România este unică, pentru că a pus proştii să conducă și hoţii paznici

0
2124

Nu este un paradox, ci doar o dureroasă realitate, iar pentru a clarifica această situaţie anormală, trebuie să vedem ce este ţara şi statul.

Ţara este teritoriul pe care îl locuieşte poporul român, căci vorbim despre România. Dar ţara înseamnă şi locul naşterii, părinţii, copiii, bunicii, prietenii, colegii şi toate amintirile fiecăruia, iar pentru cei plecaţi peste graniţe este şi acel dor imens de tot ce au lăsat acasă. Iar la români acasă înseamnă mult mai mult ca la alte popoare.

Ca peste tot în lume, fiecare ţară are suprapus un stat, fără stat ţara respectivă ar fi un teritoriu care nu poate fi guvernat. În afara graniţelor, statul este un ansamblu de legi şi reguli pe care toţi locuitorii trebuie să le respecte, iar instituţiile statul sunt obligate să protejeze şi să apere ţara şi poporul. Acesta este rolul statului în toată lumea.

Aici este însă marea problemă a României, o ţară jefuită şi prădată de propriul stat. Când în fruntea instituţiilor statului pui hoţi, proşti, analfabeţi, iar oamenii competenţi sunt înlăturaţi de reprezentanţii imbecili ai unor partide care cultivă iresponsabilitatea, iar hoţia a devenit religia acestor impostori, mârlani analfabeţi încărcaţi de facultăţi şi doctorate ale căror titluri nu ştiu să le citească, cum să fie bine pentru ţară şi popor?

Am pus la conducerea ţării personaje care fură, mint cu neruşinare, au dat ţara pe şpagă, iar ce a mai rămas din ea au distrus.

Căpuşele acestea sug vlaga României, obligând milioane de locuitorii să plece spre alte zări pentru a realiza ceva pentru viitor, căci acasă nu se poate. Acasă este corupţie, sărăcie, improvizaţie, suferinţă pentru cei mulţi, bogăţie opulență, mitocănie, prostie agresivă şi mârlănie pentru cocalarii politici. România este unică, pentru că a pus hoţii paznici şi proştii să conducă, iar oamenii competenţi au fost îndepărtaţi.

Deşi om destul de simplu, în 1821, Tudor vladimirescu spunea că „Patria este poporul, iar nu tagma jefuitorilor”.

Dar cu un popor fatalist şi resemnat, nu ai cum sã scapi de jefuitori, aşa că viitorul României este învăluit în ceaţă şi nesiguranţă.

Sursa foto: voices.transparency.org

Prof. Vălu Năstăselu

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.