

  2. mihnea1 15 februarie, 2019 at 21:17 Răspunde

    Hoti, prosti si ghinionisti. Dar m-a amuzat asocierea valabila in cazul unui invinuit (in curand), de la inspector trafic si cea de inspector la ape. Fantastic ce nenorociri produc penalii astia in institutiile statului. Ca sa nu mai spun ca ditamai inspectorul de trafic accidenteaza masina institutiei. Revin, hoti, prosti si ghinionisti.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.