Firma șefului RAR Neamţ, consilierul județean Adrian Hopșa, a intrat în faliment. Are datorii la stat de peste 7 milioane de lei

1
6557

 

Adrian Hopșa (foto), șeful reprezentanței RAR Neamț, are probleme serioase cu firma Uber Nord-Este SRL Iași, unde este asociat unic, recent Fiscul cerându-i falimentul pentru o datorie de peste 7 milioane de lei. Informația aparține supervizor.ro, publicație care mai menționează că stopajul la sursă (pedepsit penal) reprezintă peste 2 milioane de lei din totalul datoriei.

Situația nu îl pune deloc într-o lumină favorabilă pe Hopșa, care continuă să ocupe o funcție importantă la stat, dar și pe cea de consilier județean PNL în legislativul Consiliului Județean Neamț.

Conform supervizor.ro, Uber Nord-Est SRL Iași a intrat direct în faliment la solicitarea Fiscului, conform unei decizii a Tribunalului Iaşi, pronunțată pe data de 8 noiembrie 2023, cererea find depusă de AJFP Iaşi pe 9 mai 2023.

Societatea Uber Nord-Est SRl îl are ca unic asociat pe Florin Adrian HOPŞA. Acesta nu este şi administrator, funcţia fiind deţinută oficial de Marius Constantin IFRIM, un individ din Răducăneni (judeţul Iaşi), care, spun aceleași surse, mai „figurează ca asociat şi administrator la două firme dubioase din Iaşi – JOHNNYY MDC SRL (CUI/CIF: 44587080) şi MAXXIMO ASSOCIATES SRL (CUI/CIF: 43512730)”.

Firma la care Hopșa este asociat unic nu a depus bilanţurile pentru 2021 şi 2022, însă site-ul ANAF arată că situaţia este complicată, pentru că datoriile la stat sunt de 7.248.376 lei (la 30 septembrie 2023).

Structura datoriilor: bugetul de stat – 4.709.600 lei; bugetul asigurărilor sociale de stat – 1.813.425 lei; bugetul asigurărilor pentru şomaj – 0; bugetul asigurărilor de sănătate – 725.351 lei.

Conform sursei citate, această sumă (la care accesoriile nu au mai fost indexate de câteva luni) „include o componentă semnificativă de stopaj la sursă. Mai exact, valoarea contribuţiilor la Pensii şi Sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la bugetele corespunzătoare este de 2.204.318 lei (plus accesorii de 334.458 lei)”.

Suma este considerabilă, iar Fiscul are la îndemână mai multe pârghii pentru a regla situația. Rămâne de văzut dacă le va și folosi.

Pentru Hopșa nu este singura problemă cu care se confruntă. Anul trecut, în vară, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) l-au reclamat procurorilor că nu și-a declarat veniturile obținute din jocurile de noroc, de peste 100.000 de lei.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către  HOPȘA ADRIAN FLORIN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din  jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Hopșa este un apropiat al deputatului PNL de Neamț Mugurel Cozmanciuc, cel care a condus filiala județeană a partidului până a fost trimis în judecată de DNA pentru corupție. Hopșa a ajuns șef la RAR Neamț cu sprijinul lui Arsene, fostul șef al Consiliului Județean Neamț și PSD Neamț.

D.MURARU

Citește și:

Hopșa, șeful RAR Neamț și mâna dreaptă a deputatului Cozmanciuc, are probleme mari cu Fiscul

Oficial! Hopșa, omul liberalului Cozmanciuc, șef la RAR Neamț cu susținerea PSD și a lui Arsene

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.