Fost ofițer SRI, consilier personal al viceprimarului de Piatra-Neamț. Lehăduș, despre tânărul pensionar: ,,Are experiență!”

10
5495

 

Județul Neamț nu mai are oameni capabili să ocupe funcții importante în sistemul bugetar. Altfel nu se explică de ce mulți dintre cei care ajung pe fotolii de conducere aleg să fie consiliați de oameni care au lucrat în structurile de forță sau de informații ale statului român.

Este și cazul unuia dintre cei doi viceprimari ai orașului Piatra-Neamț, Alin Lehăduș (FOTO),  care este consiliat de un fost ofițer al Serviciului Român de Informații. Octavian Georgescu a fost angajat pe postul de consilier personal al lui Lehăduș în data de 3 ianuarie. Informația a fost confirmată chiar de Lehăduș, căruia i-am solicitat să argumenteze această decizie.

Lehăduș a confirmat că-l cunoaște pe Octavian Georgescu și că a ales să facă parte din echipa sa pentru că are nevoie de oameni cu experiență. „Cum lucrez pe Direcția de Patrimoniu, am nevoie de oameni care să poată să-mi interpreteze anumite chestii într-un mod corect, pentru că noi stăm de vorbă cu cetățeanul și eu asta am căutat, să am lângă mine un om cu experiență prin care să putem să luăm decizia cea mai corectă”, a spus viceprimarul.

Din datele pe care le deținem, Octavian Georgescu, care, în prezent, are 52 de ani, a lucrat la Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Neamț, iar în urmă cu 2 – 3 ani s-a pensionat. În ultima perioadă a activității, fostul ofițer de informații ar fi „lucrat pe documente clasificate”.

Georgescu, ca mulți pensionari de categoria sa, va cumula pensia de serviciu cu salariul de consilier personal al viceprimarului, care este de aproximativ 4.000 de lei/lună net.

Statul își îmbuibă pensionarii „speciali”

Georgescu nu este nici primul și nici ultimul ofițer pensionar care prestează în sistemul bugetar, la nivel național fiind vorba, cel mai probabil, de mii de astfel de situații.

Ne referim în special la foști ofițeri de poliție sau la cei care au activat în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) sau Serviciul de Informații și Protecția Internă (SIPI) al MAI-ului.

Atacul.ro a prezentat mai multe astfel de cazuri, de notorietate fiind cel al lui Gheorghe Stanciu, fost ofițer SIPI angajat, o perioadă, ca și consilier personal al lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, dar și „uns” membru în CA-urile Apa Serv SA și Troleibuzul SA.

Și fostul adjunct al Poliției Neamț, fost împuternicit la comanda IJP Neamț, fost șef al Poliției Târgu-Neamț, lucrează tot la stat, deși este pensionat pe caz de boală. Victor Vlad este angajat ca șef al Cancelariei prefectului Adrian Niță, unde încasează în jur de 6.000 de lei, la care se adaugă pensia pe caz de boală de 9.000 de lei.

Tot în Prefectură a lucrat și Iulian Pantazi, fostul șef al Serviciului Contabilitate din IJP Neamț. Ofițerul pensionar a făcut parte dintre angajații Cancelariei fostului prefect George Lazăr.

Un alt caz este cel al lui Laurențiu Rusu, fostul șef al SRI Neamț, care, după ce a ieșit la pensie, s-a angajat la Cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu. Cabinetul era condus, în calitate de director, de soția deputatului Mugurel Cozmanciuc, iar Laurențiu Rusu lucra ca și consilier.

Informațiile atacul.ro arată că, cel puțin la nivelul județului Neamț, sunt foarte multe cazuri de foști ofițeri angajați în companii de stat sau instituții publice.

Iar toate astea se întâmplă în condițiile în care politicienii au promis că vor interveni pentru ca în România să nu se mai poată cumula pensia cu salariul la stat. Există un astfel de proiect depus în Parlament, însă forțele din coaliție nu au ajuns la un consens privind forma lui finală.

