Surse. Deputatul Cozmanciuc ar vrea în PSD. „Locotenenții” săi au făcut deja pasul

2
3023

 

Scena politică locală începe să se agite puternic înainte de a intra în cel mai zbuciumat an electoral de după Revoluție. Strategii,  analize, sondaje, racolări de membri, toate fac parte din scenariul electoral autohton. Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, cele mai spectaculoase „transferuri” apar în perioada electorală, atunci când partidele încearcă să aducă în propria curte cât mai mulți membri, fie oameni care nu au mai avut de-a face cu politica, fie membri ai altor partide politice. 

În Neamț, ultimele două mișcări din zona politică, fuziunea Alianței pentru Patrie cu Alianță Național Țărăniști (parte a Alianței AUR) și înregimentarea în PSD a celor doi consilieri județeni, Daniel Vasiliu și Adrian Hopșa, plus a primarului de Gârcina, Mihai Gontaru, scoate în evidență, de fapt, freamătul electoral. 

În acest context, în cercurile politice a început să circule o informație interesantă, care se referă la trecerea deputatului PNL de Neamț Mugurel Cozmanciuc în tabăra pesedinstă. Pentru mulți, această informație era de neconceput în urmă cu 3 ani, când Cozmanciuc era președintele PNL Neamț. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar zvonul că fostul șef al PNL vrea în PSD are parfum de credibilitate.

Ce-i drept, în acest moment, viitorul politic al lui Cozmanciuc, care si-ar mai dori un nou mandat de parlamentar, este incert. Șansele  să prindă un loc eligibil pe listele PNL Neamț sau într-o altă organizație liberală, la alegerile parlamentare de anul viitor, sunt aproape nule.

Astfel, situația îl obligă să caute soluții, iar mișcarea consilierilor Vasiliu și Hopșa, considerați oamenii săi, întărește zvonul că Mugurel Cozmanciuc ar vrea la PSD. Însă lucrurile nu par deloc simple. Dacă în cazul Vasiliu și Hopșa, care au fost dați afară din PNL, în urmă mai bine cu un an, pentru afinitățile pe care le aveau cu PSD și cu infractorul Ionel Arsene, este de înțeles de ce social democrații le-au deschis porțile celor doi. Întrebarea e de ce ar face acest lucru și pentru Cozmanciuc?

Ce plus ar aduce Cozmanciuc PSD-ului. În primul rănd, fostul lider al liberalilor nemțeni, judecat și achitat într-un spectaculos dosar de corupție, a avut o bună relație cu fostul șef al CJ, Ionel Arsene, iar numirea lui Hopsa pe postul de șef al agenției RAR Neamț întărește acest lucru. De asemenea, întâlnirile de taină ale lui Cozmanciuc cu Arsene, la o mănăstire din județ, au căpătat notorietate Un motiv în plus ca actuala conducere a PSD Neamț, care a rupt legăturile cu fugarul Arsene, să se gândească de două ori înainte de a spune „da”. 

De asemenea, și în PSD sunt cereri multe pentru locuri eligibile la parlamentare, așa că cine și-ar dori încă un concurent la râvnitele posturi.

Evident este că Mugurel Cozmanciuc ar putea să fie primit în PSD, însă șansele ca să obțină un loc eligibil la parlamentare vor fi destul de mici. E greu de crezut că Daniel Harpa, șeful PSD Neamț, va risca să strice atmosfera din partid în perioadă electorală. 

Cozmanciuc ar putea să fie ajutat și de la centru, însă asta depinde și de ceea ce va putea să ofere social-democraților, în afară de experiență politică.

Mugurel Cozmanciuc a pierdut funcția de președinte al PNL Neamț, după ce DNA l-a inculpat pentru fapte de corupție. Procurorii l-au acuzat că ar fi pretins bani de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă Costel Alexe, ministrul Mediului la acea dată, în vederea numirii unei persoane agreate la șefia Administrației Naționale Apele Române, o instituție cu un buget de sute de milioane de euro pentru investiții.

Cozmanciu a fost judecat și achitat de Înalta Curte de Casație.

D. MURARU

 

CITEȘTE ȘI: 

Deputatul Cozmanciuc, achitat într-un dosar, vizat în altele. Ce caută procurorii DNA

 

Cozmanciuc și Marcoci, achitați în dosarul „Combinații pentru controlul Apelor Române”

Oficial! Hopșa, omul liberalului Cozmanciuc, șef la RAR Neamț cu susținerea PSD și a lui Arsene

Hopșa, șeful RAR Neamț și mâna dreaptă a deputatului Cozmanciuc, are probleme mari cu Fiscul

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. voica 24 noiembrie, 2023 at 17:49 Răspunde

    Poate pleaca si el dupa (***), ca erau prieteni , si cu Popescu Mihail zis Miky „combinatorul „, de la Apele Romane, multi au intrat la puscarie si lista este deschisa inca , la toate ABA-urile !!!

  2. Constantin 27 noiembrie, 2023 at 09:04 Răspunde

    Nu ar fi mai bine ca acest individ sa plece la mama lui la Suceava.Ce beneficii are judetul Neamt ca tot pripaseste indivizi din alte judete pe la noi.Si mai terminat-o cu aiureala de a pleca de la pnl la psd si invers si mai schimbati oamenii ca de 30 de ani ne-am cam plictisit de impotenta politica a indivizilor.A plecat Arsenie sa dispara toata gasca lui.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.