Combinații în legislativul județean. DVC i-a purtat noroc iubitei Păvăluță, șefa DGASPC Neamț, ce trebuia să fie destituită. PNL face joc de glezne 

11
1015

La nivel central, ALDE s-a retras de la guvernare și, din aliat al PSD-ului, a trecut în tabăra adversă. Orban, liderul PNL-ului, țipa, în urmă cu câteva zile, că liberalii n-au nicio formă de înțelegere cu social democrații și că PNL-ul este în război total cu PSD-ul. Asta la nivel declarativ, pentru că, în realitate, lucrurile nu stau nici pe departe astfel. Ba mai mult decât atât, în legislativul Consiliului Județean Neamț liberalii nu numai că nu sunt în război cu pesediștii, ci chiar îi ajută pe aceștia să-și păstreze în funcții oamenii declarați în conflict de interese. Ceea ce s-a întâmplat ieri, când consilierii județeni au fost invitați să voteze raportul Comisiei de disciplină în cazul Cristinei Păvăluță, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, instituție subordonată CJ-ului, întrece orice fel de închipuire. În primul rând, la nivel județean, cei doi aldiști din legislativul județean, Asaftei și Luca, votează în continuare cu PSD-ul. Laurențiu Dulamă, vicepreședinte al PMP Neamț, demis abuziv de gașca lui Arsene, susținută puternic de oameni din Prefectură, are un comportament cel puțin bizar. Dulamă, care a uitat să-i dea în judecată pe cei care l-au umilit, a inițiat proiecte care-i șifonează imaginea, de genul scumpirii prețului gunoiului, scăpându-l de acest chin pe Arsene, care mai vrea un mandat în fruntea CJ-ului. De asemenea, Dulamă votează cot la cot cu cei din alianța PSD-ALDE, fără niciun fel de rețineri, chiar dacă a fost umilit la modul cel mai josnic cu putință, când a fost dat afară în urma unui abuz grosonal din partea unor pioni din Consiliul Județean Neamț și Prefectura Neamț, aspect confirmat definitiv de către instanță.

Nu știm ce ar zice șefii politici ai lui Dulamă, dacă află că acesta votează cot la cot cu cei din PSD-ALDE, în condițiile în care Băsescu, președintele onorific al popularilor, îi atacă virulent pe sociali democrați ori de câte ori are ocazia. De asemenea, ce reacție ar putea să aibă Ludovic Orban vizavi de comportamentul colegilor săi din legislativul județean, în condițiile în care strigă toată ziua, din toți rărunchii, că PNL-ul este în război cu PSD-ul? Sau, de ce nu, poate Orban știe ce se întâmplă la Neamț si acceptă tacit blatul ordinar pe care liberalii îl fac, din când în când, cu PSD-ALDE. Pentru că despre un blat este vorba, indiferent de ce ar spune liberalii.

Dan Vasile Constantin, prezent la ședința de consiliu 

De departe, cele mai importante proiecte pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului Județean Neamț au fost scumpirea gunoiului și sancționarea Cristinei Păvăluță, șefa DGASPC, care a pierdut definitiv proiectul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). În fapt, în cazul lui Păvăluță, consilierii județeni prezenți la ședință, în număr de 31 (14 PNL, 2 PMP, 2 PSD și 13 PSD) trebuiau să ia act de decizia Comisiei de disciplină care a decis că șefa DGASPC-ului trebuie să fie demisă din cauza stării de incompatibilitate. Ce-i drept, proiectul a fost înmânat consilierilor cu câteva minute înainte de ședință, liberalii afirmând că s-au abținut de la vot tocmai din această cauză, că nu au avut (sanchi!) timp să-l studieze. Motivul nu prea pare să stea în picioare din mai multe considerente. În primul rând, situația lui Păvăluță, declarată incompatibilă printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din data de 28 februarie 2019, era foarte bine cunoscută. În al doilea rând, prezența lui Dan Vasile Constantin, fost consilier județean PSD, cu mandatul pierdut tot din cauza problemelor cu ANI, a fost susprins, în imagini, în sala de ședințe întreținându-se cu foștii săi colegi, inclusiv de la PNL. DVC, care acum este consilier personal al inculpatului Arsene și trage sforile în Spitalul Județean Neamț, unde are calitatea de membru în Consiliul de Administrație, este partenerul de viață al Cristinei Păvăluță, așa că prezența lui la ședința de ieri a CJ-ului este explicabilă.

În timp ce se ștampilau buletinele de vot pentru proiectul „Păvăluță”, DVC a fost văzut discutând cu Asaftei și Arsene. Rezultatul votului a fost grăitor: liberalii, 14 la număr, nu au votat proiectul, Dulamă, care a fost implicat în dosarul de incompatibilitate al șefei DGASPC, s-a abținut. Au votat cei 13 social democrați, 2 ALDE și 1 PMP. Dintre cele 16 voturi exprimate, 15 au fost valide, iar unul anulat. Foarte interesant este că 4 voturi (sigur și de la PSD) au fost pentru destituirea lui Păvăluță, iar 11 împotrivă. Cum liberalii s-au abținut de la vot, proiectul a picat, urmând să fie rediscutat la următoarea ședință.

