Bairamuri finanțate generos de primărie și stații inteligente în orașul care pute a rahat

1
2422

Conducerea Primăriei Piatra-Neamț și consilierii locali au rezolvat toate problemele orașului și, așa cum le stă bine gospodarilor, la finele săptămânii trecute, au încins hora fix în mijlocul orașului, ca tot norodul să ia parte la marea sărbătoare.

Mirosul de carne încinsă pe jar și fumul provenit de la mașinăria special montată pe scena din fața Parcului Tineretului au acoperit duhoarea de rahat adusă de vânt de la numai câteva zeci de metri de locul care a fost ales pentru a sărbători. 

Pârâul Cuiejdi, căci de acolo provenea putoarea, este, fără urmă de îndoială, latrina multor pietreni din gospodăriile cărora se scurg fecale amestecate cu ape menajere în canalizarea pluvială a cartierului Dărmănești.

De ani de zile, pârâul Cuiejdi, ce străbate orașul Piatra-Neamț, este afectat serios de dejecțiile care se scurg în mod continuu prin canalizarea pluvială a orașului, de la casele celor care s-au racordat ilegal.

Primarul Andrei Carabelea a promis clar și răspicat că problema e ca și rezolvată în momentul în care a coborât pe malul Cuiejdiului pentru a-și face niște poze lângă unul dintre punctele în care se scurg apele uzate provenite de la blocuri, case, firme etc din zona Dărmănești.

Doar atât a reușit să facă, niște poze, deși a promis că va bloca acele canale aducătoare de rahat în albia Cuejdiului. 

Și nu doar el.  Cei de la „Apelor Române”, de la Agenția pentru Protecția Mediului, de la Garda de Mediu Neamț, Poliția Locală Piatra-Neamț au „analizat” și ei situația: au văzut cum se scurg dejecțiile prin rețeaua pluvială a orașului direct în Cuejdi și și-au făcut poze, evident, doar nu au coborât degeaba. Asta s-a întâmplat anul trecut.

Rahatul și apele uzate deversate în Cuiejdi se scurg direct în râul Bistrița, pe traseu aflându-se și sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, adică exact instituția care ar trebui să stopeze poluarea permanentă a apelor.

În acest caz, autoritățile au obligația să întocmească dosar penal conform Legii apelor și să îi identifice și să-i pedepsească pe autorii crimei ecologice.

Pe bulevardul de lângă albia regularizată a Cuiejdului au fost montate, în ultimele luni, mai multe stații de autobuz inteligente, care cu costat sume colosale.

Ce poate fi mai cool decât să aștepți autobuzul într-o stație inteligentă inspirând duhoarea de rahat și având imaginea dezolantă a gunoaielor aruncate de unii care au confundat malurile betonate ale pârâului cu o ladă de gunoi.

Marea serbare orășenească a fost musai de organizat în orașul în care mizeria domnește pe străzi, pe trotuarele rupte, sparte, în care spațiul verde este plin de rahați de câini, chiștoace și ambalaje de tot felul.

N.R.

CITIȚI ȘI: 

Pârâul Cuiejdi, latrina pietrenilor

Piatra-Neamț, stațiunea turistică de interes național în care miroase a fecale

Orașul pute, în continuare, a rahat. Autoritățile stau cu mâinile în sân

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Vraja marii 29 iunie, 2022 at 15:02 Răspunde

    Carabelea este alternanta la guvernarea locală a municipiului Piatra Neamț marca PNL. Fiind siamez cu alt produs de “calitate” marca PNL pe nume Lazar cel neinviat, distinsul primare putea rezolva problema stringentă a latrinelor doar cu ceva bănuți “rupți” din acele costuri enorme de-a dreptul porcești cu stațiile inteligente care au dat orașul peste cap. Matrapazlâcurile guvernanței de dreapta in municipiul Piatra Neamț, secondată de panglicarii de stânga ce erau cumva la atelajul lui Pinalti conduși de “cinstitul” mahar PSD-ist Munteanu au adus pierderi și gauri municipalității de vreo 200 de milioane de euro. Vai de mama noastră!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.