Informații bombă despre vila de lux de pe malul Lacului Snagov, unde a fost fotografiat baronul Arsene. Legătura cu fiul cumătrului Ginel

1
3786

Anul trecut, în luna decembrie, publicația atacul.ro dezvăluia în exclusivitate că firma Ștef Edil CDP, cu sediul în Săvinești (Neamț), controlată de rude de-a omului de afaceri Gheorghe Gh. Vlasie, zis și Ginel, cumătrul infractorului fugar Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, construiește o vilă de lux situată pe malul Lacului Snagov. De fapt, nu era vorba despre o construcție nouă, ci de o modificare radicală a unei vile ce fusese ridicată în anii 2000.

Câteva luni mai târziu, la mijlocul lunii februarie 2023, cu aproximativ o lună înainte de a fi condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, Ionel Arsene a fost fotografiat exact în curtea în care se află vila modernizată de firma Ștef Edil CDP SRL. Arsene se deplasase acolo cu autoturismul de serviciu, BMW-ul X6 (NT-01-WNT) al Consiliului Județean Neamț, într-o zi de muncă. Ce căuta infractorul fugar, cu autoturismul de serviciu, la o investiție a unei firme controlate de apropiați ai lui Ginel, numai autoritățile ar putea să afle.

Investiția de la Snagov, pe lângă faptul că aparține unei firme la care, în urmă cu ceva ani, Ginel a fost administrator, a avut legătură și cu fiul celui din urmă – Eugen Ginel Vlasie.

Atacul.ro a aflat că, inițial, vila de pe malul Lacului Snagov a fost cumpărată, în vara anului 2020, la licitație de firma Helgra Decora SRL, unde, la acea dată, asociat unic era Eugen Ginel Vlasie – fiul lui Ginel, care este asociat în mai multe societăți cu Alexandru Arsene, fiul lui Ionel. Vila, cu o suprafață construită desfășurată de 259 mp, și terenul, în suprafață de 1.400 mp, au fost achiziționate cu prețul de aproape 130.000 de euro de la o firmă de lichidare din Brașov. Proprietatea aparținuse unei agenții de turism (cu sediul în Brașov) intrată în insolvență/faliment și căreia i-au fost scoase bunurile la vânzare pentru recuperarea datoriilor.

La mijlocul lunii septembrie 2022, cu o lună înainte de a cere insolvența firmei Helgra Decora SRL, de unde, în noiembrie, Ginel jr. a renunțat la părțile sociale, vila și terenul de la Snagov apar în proprietatea Ștef Edil CDP SRL.

Mișcarea pare a fi avut drept scop punerea la adăpost a investiției de pe malul Lacului Snagov, însă acest aspect ar putea fi lămurit de cei în drept.

Investiție masivă

În prezent, noua proprietate a suferit modificări majore, fiind transformată într-un loc de lux. Noul proprietar nu s-a uitat la bani și a operat schimbări radicale, vila fiind modificată aproape integral. A fost schimbată tencuiala, acoperișul, dar și gardul din beton. Vechiul gard din beton a fost schimbat cu unul mai solid și mai înalt, astfel încât din exterior nu se mai vede nimic înăuntru. De asemenea, arhitectura este cu totul alta, semn că noul proprietar nu a agreat vechea „față” a construcției. În imaginile din satelit, din aprilie 2023, se observă și investițiile din spatele casei, unde au apărut o piscină modernă și un debarcader, proprietatea fiind situată pe un braț al Lacului Snagov. Amplasamentul, cu ieșire la lac, permite folosirea ambarcațiunilor.

Google Earth – Imagini satelit (aprilie 2023):

Așa arăta vila în vara anului 2009:

 

…și așa arăta în august 2023:

Se observă cu ochiul liber că cel care a investit aici nu s-a uitat la bani și a cheltuit sume mari pentru a transforma proprietatea într-una de lux.

Ștef Edil CDP și contractele cu Consiliul Județean Neamț

Informațiile atacul.ro arată că la Snagov au lucrat muncitori de la firma Ștef Edil CDP, adică societatea care are încheiate câteva contracte grele cu Consiliul Județean Neamț, condus, până în martie, de Arsene. Una dintre lucrări este noul complex de la Vad-Dragomirești, care a devenit funcțional în urmă cu o lună și despre care atacul.ro a scris în mai multe rânduri.

În ultimii ani, societatea Ștef Edil CDP a demarat afaceri de anvergură, în special în județul Neamț. A cumpărat activele Petrocart, construiește blocuri de locuințe pe un teren obținut în condiții suspecte de la firma Drupo SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

În paralel, prestează, pe bază de contract, lucrări pentru Consiliul Județean Neamț sau pentru alte entități bugetare.

Ștef Edil CDP face parte din asocierea de firme care execută, pentru CJ Neamț, lucrări de întreținere a drumurilor județene, valoarea contractului fiind de peste 23 de milioane de lei, fără TVA.

Recent, o altă asociere din care face parte și Ștef Edil CDP a câștigat licitația pentru reparația podului de la Girov (13,8 milioane de lei, fără TVA).

Firma Ștef Edil CDP are calitatea de parte responsabilă civilmente într-un dosar de evaziune fiscală, grup infracțional organizat și spălare de bani, aflat pe rolul instanței Tribunalului Neamț. În respectivul dosar are calitatea de inculpat, printre alții, și Gheorghe Vlasie, zis și Ginel. Acesta, din iunie și până în octombrie 2016, a fost administrator al firmei Ștef Edil CDP.

Denumirea firmei apare într-un alt dosar, cel al furtului de mii de tone de nisip dintr-o zonă a comunei Bârgăuani. O parte dintre utilajele folosite la exploatarea ilegală a nisipului, care era transportat la stația de sortare de la Săvinești a firmei Aqua Parc SRL, aparținea firmei Ștef Edil. Dosarul cu pricina, care îl are ca personaj principal pe George Trifan, coleg de dosar cu Ginel, se află la Judecătoria Piatra-Neamț. Cei doi, Trifan și Ginel, plus administratorul firmei Antrepriza de Construcții Drumuri și Poduri (fosta Aqua Parc SRL) sunt judecați în acest dosar, care se află în faza de camera preliminară.

D.MURARU

Citește și:

Inculpatul Arsene, cu BMW-ul de serviciu în „inspecție” la o vilă de lux de lângă București. Imobilul, construit de o firmă apropiată de Ginel

Fiul lui Ginel a ieșit dintr-o firmă cu datorii uriașe imediat după ce aceasta a intrat în insolvență

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Liviu 9 noiembrie, 2023 at 17:18 Răspunde

    Văd astăzi, în presa centrală, că avocații valutistului au făcut plângere la CEDO într-o încercare disperată de a-l salva de pușcărie, motivând că are probleme psihice și tentative suicidale. Dar dacă judecătorii români îl achitau se vindeca nemernicul? Dacă-l repuneau în funcție la CJ se vindeca valutistul? Dacă stătea pe mormanul de bani nu se mai sinucidea? Ce gunoi de om. Stai că îți vin din urmă belelele. Ce ai avut acum au fost nimicuri.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.