Ungurii investesc masiv în Harghita. În ce au „băgat” peste 5 milioane de euro

0
7362

Ungurii investesc masiv în județul Harghita, ultima operațiune, în valoare de peste 5 milioane de euro, fiind realizată în luna septembrie, arată Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). Suma, 5.048.194 de euro, reprezintă investițiile realizate de 4 societăți străine ce își derulează activitățile în acest județ, din care 5.045.800 de euro aparțin companiei Waberer’s România SA, din Miercurea-Ciuc, ce are ca obiect de activitate transporturi rutiere de mărfuri.

În clasamentul primelor 40 de societăţi, realizat de ONRC după participarea străină la capitalul social total subscris, în echivalent valută, Waberer’s România SA se află pe locul 6, înainte și după doi mari investitori din București.

Considerabila sumă a propulsat acest județ pe locul 3 în țară, după valoarea capitalului, iar numărul companiilor care și-au majorat capitalul social în septembrie, a clasat Harghita pe locul 7.

În ceea ce privește firmele noi, în județul Harghita au fost înmatriculate 7 societăți comerciale, al căror capital social a însumat 1.360 de euro (locul 10 la nivel național).

 Județul Neamț este la polul opus, deoarece firmele străine, care au afaceri în acest județ, nu au făcut nicio investiție în septembrie, iar în privința firmelor cu capital strain nou înmatriculate, în septembrie a fost înregistrată o singură firmă cu un capital social de 20 de euro.

Alte județe, precum Tulcea, Olt sau Vaslui, nu au înregistrat niciun investitor străin nou, în septembrie.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.