Articol din Atacul.ro plagiat de un deputat AUR și transformat în interpelare parlamentară

1
1952

 

De-a lungul existenței sale, Atacul.ro a pus accent pe dezvăluirea derapajelor înregistrate în viața politică și administrativă a județului Neamț, acordând atenție deosebită modului în care sunt cheltuiți banii publici. Nu de puține ori, investigațiile publicate de atacul.ro au fost preluate de publicații locale și naționale, dar și de televiziuni. Mulți dintre jurnaliști au indicat sursa, așa cum este firesc, însă au fost și situații, deloc puține, când munca redactorilor atacul.ro a fost efectiv furată de diverse ziare, care au copiat articole fără a menționa sursa. Unii ziariști ai publicațiilor centrale, ca să nu citeze sursa atacul.ro, din motive necunoscute de noi, menționează că au fost preluate din „presa locală”. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care pe pagina Atacul.ro scrie negru pe alb că „Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată”.

Politicieni – plagiatori

În ultima perioadă, ne confruntăm cu un nou fenomen, astfel că pe lângă cei câțiva colegi de breaslă care copiază articole din atacul.ro fără să menționeze sursa, au apărut și politicieni care fac același lucru. Dacă deputatul USR Iulian Bulai doar s-a „inspirat” din articolele noastre (fără să citeze sursa) atunci când a redactat un comunicat de presă cu privire la camioanele încărcate cu bușteni care traversează prin albia râului Bistrița, despre deputata AUR Dumitrina Mitrea (foto) putem spune clar că ne-a plagiat. Contactată de  atacul.ro, Dumitrina Mitrea și-a cerut scuze pentru comportamentul nepotrivit, menționând că vina aparține „unei consiliere care a documentat subiectul”. În fapt, inclusiv opiniile autorului au fost copiate din atacul.ro și redate ca și cum ar fi aparținut deputatei AUR.

Intră în atribuțiile demnitarilor ca atunci când sesizează comiterea unor fapte ilegale sau care afectează viața comunității să se implice și să tragă semnale de alarmă prin interpelări în Parlament. Asta nu înseamnă copierea articolelor de presă, însușirea efectivă a acestora.

Articolele cu centrul de la Vad-Dragomirești i-au atras atenția deputatei 

Articolele care au inspirat-o atât de mult pe deputata Dumitrina Mitrea sunt cele referitoare la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Vad-Dragomirești, acolo unde există 56 de angajați, dar niciun bolnav internat. Atacul.ro a prezentat situația aberantă și a cerut informații de la DGASPC Neamț. Într-un articol publicat în data de 4 iunie – Șefii DGASPC Neamț, la serviciu ca pe propria moșie. Ce are de ascuns conducerea instituției în cazul angajaților plătiți degeaba”, atacul.ro a publicat și întrebările (foto jos) pe care le-a adresat conducerii DGASPC Neamț în luna mai și la care nu primiseră răspunsuri.

Hop și interpelarea

În data de 20 iunie, deputata Dumitrina Mitrea a avut o interpelare la adresa ministrului Muncii de la acea dată, Marius Budâi, în care solicita „Clarificări asupra situației de Ia noul Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatricä din Vad-Dragomirești, județul Neamț”.

Conținutul interpelării este inspirat din articolele atacul.ro, iar mai mult decât atât, întrebările pe care deputata AUR le adresează ministrului Muncii sunt aceleași ca acele formulate de atacul.ro și adresate DGASPC Neamț.

Fragment din interpelarea deputatei AUR, în care se vede clar că întrebările adresate ministrului Budâi sunt furate din articolul publicat în atacul.ro:

 

D.MURARU

Citește și:

Lemnarii și-au făcut drum prin râul Bistrița. Mii de metri cubi de bușteni, din pădurile statului, transportați direct prin albia cursului de apă

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. MGM 18 august, 2023 at 00:12 Răspunde

    De la o madam senator care se poza cu infractori de drept comun pe legea apelor în Alexandru cel Bun promitandu-le ca face lobby sa ii scape de problemele penale, la ce sa te aștepți? Dacă tot apare și mister Bulai în articol menționat, îl adaug și eu: un alt mare politician de carton care n-a mișcat un pai deși scandalul podurilor ilegale la nivel national, a plecat din curtea lui, de la Neamț. A pardon, a mișcat, se lingusea pe lângă Rotaru în intervenții telefonice și se tot scuza ca nu el cu USR-ul lui ii face probleme, temându-se ca vai doamne ferește ca pierde votanți…

    AUR ca AUR, un partid de speculanți oportuniști, dar mai mare dezamăgire și balon de aere mesianice și auto-suficienta ca USR-ul n-ai a găsi.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.