În timp ce politicienii se ceartă sau se prefac că se ceartă pe acest subiect, al cumului pensiei cu salariul de la stat, în România, o mare parte a bugetarilor ieșiți la pensie din sistemul judiciar și nu numai încasează, pe lângă pensii nesimțite, și salarii generoase.

Cel mai bun loc în care aceste personaje se ascund de ochii publicului, fiind greu de identificat, sunt companiile de stat, aici nefiind obligate să depună declarații de avere.

Daniel MURARU

Citește și:

Un fost ofițer SIPI, membru în CA la Apaserv

Polițist angajat ca șef al Cancelariei prefectului, deși s-a pensionat pe caz de boală

Fostul șef al SRI Neamț, recent angajat la Ministerul Mediului, la taifas cu Ginel. La ceas de seară

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

 1. constantin 23 februarie, 2022 at 14:43 Răspunde

  Aceste angajarii ai fostilor securisti (care raman in sistem si dupa pensionare) reflecta obligatiile celor pe functii.Sunt doua categorii de obligatii: politicianul este informator sau a primit dispozitii de la alti sefi.Experienta celor care au lucrat in securitate nu are de a face cu munca politica decat daca vrei sa scapi de anumiti oameni politici.Cand mergi la prefect si te opreste fostul politist la usa cancelariei te uiti lung la el.Cred ca si fostii ofiteri au simtit gustul politicului si le face placere sa lucreze cu cei pe functie.Totusi Alin este prea crudut sa apeleze la o colaborare cu fost ofiter sri.

 2. Dana 23 februarie, 2022 at 15:14 Răspunde

  De ce ar avea nevoie dl Lehadus, sa fie tinut de mana si sa i se explice corect niste chestii specifice activitatii de patrimoniu? Nu poate sta de vorba cu cetateanul, decat sustinut de un tanar pensinar SRI? Cand i s-a propus si a acceptat sa lucreze la patrimoniu, nu l-a intrebat nimeni despre cunostiinte specifice acestui domeniu? Locul de munca de la patrimoniu i-a fost daruit cu tot cu insotitor?

 3. Ioan 23 februarie, 2022 at 15:48 Răspunde

  „… anumite chestii …”, limbaj de viceprimar! Ce experiență are domnul polițist, în administrație publică? Vai de ea administrație publică cu așa conducere!

 4. Tavi 23 februarie, 2022 at 16:20 Răspunde

  Tinind cont de experienta administrarii patrimoniului Green Hills (blocul rezidential construit pe terenul apartinind investitorilor evrei de la Galeria Mall) singura consultanta logica ar fi…de interes national.

 5. Conducător auto 23 februarie, 2022 at 16:34 Răspunde

  Acești politicieni când ajung acolo pe scaune plătite foarte bine ,uita că au fost aleși să slujească poporul și cred că sunt altfel de cat alegători,greșit Domn Lepadus,te lepezi cam repede de popor.

 6. Liviu 23 februarie, 2022 at 18:51 Răspunde

  Eu îi recomand să înceapă cu predarea unor lecții de limba română pentru tânărul habarnist viceprimar. Îieste greu sa deschidă gura cand vorbește. A fost adus la masa politicienilor de Harbuz, fiindu-i cărător de geantă si slugă interesată de sinecuri. Ca sa înțelegeți fenomenul acesta al consilierilor din servicii, beneficiarii sunt nulități care prind fluturi și care cred că un oarecare fost lucrător dintr-un serviciu (altfel apreciat) îi poate aduce protecție si informații. Oameni bolnavi. Pe fond, tânărul pensionar îl manipulează ca pe un gâgă, fiind un tip uns cu toate alifiile. Lepaduș, ca și Carabelea și mai ales Irimia sunt etaloanele impotenței politice si administrative, simboluri habarniste, sub nasul cărora foști primari și viceprimari (si nu numai) fac încă bani grei (Chitic, Gavrilescu, Dulamă etc). O clica de parveniți lipiți la bugetul primariei. Rușine!

