Spitalul Județean a angajat o armată de oameni în pandemie. Peste jumătate lucrează și acum

1
2021

Spitalul Județean de urgență Piatra-Neamț a angajat, în perioada stării de urgență și de alertă declanșată de pandemia de Covid-19, o armată de oameni. Puțin peste jumătate dintre cei nou încadrați în muncă pe fondul răspândirii noului virus lucrează, în continuare, în spital.

În perioada pandemiei, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost spital Covid-19, aici fiind tratați toți bolnavii de Covid-19 din județ. Cum pacienți au fost puțini în cea mai mare parte a timpului, în anumite perioade de timp în multe secții s-a șomat, fapt ce a atras nemulțumirea medicilor de la Spitalul Roman, unitate medicală care a tratat pacienții non-Covid. 

Cei mai mulți angajați la Spitalul Județean Neamț pe perioadă determinată, prin procedura selecției de dosare, au fost asistenți medicali, infirmieri și îngrijitori. Jumătate dintre asistenți au rămas pe posturi.

În pandemie, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a angajat, pe perioada stării de urgență/alertă, numai șase medici, care lucrează și în acest moment, fiind încadrați pe perioadă nedeterminată în urma susținerii unor concursuri.

Cei șase medici fac parte dintr-un total de 117 persoane pe care unitatea medicală le-a angajat în pandemie, potrivit datelor furnizate, la solicitarea atacul.ro, de Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Spitalul a avut, atunci, nevoie și a angajat pe perioadă determinată, prin procedura selecției de dosare, alături de medici, 44 de asistenți medicală, 29 de infirmieri și de 26 de îngrijitori.

Diferența de până la 117 proaspăt salariați a constat într-un autopsier, un biolog, trei brancardieri, un inginer de sistem, un kinetoterapeut, trei muncitori necalificați, un registrator medical și un tehnician sanitar.

17 dintre cei 117 nou angajați (trei asistenți medicali, un brancardier, opt infirmieri și cinci îngrijitori) au fost încadrați pe posturi definitiv, potrivit Legii 70/2002 privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, determinate de pandemia de COVID-19, a fost încadrat pe perioadă determinate, spun cei de la spital.

57 de persoane dintre cele 117, încadrate pe perioada stării de urgență/alertă, au fost angajate pe perioadă nedeterminată, pe „posturile vacante scoase la concurs pe procedura de angajare”, potrivit SJU.

Au rămas cei șase medici, dar și 21 de asistenți medicali, autopsierul, biologul, 12 infirmieri, 13 îngrijitori, un muncitor necalificat, un registrator medical și un tehnician sanitar.

„Un număr de 43 de persoane, care au fost angajate pe perioada stării de urgență/alertă, nu au contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată cu unitatea noastră”, scriu cei de la SJU într-un document semnat pe patru (4) economiști, din cadrul Departamentului Resurse Umane, printre care și Florina-Monalisa Danciu, despre care atacul.ro a scris AICI, AICI și AICI.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Tetelu 23 iulie, 2022 at 14:21 Răspunde

    Aceeași situatie ca la ambulanță. Cei cu mita au mai dat o tranșă la prima angajare pandemica, transa luata de (###),cea care este liberă și conducătoare de mercedes de lux nou,că l-a turnat pe moșneag, fost manager, actual după gratii. Felicit ziarul Atacul pentru ca este singurul care publică toate comentariile. Am făcut o probă si ziarele din Neamt nu publică daca scrii despre cei care i plătesc, încercați…….

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.