Cloaca penală de la Ambulanța Neamț: șpăgi pe bandă rulantă

3
3520

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul șpăgilor de la Ambulanța Neamț și au identificat și alte persoane implicate. Printre acestea se află și Gladior Andronache, liderul de sindicat, despre care atacul.ro a relatat ieri.
Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus extinderea urmăririi penale pentru infracțiuni de corupție, față de alte 15 persoane și față de managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț pentru alte infracțiuni față de cele deja mediatizate, după cum urmează:

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată,

ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA, asistent-șef în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

ANDRONACHE GLADIOR, ambulanțier în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită, în formă continuată,

DOARBEȘ IONUȚ, angajat în cadrul S.J.A. Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită,

RASCARACHE IOANA-CĂTĂLINA, IACOB ANA-MARIA, AFLOAREI PETRONELA LARISA, ALEXA DANIELA, CIUBOTARU ALEXANDRA-ANDREEA, MATEI NECULAI VICTOR, persoană fizică (soția unuia dintre candidați), VRÎNCEANU MIHAI SEBASTIAN, FARAON IONEL, NEACȘU PETRU, JIGĂU CIPRIAN CONSTANTIN și ROȘU MARIUS, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 02 – 17 mai 2022, managerul general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, prin intermediul suspecților Rozoschi Maria Luminița, Andronache Gladior și Doarbeș Ionuț, ar fi pretins și primit de la ceilalți 12 suspecți câte 4.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată.
Suma totală de 48.000 euro solicitată în condițiile de mai sus ar fi fost remisă inculpatului Morenciu Dan Dorin de către suspecții Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior în data de 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț.Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală

D.M.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. 112 jumate 28 iunie, 2022 at 13:26 Răspunde

    Bun, ei cu darea și luarea de mită, justiția cu trenarea dosarelor, noi cu întrebarea:
    putem să avem încredere când la sunăm la 112 pentru ambulanță?

  2. Titi Pedală 28 iunie, 2022 at 15:14 Răspunde

    Sa mi tuflu una, doar Dorice Albu nu lua mită acolo in 10 ani de șefie . DNA a făcut o înțelegere nu prea grozavă, lași rechinul si prinzi niste pestisori….

  3. Justitia 2 iulie, 2022 at 10:36 Răspunde

    Da nimeni nu spune nimic de cel care intermedia spaga la ambulanța din partea Tg Neamțului, doctorul care virusa calculatorul statului cu filmele preferate porno si cu Bruce Lee, sef la urgențe? Hm, DNA are clienti preferentiali, mai usor cu membrii PSD, nu?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.