Curtea de Apel Brașov: ședință maraton în dosarul de corupție în care este judecat Ionel Arsene
Astăzi, 23 ianuarie, la Curtea de Apel Brașov se desfășoară un nou termen în procesul în care se judecă apelul formulat de Ionel Arsene (foto), președintele Consiliului Județean Neamț, împotriva deciziei Tribunalului Bacău, care l-a condamnat la 8 ani și 4 luni pentru corupție.
La termenul de azi, magistrații brașoveni l-au chemat și pe Ionel Arsene (foto), însă, până la această oră (14.15), acesta nu a fost audiat. Ședința de judecată a început la ora 10.30, iar discuțiile sunt axate pe cererea avocaților lui Arsene ca instanța să aprobe efectuarea unei expertize criminalistice (discuția a fost amânată pentru astăzi, la termenul anterior).
Datele noastre arată că, până în prezent, a vorbit unul dintre avocații lui Ionel Arsene, urmând, foarte probabil, să vorbească și cel de-al doilea, ceea ce înseamnă că este posibil ca ședința să mai dureze chiar câteva ore.
Ionel Arsene ar fi precizat că va face declarații la final, adică după ce instanța se va pronunța pe probe, inclusiv pe cererea de efectuare a expertizei criminalistice. În cazul în care cererea va fi acceptată, lucrurile se complică, pentru că efectuarea unei expertize înseamnă timp, iar faptele pentru care este judecat Arsene se prescriu în această vară.
La penultimul termen, cel din decembrie, judecătorii i-au audiat pe martorii Vasile Panaite, fost prefect al județului Neamț, și pe Ion Careja, reprezentantul firmei Construcții Hidrotehnice SA Iași. În noiembrie, au fost audiați martorii Iulian Jugan și Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra-Neamț.
La termenul din 14 octombrie, judecătorii brașoveni l-au audiat pe Adrian Porumboiu, Pinalti solicitând să fie reprogramat pentru audiere la termenul din 11 noiembrie.
Odată reaudiați cei 5 martori (Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile), dar și inculpatul, procesul intră în ultima etapă, urmând, cel mai probabil, ca instanța să stabilească ce fapte, dintre cele 3 de trafic de influență, vor fi influențate de deciziile CCR-ÎCCJ și vor fi prescrise.
Calculele atacul.ro arată că Arsene va scăpa de acuzațiile pe care i le-a dus Gheorghe Ștefan, însă rămâne cu celelalte două: traficul de influență, cu Construcții Hidrotehncie SA ,și traficul de influență, cu termopanele de la Școala Icușești.
Procesul, așa cum se știe, a fost strămutat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cererea inculpatului Arsene, de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.
La cel de-al doilea termen, din 29 septembrie, judecătorii Curții de Apel Brașov s-au pronunțat asupra cererii de sesizare a Curții Supreme și asupra cererii de probațiune, ambele făcute la primul termen de judecată, din 22 septembrie.
Astfel, magistrații au respins cererea formulată de avocații lui Arsene, de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și alte solicitări făcute la termenul anterior. Instanța brașoveană a fost de acord doar cu reaudierea unor martori.
„Respinge cererea formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept. Admite în parte cererea în probaţiune formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, şi dispune reaudierea următorilor martori: Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile. Respinge celelalte cereri în probaţiune formulate de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi. Dispune citarea martorilor Ştefan Gheorghe şi Porumboiu Adrian, în vederea audierii, pentru termenul din data de 14.10.2022, ora 10.00. Pronunţată azi 29.09.2022 prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei”, se arată în decizia Curții de Apel Brașov.
Ionel Arsene a fost condamnat la Tribunalul Bacău, în primă instanță, la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A atacat decizia și a cerut strămutarea procesului, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a fost de acord. Astfel, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.
Daniel MURARU
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Nu o sa faca nici o zi de puscarie.
Spagile au ajuns unde trebuie.Pentru asta s-au mobilizat toate”organele”speciale ale statului mafioto esuat Romanica:securisti/judecatori/militieni/serviciile de rahat,toti.
Suntem din punct de vedere al functionarii statului de drept sub tarile din America Centrala.
Asta e imaginea Romanicei care vrea sa pazeasca granita Schengen.
Razi si cu CURU.