Cât au câștigat Chitic și Ciubotaru, vicepreședinții CJ Neamț, în numai 10 luni de la ocuparea funcțiilor

2
2611

Dragoș Chitic și Mădălina Ciubotaru, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț, cu grave probleme cu legea, și-au publicat declarațiile de avere pe site-ul instituției, documentele oficiale arătând că au câștigat sume consistente anul trecut. Cei doi au fost au fost aleși în funcții la jumătatea lunii februarie a anului trecut, în prezent existând informații că sunt șanse mari să fie schimbați în perioada următoare: Mădălina Ciubotaru din cauza condamnării recente de la Curtea de Apel Bacău, iar Dragoș Chitic din pricină că Ionel Arsene și-ar dori pe această funcție un apropiat de-al său.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, încă nu și-a publicat declarația de avere. Cum are probleme cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care i-a făcut o plângere penală pentru fals în declarații, acuzându-l, totodată, că nu poate să justifice o sumă de aproape 40.000 de euro, probabil șefului CJ-ului mai are nevoie de timp pentru a-și completa corect declarațiile.

În ceea ce-i privește pe cei doi vicepreședinți, ambii având probleme cu legea ca și Ionel Arsene, condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni pentru corupție, se poate spune că au avut câștiguri generoase anul trecut. Pentru cele 10 luni și jumătate lucrate, Mădălina Ciubotaru, a încasat 120.219 lei, media lunară fiind de aproximativ 11.500 de lei. Tot pentru anul 2021, Ciubotaru a declarat suma de 2.190 de lei – indemnizație de consilier județean și 5.378 de lei încasați pentru activitatea de asistent social la Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov. Ciubotaru, care a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bacău într-un dosar privind atragerea răspunderii personale, fiind obligată să achite 110.489 lei – pasivul firmei Neamț Turism, ce aparține Consiliului Județean Neamț, nu are case, terenuri, mașini, depozite bancare, datorii etc. Pur și simplu, singurele mențiuni sunt cele cu privire la veniturile încasate.

Altfel stau lucrurile în cazul celui de-al doilea vicepreședinte (Dragoș Chitic) al Consiliului Județean Neamț, și el aflat în așteptarea unei soluții definitive în dosarul „Schimbului ilegal de terenuri”, în primă instanță fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Chitic a câștigat cu câteva sute de lei mai mult decât Mădălina Ciubotaru, respectiv 120.803 lei, începând cu jumătatea lunii februarie.

Soția sa, Manuela, a câștigat 22.285 de lei, ca angajată a unei societăți, căreia Dragoș Chitic nu-i menționează denumirea, deși legea îl obligă. Dar are posibilitatea să rectifice documentul și să publice informația exactă. Și nu numai în ceea ce privește locul de muncă al soției, dar și în ceea ce privește numele persoanei căreia i-a vândut, în martie 2022, un apartament cu 35.000 de euro.

Comparativ cu Mădălina Ciubotaru, colega sa, Dragoș Chitic este o persoană avută. Conform declarației de avere, deține patru terenuri (două în intravilan la Gârcina (1080 mp) și Bărgăuani (13.000) și unul agricol (5.000 mp) în comuna Dobreni și unul forestier (23.000 mp) în Bărgăuani. Împreună cu soția, vicele Chitic deține în proprietate un apartament (cumpărat în anul 2008) și două autoturisme (un Volkswagen Passat și un Ford Kuga). În octombrie 2021 i-a donat băiatului său, Răzvan, un apartament. Politicianul are un depozit bancar în valoare de 151.434 lei și alți 75.635 de lei într-un fond de investiții.

Și-a împrumutat fiul cu suma de 101.000 lei, iar la capitolul „Alte active producătoare de venituri nete…” a menționat suma de 17.500 euro cu titlu de moștenire. De asemenea, Chitic a mai declarat o sumă similară – 17.500 de euro – obținută de pe urma succesiunii și vânzării unui apartament moștenit în Piatra-Neamț. La venituri din alte surse, vicele CJ-ului a menționat suma de 119.990 lei – restituire de la AEP -contribuție la campania electorală – și 2.100 de lei – dobânzi.

Foto deschidere: Dragoș Chitic și Mădălina Ciubotaru

N.R.

Citește și:

Jaful de la Stațiunea Negulești, decizie definitivă. Câți bani trebuie să plătească Mădălina Ciubotaru, vicele CJ Neamț

Norocosul Chitic. Termen de judecată record în dosarul „Schimbului ilegal de terenuri de la Primăria Piatra-Neamț”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Titi 17 iunie, 2022 at 08:33 Răspunde

    Ăstia nu au bunul simt sa plece la prima condamnare, asteapta sa fie dați pe usadin spate la condamnarea definitivă. Niste nulități, infractori dovediți, hoți ai banilor publici! Arsene are milioane de euro…nu 40 000. Vila din București cat a costat??? 50% din hotelul Central cat a costat?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.