SURSE. Exclus din PNL pentru trădare, consilierul județean Hopșa, propus șef la RAR Neamț. Cu binecuvântarea lui Arsene

1
2948

Încurcate sunt căile Domnului, iar ale politicii și mai și. O informație care circulă de vreo două zile printre angajații reprezentanței din Neamț a Registrului Auto Român (RAR) arată că instituția urmează să aibă un nou șef, surpriza în acest sens fiind imensă. Numele vehiculat este cel al consilierului județean Adrian Florin Hopșa, exclus, în urmă cu câteva săptămână, din PNL pe motiv că a votat cot la cot cu aleșii PSD împotriva alocării de fonduri primăriilor conduse de către liberali. De fapt, acesta a și fost unul dintre motivele care au dus la debarcarea sa din partid, respectiv votul împotriva primarilor de la PNL.

Acum, se pare, acest serviciu făcut PSD-ului în legislativul județean e răsplătit, Hopșa urmând să fie numit director la RAR Neamț. Cu ajutorul lui Arsene, evident.

La împărțirea funcțiilor în Coaliție, RAR Neamț a „picat” în curtea PSD, funcția de director fiind ocupată în prezent, cu titlu de interimat, de Sorin Gherghel, care ar urma să-i lase locul lui Hopșa.

Consilierul județean Florin Hopșa a mai ocupat această funcție între ianuarie 2020 și mai 2021, fiind numit cu sprijinul deputatului Mugurel Cozmanciuc.

De altfel, între cei doi a existat o legătură foarte strânsă, Hopșa fiind peste 6 ani secretar executiv al PNL Neamț și mâna dreaptă a lui Cozmanciuc.

Numirea în funcția de director la RAR Neamț, cu sprijinul pesedistului Ionel Arsene, ar confirma legătura pe care inculpatul din fruntea județului Neamț a avut-o cu echipa PNL a lui Cozmanciuc.

Deși cel din urmă a negat de fiecare dată că ar avea vreo înțelegere cu Arsene, câteva episoade din legislativul județean l-au contrazis. Unul dintre aceste episoade este cel în care consilierii PNL (coordonați de Hopșa, ca lider al grupului de consilieri PNL) au ajutat-o pe Cristina Păvăluță, șefa DGASPC Neamț, să rămână pe funcție.

La acea dată, Dan Vasile Constantin, partenerul de viață al Cristinei Păvăluță, era unul dintre apropiații lui Ionel Arsene.

Au fost și alte situații în legislativul județean când liberalii, conduși de Hopșa, liderul lor, au votat suspect.

Tocmai de aceea, privind din acest unghi, susținerea lui Arsene pentru Hopșa, omul lui Cozmanciuc, nu reprezintă nicio surpriză, ci o normalitate între oameni care colaborează politic, deși fac parte din partide diferite.         

Hopșa și Cozmanciuc, probleme penale

Adrian Florin Hopșa, ca și fostul său șef, Cozmanciuc, are probleme cu legea.

La începutul lunii august, Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a dat pe Hopșa pe mâna procurorilor pe motiv că nu și-a declarat veniturile obținute din jocurile de noroc, la mijloc fiind vorba de peste 100.000 de lei.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către  HOPȘA ADRIAN FLORIN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile încasate din  jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

La rândul său, Mugurel Cozmanciuc este judecat pentru fapte de corupție, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit bani pentru a instala, cu ajutorul amicului său Costel Alexe, la acea vreme ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, un anumit personaj în fruntea Administrației Naționale „Apele Române”.

În primă instanță, Cozmanciuc a fost achitat, procesul fiind în faza judecării apelului.

D.MURARU

Citeste si:

Combinații în legislativul județean. DVC i-a purtat noroc iubitei Păvăluță, șefa DGASPC Neamț, ce trebuia să fie destituită. PNL face joc de glezne 

Consilierul județean Hopșa, acuzat de ANI că nu și-a declarat câștigurile din jocurile de noroc

Cazul Ulea de la DSVSA Neamț. Procurorii DNA cred că liderul unui partid politic a primit o șpagă mascată de un împrumut

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Liviu 30 septembrie, 2022 at 17:54 Răspunde

    Adică marele liberal Hopșa vine director pe un post al PSD-ulii? Înseamnă că și-a îndeplinit sarcinile pentru a primi un post de la PSD: și-a vândut colegii liberali la alegeri îndepărtând candidați care ar fi putut cas8tiga în fața psd-istilor, a sifonat mereu tot ceea ce planificau colegii liberali, a făcut jocul lui Arsene in CJ, iar bonus a devalizat visteria organizației județene a PNL cu 1 milion de lei (noi), referindu-mă la banii înregistrați în contabilitate. Există și niște cercetări în acest sens. Ca să nu mai vorbim de sumele mult mai mari cerute la negru dar care pot fi foarte greu dovedite. Inclusiv banii luați de le absolut tot tipul de candidați si de la organizațiile locale, inclusiv pentru sondaje imaginare a căror rezultate le stabilea cu Cozmanciuc. La RAR nici măcar portarul nu-l vrea șef, habar n-are meserie. Chiar așa, ce rost are să mai conteste excluderea din PNL dacă e recompensat de PSD? Sau o joacă pe aia că nu e numit politic ci pentru că e un geniu. (***) parvenite din Iași.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.