Polițist acuzat că a rupt în bătaie un tânăr. Cazul se află pe biroul procurorilor

0
2357

 

Un eveniment petrecut în noapte de 27 spre 28 octombrie, în Izvorul Muntelui (Bicaz), în apropierea intersecției cu DN 15 (Bicaz-Poiana Teiului), în care a fost implicat un echipaj de poliție și doi tineri, de 35, respectiv 31 de ani, face obiectul unei anchete penale, dar și a unei verificări operate de lucrătorii Biroului Intern din cadrul Poliției Neamț. Unul dintre polițiștii care făceau parte din echipaj este acuzat de tânărul de 31 de ani, Radu G., că l-ar fi încătușat și lovit, în mod repetat, cu picioarele și cu un obiect contondent.

A luat bătaie chiar dacă a fost cooperant

Incidentul a avut loc în jurul orei 01.30, când cei doi tineri se deplasau cu un autoturism spre Bicaz, la volan fiind bărbatul de 35 de ani. Când au ajuns la 200-300 de metri de intersecția DJ 155 F (Izvorul Muntelui – Durău) cu DN 15 (Bicaz – Poiana Teiului), șoferul a observat un echipaj de poliție, a tras imediat pe dreapta și a fugit în pădure. Speriat, Radu G. care se afla pe scaunul din dreapt față, a sărit și el din autoturism și a fugit. Tânărul spune că a relizat imediat că, de fapt, nu are niciun motiv să fugă, pentru că nu a comis nici o ilegalitate. S-a oprit din alergare și a fost ajuns din urmă de polițiștii care porniseră deja în urmărirea lor. De aici, spune Radu G., a început calvarul, pentru că unul dintre polițiști a devenit agresiv, iar după ce l-a încătușat l-a lovit în mod repetat.

Lucrătorul de poliție, spun sursele noastre, ar activa în cadrul Postului de Poliție Bicazu Ardelean. Asta s-ar fi întâmplat chiar și în condițiile în care victima a fost cooperantă. Tânărul i-a spus lucrătorului de poliție că nu posedă permis de conducere și că nu el conducea autoturismul. I-a spus numele celui care se aflase la volan și fugise în pădure, însă degeaba, pentru că bătaia a continuat.

A doua zi, pe 28 octombrie, Radu G. s-a deplasat la sediul Poliției Bicaz, unde a reclamat că a fost agresat de unul dintre polițiști. Sesizarea a fost transmisă pentru a fi verificată de Biroul de Control Intern din cadrul Poliției Neamț. Mai mult decât atât, Radu G. a sesizat și procurorii în legătură cu cele întâmplate, în acest sens fiind întocmit un dosar penal. El a depus la dosar și un certificat medico-legal din care rezultă că a suferit leziuni la nivelul capului și coapsei.

Ce spun polițiștii

Din datele prezentate de polițiști rezultă că tânărul, în vârstă de 35 de ani, care se afla la volan și a fugit la vederea echipajului de poliție, era băut. El a fost depistat ulterior pe raza orașului Bicaz. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul lui Radu G., care acuză că a fost agresat, testarea a evidențiat o concentrație 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 27 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, pe DN 15, în localitatea Bicaz, au observat un autoturism care ar fi oprit brusc pe partea dreaptă a sensului de mers, din acesta coborând două persoane care ar fi fugit spre o zonă de pădure. Polițiștii au pornit în  urmărirea persoanelor în cauză, iar la o distanță de aproximativ 100 m de autoturismul, într-o rigolă din zona râului Izvorul Muntelui a fost identificată una dintre persoane, un bărbat în vârstă de 31 de ani. În urma verificărilor efectuate a fost identificată și depistată, pe raza orașului Bicaz și a doua persoană, un bărbat în vârstă de 35 de ani. Deoarece la acel moment nu s-a putut stabili care dintre cele două persoane ar fi condus autoturismul, ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 31 de ani și o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 35 de ani. Ulterior, urmare a verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, autoturismul a fost condus de bărbatul de 35 de ani, acesta fiind sancționat contravențional și fiind dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile”, ne-a transmis Biroul de presă al Poliției Neamț.

Sursa foto: www.cartoonbrew.com

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.