 7. Calu lu Harap-Alb 23 februarie, 2022 at 22:07 Răspunde

  Opa hopa, deci omu este pe pensie pe caz de sănătate, nu de nesănătate ca cum era Vlad cancelaru. Deci să înțelegem de aici că omu este sănătos la 52 de ani să facă și consiliere pe persoana fizică a lui Trepăduș, pardon Lehădus. Dacă are vârsta asta fragedă de pensionar spion de Rumenia și nu-i ajunge pensioara, că e mică la ce scumpiri sunt și obrazul finuț cu cheltuială se ține, omu ce să facă așa de tânăr???? Merge la primărie, acolo unde merge toată lumea să se angajeze când e greu. Că acolo e unde ți se dă ajutoare când nu ai să-ți cumperi bemveu și vilă din pensie.
  Domnu Trepăduș, Lehăduș pardon, mulțumim că nu lăsați să se irosească oamenii valoroși ai acestei țări, care țară încă vă mai suportă, încă.

  • Scârbit 23 februarie, 2022 at 23:52 Răspunde

   Pai treaba cu sanatatea e cam asa.
   Omu e bolnav copt, dar medicul securist i a dat aviz ca sa iasa la pensie. (Avea si medicul o amanta si asta e…omu s-a orientat)
   Si uite asa…prin mijloace profund oculte tineti, voi pulimea, in spinare socuristii, fie ei bolnavi sau sanatosi….de putere!

 8. Tavi 27 februarie, 2022 at 04:00 Răspunde

  Alin Ștefan Lehăduș – viceprimar ales prin HCL nr. 334 din 21.12.2020:

  Exercită funcția de ofițer de stare civilă și atribuțiile de președinte al comisiei de aplicare a Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, precum și atribuțiile de președinte al comisiei locale de aplicare a Legii nr.18/1991 privind fondul funciar;
  Exercită atribuțiile ce decurg din prevederile art.129 alin.7 lit.b) servicii sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și altor persoane sau grupuri aflate în nevoie social Cod Administrativ;
  Ia măsuri pentru organizarea și executarea în concret a activităților prevăzute în Codul Administrativ la art.129 alin.7 lit.c) – sănătatea, lit. o) serviciile de urgenţă de tip salvamont, salvamar şi de prim ajutor și lit.p) activități de administrație social-comunitară (art.155 alin. 5 lit. c);
  Coordonează activitățile corespunzătoare locuințelor sociale și celorlalte unități locative aflate în proprietatea unității administrativ-teritoriale sau în administrarea sa (Codul Administrativ art.129 alin.7 lit.q);
  Coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local și ia măsuri pentru asigurarea inspecției și controlului efectuării serviciilor publice de interes local prevăzute la art.155 alin.5 lit.a), c) și d), corespunzătoare activităților desfășurate de: S.C. PARKING S.A. și S.C. LOCATIVSERV S.R.L.;
  Ia măsuri pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciilor publice de interes local prevăzute la art. 129 alin. (6), precum şi a bunurilor din patrimoniul public şi privat al unităţii administrativ-teritoriale (art.155 alin. 5 lit. d);
  Coordonează potrivit organigramei în vigoare, activitatea DIRECȚIEI PATRIMONIU și semnează în numele primarului și pentru Municipiul Piatra Neamț, contractele de vânzare a bunurilor proprietatea municipiului Piatra Neamț, după aprobarea vânzării de către Consiliul local;
  Coordonează activitatea desfășurată de DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ a Municipiului Piatra Neamț;
  Exercită atribuțiile de președinte al comisiei de avizare a adunărilor publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991;
  Elaborează proiecte de strategii privind starea socială a unității administrativ-teritoriale și le supune aprobării Consiliului Local.

  Asta ca fapt divers, pentru a vedea ca nu numai despre patrimoniu este vorba .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.