 

Cristina Păvăluță, declarată incompatibilă și în conflict de interse penal

În mod normal, Cristina Păvăluță ar fi trebuit să nu mai fie director la DGASPC din momentul în care a pierdut procesul definitiv cu ANI, însă cineva acolo sus, în Consiliul Județean Neamț, ca și în cazul consilierului județean PSD Vasile Baciu, a ajutat-o să amâne punerea în executare a sentinței judecătorești. A fost nevoie de intervenția reprezentanților ANI ca CJ-ul să numească o Comisie de disciplină care să propună o măsură disciplinară împotriva Cristinei Păvăluță. Comisia a stabilit, așa cum era și normal, ca șefa DGASPC-ului să fie destiutuită. Dacă liberalii ar fi votat proiectul, Cristina Păvăluță ar fi fost acum istorie în DGASPC. Raportul de evaluare al Agenției Naționale de Integritate, prin care Păvăluță a fost declarată incompatibilă, a rămas defintiv prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din ianuarie 2019.

Într-un comunicat din noiembrie 2016, se precizează clar:

„PĂVĂLUȚĂ CRISTINA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică de Director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. PARKING S.A. (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%)”

În iulie 2017, Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Cristina Păvăluță.

În calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării ”Lucrări de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”,  în valoare de 98.788 Lei. La data încheierii contractului, atât persoana evaluată, cât și administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L., dețineau calități/funcții în cadrul S.C. Parking S.A. (societate deținută majoritar de către Consiliul Local Neamț), respectiv persoana evaluată a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking S.A.  în perioada 15 decembrie  2007 – 06 iulie 2016. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută deart. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”

Firma Olimpus Trade SRL era controlată de actualul vicepreședinte al CJ Neamț, Laurențiu Dulamă, la acea vreme, director la Parking SA, firmă în care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar. Despre dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț nu există informații, ceea ce înseamnă că este posibil ca ancheta să nu fi fost finalizată sau cauza să fi fost clasată. Varianta cu trimisul în judecată pică, pentru că o astfel de informație nu există pe portalul instanțelor de judecată din România.

(Sursa foto si video: TURN TV)

Daniel MURARU

   

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. constantin 28 august, 2019 at 14:48 Răspunde

    Priviti si va minunati dragi nemteni.Niste glume politice nu tin cont de hotarari judecatoresti si fac ce vor.Un comunist inrait in toate ii invarte pe degete pe toti indiferent de la ce partid sunt.Cu un asemenea legislativ nemtean nu mai avem nici o sansa .

  2. janel iosub 28 august, 2019 at 15:30 Răspunde

    eu nu-i inteleg pe politisti si procurori de ce mai iau leafa din bani publici!!!! ‘eminentul’ si vasnicul incompatibil dan constantin o piatra de moara legata de gatul psd, nu este anchetat pt toate samavolniciile comise de cand se infrupta nestingherit din banii publici?!!!! despre concubina lui, madame pavaluta, este lesne de inteles ca nu doreste sa plece de pe mormanul de bani publici!!! in concluzie, cainele nu fuge de la macelarie, iar deciziile definitive ale ICCJ sunt hartie igienica pt lotriile politice! Insa, atentie ca ANI va proceda ca in cazul lui vasile pruteanu si va dispune cate 200 de lei amenda per zi fiecarui consilier judetean!! de secretarul judetului bosovici….pulvis et umbra sumus!!!

  3. Marius 28 august, 2019 at 15:53 Răspunde

    Nu am cu ce sa port copiii la școli ca trebuie sa ingras din munca mea acești porci odiosi pe care iam hranit si inainte de 89.Să nu crezi valutistule ca vei scapa

    • Daniela 29 august, 2019 at 13:09 Răspunde

      Dle Marius, am spus si repet. De noi adultii si de ceea ce am decis pina acum, depind urmasii nostrii. De cele mai multe ori, multi dintre noi s-au dus la vot dupa dantuieli, cu sacose pline cu alimente expirate. Rezultatele se vad acum si beneficiarii directi sint copiii nostrii. De bine, de rau, pe multi dintre noi ne-au ajutat parintii sa ne putem descurca prin scoli. Dar au ajuns si ei parintii la fundul sacului. Ce vom face de acum incolo este strict treaba noastra. Ce semanam, aceea vom culege. Acum doua saptamani, in judetul Botosani, o batrina de 75 ani m-a intrebat de ce nu mai vine dl presedinte Basescu in comuna lor, pentru ca ea il votase pe el. Mi-a aratat buletinul si se vedea ca fusese la vot inclusiv in noiembrie 2014. Votase pe cel care ne-a taiat pensiile si salariile si care acum, il trimite pe Paleologu sa desavirseasca ce a inceput el, Basescu. Vai mama noastra de romani. Asa ca, dle Marius priveste inapoi si analizeaza unde s-a gresit. Despre pretul pe care il platesti acum, el este consecinta deciziilor neinspirate.

  4. Niculina 28 august, 2019 at 18:15 Răspunde

    (***) asta decolorat de dvc a trăit toată viața ca un trantor din bani publici.ce a produs (***) asta societății? Dar celălalt (***) comunist pușcărie?

  5. Ciprian 29 august, 2019 at 18:34 Răspunde

    Da, te ia greata. Si nemernicul ala de (***) in pagina si in siteul lui de cacat numit (***) scrie de dl Muraru si de alti jurnalisti ca sunt corupti.
    Un nenorocit care a supt bani de peste tot acest (***), prin contracte fictive, cum este si cel cu Apaserv de unde a supt peste 25000 de euro.
    Dar DNAul are alte prioritati, inca nu a terminat ancheta inceputa de pe vremea lui Dughir

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.