Fiul lui Ginel a ieșit dintr-o firmă cu datorii uriașe imediat după ce aceasta a intrat în insolvență

1
4330

Eugen Ginel Vlasie, fiul mult mai cunoscutului său tată – Gheorghe Ghe. Vlasie, zis și Ginel, cumătrul inculpatului Arsene, șeful din fruntea Consiliului Județean Neamț, gestionează la nici 21 de ani afaceri de anvergură. Recent, una dintre firmele unde Eugen Ginel Vlasie era asociat unic, Helgra Decora SRL, a intrat în insolvență la propria cerere, datoriile ridicându-se la câteva zeci de milioane de lei.

Conform supervizor.ro, Eugen Ginel Vlase a pasat firma lui Nicolae Cristian Cadare, la puțin timp după ce aceasta a intrat în insolvență. Tranzacția, considerată „dubioasă” de către cei de la supervizor.ro, a fost perfectată pe 23 noiembrie 2022, când asociatul unic Eugen Ginel Vlasie și-a aprobat retragerea din societate, cesionând părțile sociale către Nicolae Cristian Cadare. Ginel Jr. a fost unic asociat, iar Ionuț Bogdan Varvara a avut calitatea de administrator, iar după deschiderea procedurii de insolvență a fost numit administrator special.

O altă tranzacție a avut loc în septembrie 2022, cu o lună înainte de insolvența Helgra Decora SRL, când societatea a cesionat părțile sociale deținute la X-Cape Club SRL, către Neculae Cadare, care a devenit unic asociat. Conform sursei citate, administratorul judiciar provizoriu Capital Insol SPRL Iași ar trebui să solicite anularea acestei cesiuni.

Datoriile la stat ale societății Helgra Decora depăşesc 2,14 milioane lei, cu cel puţin o treime stopaj la sursă. Societatea a intrat în insolvenţă în octombrie, motivând că se confruntă cu o insuficienţă a fondurilor băneşti pentru plata datoriilor exigibile în sumă de 72.603.098 lei.

Societatea avea, afirmă aceeași sursă, la finele lunii septembrie 2022 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 2.141.355 lei, sumă din care cel puţin o treime este stopaj la sursă, în special contribuții la „Pensii” reţinute de la angajaţi şi nevirate la stat – 734.564 lei (plus accesorii de 28.748 lei).

D.M.

Citește și:

Băieții cumătrilor Arsene și Ginel, o nouă afacere cu energie. Firma, în sediul fostei societăți Carom Onești

O firmă din anturajul lui Ginel are datorii de 11,5 milioane de lei la stat. Stopajul la sursă ar fi de peste 2,2 milioane de lei

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Făt frumos 5 decembrie, 2022 at 20:21 Răspunde

    Ce fac instituțiile statului de drept de nu iau măsuri, dorm în papuci, se scarpină undeva sau vânează babele cu ghiocei la piata mare!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.